Hayata Bakış Açınız Değişecek! Zorluklarla Mücadele Etmek İçin Sahip Olmanız Gereken Beceriler

Yaşamımızda birçok farklı sorunla karşılaşıyoruz. Ancak hayat bize ne getirirse getirsin, gelişmemiz için ihtiyaç duyduğumuz çözümleri inşa etme sorumluluğu bizde. Hayatı daha kolay ve anlaşılabilir görebilmeniz için sahip olmanız gereken yetenekleri listeledik. Buyurun...👇

1. Duygularımızı yeniden değerlendirdiğimizde, aynı olayı daha olumlu görme şansımız olabilir.

Bunu kendinize yalan söylemek olarak düşünmemelisiniz. Şüphe duyup duygularınızı yeniden değerlendirdiğinizde hayal gücünüzden uzak durmuş olursunuz. Hayat zaten yeterince zor, kötü senaryoları düşünüp, daha zor hale getirmek faydalı olmayacaktır.

2. Doğru veya yanlış duygu yoktur. Yanlış eylemler olabilir, ancak belirli bir anda hissettiklerinizi yanlış veya doğru olarak değerlendirmemelisiniz.

Nedense toplum bize hissetmenin en iyi yolunun mutlu olmak olduğunu öğretti. Daha mutlu hissetmemiz için kitaplar yazıldı, kurslar ve seminerler verildi. Bütün bunlar faydalı olabilir ancak ne zaman mutlu değilsek kendimizde bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Nasıl hissettiğinizle ilgili düşünceleri unutun. Duygularınızı kabul ettiğinizde, onları kontrol de edebilirsiniz.

3. İtibarınızı şansa veya dedikoduya bırakmayın. Kendinize yatırım yapın.

Başkalarının bizim hakkımızda ne düşündüğü üzerinde hiçbir kontrolümüz olmadığına dair genel bir inanış var. Okuduğumuz kişisel gelişim kitapları başkalarının bizim hakkımızda ne düşündüğünü hiç umursamadan yaşayabileceğimiz fikriyle sürekli kafamızı karıştırıyor. Gerçek olan insanların bizim hakkımızdaki fikirlerinin değişebilir olduğu. Nasıl giyindiğiniz, nasıl konuştuğunuz, tavırlarınız konusunda  değişiklikler yaparak itibarınızı güçlendirebilirsiniz.

4. İnsanları olduğu gibi kabul etmeye bilinçli olarak karar vermek, zihin değişimine neden olur.

Büyüdükçe, duygusal anlarımızın başkalarıyla olan etkileşimimizden kaynaklandığını anlamaya başlarız. Depresyon, neşe veya kaygı gibi duygularımız diğer insanların varlığı tarafından tetiklenir. Başkalarıyla birlikteyken kendi duygularımızı kontrol etmemiz zorlaşır. Sevmeseniz, tercih etmeseniz de diğer kişilerin gerçekliğini kabul ettiğinizde kendinizdeki değişimi fark edeceksiniz.

5. Her duruma uyum sağlayabilecek esnek ve değişikliğe uygun bir zihne sahip olmalıyız.

İçgüdüsel olarak, tanıdık şeylerle karşılaştığımızda hemen o şeyi severiz. Bazen, tanıdık olduğu için rahatsız edici olanı bile seçebiliriz. İnsanlar bu nedenle nefret ettikleri bir işte çalışırlar veya kötü ilişkiler içinde kalırlar. Bunun nedeni, değişikliğin risk içermesidir. Esnek olduğunuzda bu tarz değişiklikleri yapabildiğinizi göreceksiniz. Aslında su gibi, şekilsiz ve biçimsiz olmalısınız. 

Albert Einstein 'Zekanın ölçüsü, değişebilme yeteneğidir.' demişti.

6. Ne söylediğiniz değil, kelimeleri nasıl kullandığınız önemli.

Kelimeleri güçlü bir şekilde kullanmak, empati yapmakla ve kullandığınız kelimelerin gücünün farkında olmanızla başlar. Ayrıca öz farkındalığa sahip olduğunuzda, sizi ağlatan cümlelerin muhtemelen başkasını da ağlatacağının da farkına varacaksınız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

10 Yaşındaki Zekâ Seviyesi 22 Yaşındaki Bir İnsana Denk Olan Dünyanın En Zeki Kadınının Hayat Hikayesi
Sadece Kuzey Kore'de Yapılan ve Duyunca Ufak Çaplı Bi' Şok Geçireceğiniz Meslek Grupları
Antik Mısır'daki İnsanların Hijyen Anlayışı Size Tüm Temizlik Bilgilerinizi Sorgulatıp Kültür Şoku Yaşatacak!

Popüler İçerikler

Doğu Ekspresi Seyahatinin O Kadar da Romantik Olmadığını Söyleyen Adam Bilinmeyenleri Anlattı
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Çiçekten Para Mı Kazanacaksın Deyip Güldüler: Şimdi Bir Kilodan 500 Bin Lira Kazanıyor