Hayat Kolaylaştıran Bu Soruların Yanıtını Bilmiyorsanız Cebinizdeki Telefonu Boşa Kullanıyorsunuz!

Herkes telefon kullanıyor ama aklımızı kuracalayan ya da daha önce hiç aklımıza gelmemiş bazı soruların yanıtına sahip olursak cebimizdeki telefonları tam anlamıyla randımanlı kullanabileceğiz.

Bu mühim soruların yanıtını vermek için buradayım.

Çalınan telefon nasıl bulunur?

En hayati olan sorudan başlayalım dedim. Telaşa mahal yok, şayet çalınan yahut kaybolan bir telefondan bahsediyorsak Apple kullanıcıları şayet telefonlarında halihazırda bulunmuyorsa AppStore'da bulabilecekleri Find my iPhone uygulamasıyla telefonlarını anlık olarak takip edebilir, en son nerede kullanıldığını tespit edebilir.

Android işletim sistemine sahip telefonlarda da Google Find My Device uygulaması aynı işi görüyor, kaybolan telefonunuzun bulunduğu yeri sizinle paylaşıyor.

Telefon nasıl rootlanır?

Root atmak nedir? Oradan başlayalım. Telefona sistem dosyalarının eklenmesine, düzenlenmesine veya silinmesine imkân tanıyan bir operasyon. Maalesef iOS işletim sistemini kullanan cihazlarda bu işlem mümkün değil, Android mobil işletim sistemini çalıştıran akıllı telefonlar, tabletler ve diğer cihazlarda bunu yapmak mümkün.

Bazı telefonlarda farklı işlese de yöntem genelde aynı, telefonda alt kısmında bulunan cihaz hakkında bölümüne giriş yapılıp yapım numarası yazan yerin üzerine tıklanır, zaten geliştirmek kaç kere daha tıklanması gerektiği uyarısını telefonunuz size verecektir. Bu işlem için ayrı uygulamalar da var, kolayca bulunabilir.

Telefon yönlendirme nasıl yapılır?

Telefonunuzda bir arıza var ya da rahatsız edilmek istemediğiniz bir ortama girdiniz, gelen aramaları yönlendirmek için bir dizi işlem uygulamanız yeterli. 

iOS işletim sisteminde şu adımları takip etmelisiniz:

Ayarlar bölümü > Telefon > Açılan ekrandan Arama Yönlendirme > Arama Yönledirme seçeneğini aktive edin.

Android işletim sisteminde yapmanız gerekenler de şöyle:

Telefon simgesine dokunun > Sağ üstteki 3 noktaya tıklayarak menüyü açın. Bu menü bazı telefonlarda “Seçenekler” olarak da geçebiliyor. > Ayarlar veya Arama Ayarları > Arama/Çağrı Yönlendirme sekmesinden istediğiniz durumda yönlendirmeyi seçebilirsiniz.

Telefondaki casus yazılım nasıl anlaşılır?

Vaktiyle bilgisayarlar için kaygılandıran 'izlenme korkusu' şimdi telefonlarımıza sıçradı. Birisi konumumuzu takip ediyorsa ya da aramalarımızı dinliyorsa diye sorar olduk. Büyük ihtimalle yoktur ama şayet telefonunuzda bir casus yazılım varsa bunu nasıl anlayabileceğinizi anlatalım.

Misal, telefonunuzun ekranı sebepsizce açılıyorsa ya da telefonunuz vermemesi gereken bir uyarı veriyorsa...

Çözüm basit, risk almaya gerek yok. Fabrika ayarlarına getirmelisiniz.

Telefonunuzda casus yazılım olduğunu anlamak için bir diğer yol batarya ömrünüzdeki anlam verilemeyen azalma. Bu tip yazılımlar telefonunuzu sürekli meşgul ettiği için şarjınız şaşkınlık verecek derecede hızlı tükenebilir. 

Telefon görüşmesi yaparken yankı, farklı sesler yahut cızırtı duyuyorsanız yine ufak bir önlem almanız iyi olacaktır.

Bu önlemi de bir sonraki maddede anlatalım.

Telefon nasıl sıfırlanır?

Burada yine iOS ve Android ayrımı var. Önce iPhone ve iPad'ler için sıfırlamayı, fabrika ayarlarına çevirmeyi anlatalım. 

Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil'e dokunun. Buradan sonra işlem başlayacaktır, şayet iPhone'umu Bul seçeneğini açtıysanız Apple Kimliğinizi ve parolanızı girmeniz gerekebilir.

Android telefon nasıl sıfırlanır?

Android sürümlerine göre bazı farklılıklar olsa da izlemeniz gereken yolu anlatalım:

Ayarlar> Sistem > Gelişmiş > Sıfırlama Seçenekleri > Burada 'Gelişmiş' seçeneğini görmüyorsanız Sıfırlama Seçenekleri'ne dokunun. > Tüm verileri sil > sonra Telefonu sıfırla veya Tableti sıfırla'ya dokunun.

Yenilenmiş telefon nedir?

Yenilenmiş, yani refurbished telefonların diğerlerinden çok büyük bir farkı yok. Kullanıcılar bir telefonu kullandıktan sonra bir sorun sebebiyle telefonu firmaya satar, telefonu alan yetkili firma telefonda olabilecek problemlere karşı telefonu test eder ve tam işlevli hala getirir. Son kullanıcı için bu değişimin pek bir önemi yok aslında.

Telefonun ilk şarjı ne kadar olmalı?

Bu soru aslında geçmişte kalan bir soru. Artık telefonlarımızda lityum iyon piller kullanıldığı için ilk, ikinci ya da üçüncü şarjın nasıl olduğunun bir önemi yok. Yine de üreticileri dinleyerek %20 ve %80 arasında tutmanın batarya sağlığını optimum seviyede tutacağını söyleyebiliriz.

Telefon ısınması nasıl önlenir, telefon ısındığında ne yapmalı?

Akıllı telefonlar artık çok şeyi başarabiliyor fakat tüm bunları yaparken de bazen güçten düşebiliyorlar. Bu durumu minimuma indirebilmek için bazı çözümler üretebilirsiniz, örneği:

  • Telefonunuzu evde kullanırken kablosuz ağ kapsama alanının içerisinde kalmak,

  • Gerek olmadıkça tasarruf modunu kullanmamak, 

  • Uygulamaları güncel tutmak, bu sorunları bir nebze azaltacaktır.

Telefon numarası nasıl engellenir?

Sizi ısrarla arayan bir firma ya da rahatsızlık veren bir numarayı engellemek için birkaç adım yeterli. iOS işletim sistemini kullanan telefonlar için:

Ayarlar > Telefon > Arama Engelleme/No. Belirleme'ye gidin. Buradan gerekli numaraları engelleyebilirsiniz.

Android kullanıcıları için:

Son Aramalar ekranından istemediğiniz numaraya tıklayarak Çağrı Ayrıntıları/Ayrıntılar kısmına dokunun. Açılan sayfada olarak Numarayı Engelle butonunu göreceksiniz.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Derbi Öncesi Çok Konuşulacak Açıklama: ''Hakemlerle İlgili Kaygım Var''
Seray Sever'den Apar Topar Yayından Kaldırılan "Dünya Güzellerim" İtirafı!
Diline Fena Doladı: Hasan Can Kaya'dan Vural Çelik'e Veda Yazısıyla Tepki Çeken Gülse Birsel'e Büyük Gönderme!
YORUMLAR
28.02.2019

geliştirici seçeneklerini açınca telefon rootlamış oluyoruz yani. Gerçekten şimdiye kadar boşa kullanmışım telefonu.

02.03.2019

benim eski android telefon güncelleme almıyor, bazı uygulamalar eski sürüm diye inmiyor basit bir yolu varsa anlatır mısın

28.02.2019

Telefondaki casus yazılım nasıl anlaşılır ? İos: Güldürme beni ;)

28.02.2019

özürlü bir konu olmuş

TÜM YORUMLARI OKU (15)