Hayat Kurtaran Apple Watch'tan Rusya'nın Hipersonik Füzesine Günün Teknolojik Gelişmeleri (21 Mart)

21 Mart Pazartesi günü bilim ve teknoloji dünyasında öne çıkan, sosyal medyada paylaşılan gelişmeleri sizler için derledik.

1. Instagram, Yakındaki Popüler Yerleri Keşfet özelliği sayesinde işletme sahiplerini sevindireceğe benziyor. Test aşamasındaki özellik, kullanıcıların konum bilgisi üzerinden popüler mekanları keşfetmesini sağlayacak.

Detaylar:

Instagram’a İşletmecileri Sevindirecek Yeni Bir Özellik Geliyor!

2. Hava savunma sistemlerinin dahi durduramadığı belirtilen hipersonik füzeler Rusya'yla birlikte yeniden gündemde. ABD, ses hızından yedi ila sekiz kat daha hızlı seyreden hipersonik silahların geliştirilmesini hızlandıracağını açıkladı. Peki Rusya'nın Ukrayna'da ilk kez kullandığını açıkladığı hipersonik füze nedir?

Detaylar:

Rusya'nın Gerisinde Kalan ABD Hipersonik Silahların Gelişimini Hızlandırıyor: Peki Hipersonik Füze Nedir?

3. Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte başlayan iki taraf arasındaki gerilim uzaya da yansıdı. Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, geçtiğimiz günlerde Rusya Uzay Ajansı Başkanı Dmitri Rogozin ile Twitter üzerinden polemik yaşayan ünlü astronotu Scott Kelly'i uyardı.

Detaylar:

NASA Ünlü ve Emektar Astronotunu 'Ruslarla Kavgayı Bırakması' Konusunda Uyardı!

4. Apple Watch’ın düşme algılama özelliği sayesinde yaşlı bir kadının kanseri erken teşhis edildiğini paylaşmıştık. Şimdi de Apple Watch’ın EKG özelliği sayesinde Hindistan’da bir diş hekiminin hayatını nasıl kurtardığına dair bir hikaye ile karşınızdayız. Apple CEO’su Tim Cook, hayatı kurtulan diş hekimi Nitesh Chopra’ya yanıt verdi.

Detaylar:

Apple Watch Yine Hayat Kurtardı! Tim Cook, EKG Özelliği Sayesinde Kurtulan Diş Hekiminin Eşine Yanıt Verdi!

5. James Webb Uzay Teleskopu’nun fırlatılmasıyla unutuldu sanılan Hubble Teleskopu yeni bir fotoğraf paylaşarak bizleri şaşırttı. Hala işlevsel olan Hubble Teleskopu’nun çektiği 48 milyon ışık yılı uzaklıktaki Fornax takımyıldızı fotoğrafı göz kamaştırdı.

Detaylar:

NASA, Hubble Uzay Teleskopu'nun İki Farklı Teknoloji Kullanarak Çektiği Muhteşem Fotoğrafı Paylaştı

6. Teknoloji dünyasının yakından takip ettiği Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, bu kez bir Twitter paylaşımıyla değil Netflix belgeseliyle karşımıza çıkıyor. Netflix, Elon Musk'ın da yer aldığı ve SpaceX ile NASA iş birliği özelinde hazırlanan yeni belgeseli Uzaya Dönüş'ün (Return to Space) fragmanını paylaştı. Belgeselin yayın tarihi de belli oldu.

Detaylar:

Elon Musk Başrolde! Yeni Netflix Belgeseli Uzaya Dönüş'ün Yayın Tarihi Belli Oldu

7. Akıllı telefon kullanıcılarının ortak derdi olan pil ömrü için Oppo, yeni bir teknolojiyle sektörde isminden söz ettirecek. Oppo’nun MWC 2022’de tanıttığı SUPERVOOC Flash Charger teknolojisi hızlı şarj yaparken pil ömrünü uzatmayı vadediyor.

Detaylar:

Oppo'nun 240W Hızlı Şarj Teknolojisi Akıllı Telefonların Pil Ömrünü Nasıl Etkiliyor?

8. Rusya'nın 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna'yı işgaliyle birlikte pek çok konuda dengeler değişti. İki taraf arasındaki savaş, ülkelerin Rusya gazına bağımlılığını sorgulamasına ve doğal gaz yerine ne kullanabileceğini düşünmeye başlamasına yol açtı. Gelecekte kombilerin yerini alabileceği söylenen teknolojilerden biri de ısı pompaları. Peki bu ne kadar mümkün?

Detaylar:

Gelecekte Kombilerin Yerini Alabileceği Söylenen Dev Isı Pompaları Doğal Gaza Alternatif Olabilir mi?

9. 20. yüzyılın ilk yarısında tanımlanan metallerden olan uranyum, 1896'da radyoaktivitenin keşfedilmesinden nükleer silahların geliştirilmesine kadarki süreçte atomaltı dünyaya açılan kapımız olmuş ve nükleer santrallere elektrik sağlamada kullanılmıştır. Bilimi, siyaseti ve sanatı büyük ölçüde etkileyen bu kimyasal elementle ilgili ayrıntıları merak ediyorsanız içeriğimize buyrun.

Detaylar:

Nükleer Santrallerde Kullanılan Uranyum Madenini Önemli Kılan Şey Nedir?

10. Xiaomi’nin geçtiğimiz yılın son aylarında dağıtmaya başladığı MIUI 13 arayüz güncellemesi yeni cihazlara gelmeye devam ediyor. Xiaomi, Redmi ve POCO markalı cihazlara sırasıyla dağıtılan Android 12 tabanlı MIUI 13 güncellemesini alacak 3 yeni model bugün belli oldu.

Detaylar:

Android 12 Tabanlı MIUI 13 Güncellemesi Alacak 3 Yeni Xiaomi Modeli Açıklandı!

11. Huawei’nin yeni amiral gemisi Huawei P50 Pro, katlanabilir akıllı telefonu Huawei P50 Pocket ve Huawei nova 9 SE modelleri ülkemizde satışa çıktı. Şık tasarıma sahip yeni modellerin fiyatları ve özelliklerini paylaşıyoruz.

Detaylar:

Çinli Teknoloji Devinden Türkiye Çıkarması! Huawei P50, Huawei P50 Pocket ve Huawei Nova 9 SE Satışa Sunuldu!

12. Herkesin anlayabileceği bir şekilde ekonomiyle ilgili yaptığı yayınlarla öne çıkan ekonomist Özgür Demirtaş, bu kez kendisine iletilen bir görsel ve görsele verdiği yanıtla gülümsetti. Kendisi de sesli güldüğünü ifade etti... 😆

Detaylar:

Twitter Spaces Yayınıyla Yine Binlerce Kişiye Ulaşan Özgür Demirtaş Kendisiyle İlgili Görsele 'Sesli Güldü' 😅

13. Yapay zeka ve tıpla ilgili yeni bir araştırma, bilim camiasında korkutan bir tartışmanın fitilini ateşledi. İlaç üretimi ve keşfi için tasarlanan yapay zeka algoritmalarının, ölümcül biyokimyasal silahları icat etmek için de kolayca kullanılabileceği ortaya çıktı.

Detaylar:

İlaç Geliştiren Yapay Zekanın 'Kimyasal Savaş Ajanları' Olarak Bilinen Maddeleri İcat Ettiği Ortaya Çıktı!

14. Eski bir Apple çalışanı olan Dhiendra Prasad’ın teknoloji devi şirketi 10 milyon dolar dolandırdığı iddia edildi. 2008-2018 yılları arasında şirkette çalışan Prasad’ın kara para aklama, komisyon alma ve hırsızlık gibi suçlardan beş yıldan yirmi yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtildi.

Detaylar:

Apple'ın Eski Bir Çalışanı Tarafından Milyonlarca Dolar Dolandırıldığı Ortaya Çıktı!

15. Akıllı saatler günümüzde giyilebilir teknolojinin en çok kullanıldığı alan haline geldi. Bu nedenle piyasada Apple, Samsung ve Google gibi devlerin akıllı saatlerini sıkça görüyoruz. iOS ve Android ekosistemlerinin en iyi akıllı saat seçeneklerini sizlerle paylaşıyoruz.

Detaylar:

Telefonunuzun İşletim Sistemine Göre En İyi Akıllı Saat Seçeneklerini Anlatıyoruz!

16. Gazi Üniversiteli bilim insanları tarafından geliştirilen yerli cihaz, antrenman verilerini kaydediyor. Cihazla Türk sporuna katkı sağlanması hedefleniyor.

Detaylar:

Gazi Üniversiteli Bilim İnsanları Geliştirdi: Antrenman Verilerini Kaydeden Yerli Cihaz!

17. Drone'lar, kara birliklerinin en eski silahlarından olan havanı gökyüzüne çıkarıp havadan ateş desteği vermeye hazırlanıyor.

Detaylar:

Kara Birliklerinin Silahı Havan, Drone'la Havalandı

Bir önceki günün teknolojik gelişmeleri:

Bugün Teknoloji Dünyasında Neler Oldu? İşte Öne Çıkan Gelişmeler (20 Mart)

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı