Hayat Kısa, Memeler Sarkıyor: Sarkmış Memelerini Gizlemekten Çekinmeyen Kadınların Yeni Akımı

Bu konudaki yanlış inanışları bırakmak gerekiyor.

Her organda olduğu gibi meme de kişiye göre değişen, binlerce farklı çeşidi olan bir organ.

Meme mi göğüs mü daha ona bile net karar vermiş sayılmayız. Ancak adını bile kesinleştiremediğimiz bu güzide organın her kadında farklı olduğuna eminiz. Çok küçük, çok büyük, sarkmış veya asimetrik onlarca meme tipi var.

Ancak insanların algısında tek tip bir ideal var. Bunun sorumlusu da medya tabii ki.

Geleneksel ve sosyal medya algılarımıza büyük, ancak çok da aşırı büyük olmayan; yuvarlak ve dik memeleri empoze etti. Doğal yapısı birebir bu tanıma uyan kadınların yüzdesi çok düşük; bu da diğer tüm kadınları güvensizliğe sürükleyen bir şey.

Küçük meme, çok büyük meme sarkmış veya asimetrik meme toplumun gerçeküstü güzellik standartlarına uymadığı için her geçen gün daha fazla kadın bıçak altına yatıyor.

Ancak burada da başka bir sorun var. Kadınları estetik operasyona sürükleyen toplum, bu kez de silikonla büyütülmüş memeleri yapay buluyor. Hem büyütme, hem de küçültme işlemlerindeki dikiş izleri de pek iyi karşılanmıyor. Kısacası çoğu kez doğal da, ameliyatla elde edilen memeler de ideal güzellik standartlarına uyamıyor. Doğuştan ideal memelere sahip olmak gerekiyor.

Bir de sarkmış memeler var ki, belki de en kabul görmeyen meme tipi.

Oysa sarkma düşünüldüğü gibi çok sıra dışı, nadir bir durum değil. Göğüslerin büyük kısmı yağ dokusundan oluşur, yumuşak yağ dokusunu taşıyan ince kadın cildi yerçekimine yenik düşer ve sarkma gerçekleşir.

Sarkma ile ilgili söylenen hurafelerin ise çoğu yanlış.

Sarkmanın yaşla, sıcak suyla, sütyen takmamakla ve hatta cinsellikle bile gerçekleştiğine inanılıyor; oysa bu durum çoğunlukla genetik. Meme büyüdükçe sarkma oranı da artıyor. Kilo alıp verme, yaş, sıcak suyla yıkanma alışkanlığı ve sütyen takmama elbette etkili ama temelde cilt ve meme dokusuyla ilgili bir durum.

Bu durumun normalliğini yaymak ve destekli sütyenlerle, estetik operasyon baskısının yanlış olduğunu vurgulamak isteyen kadınlar şimdi doğal halleriyle fotoğraf paylaşarak "sarkık memeler vardır" diyor.

Beden olumlama akımında bile kilolu ancak göbeksiz, selülitsiz kadınlar görüyoruz. Bunun gerçek olmadığını birileri dile getirmeli.

Pandemi döneminde pek çok kadın sütyen kullanmaktan vazgeçti. Hiç istemediği halde toplumun standartlarına uymak için kadınlar demir balenli, ekstra destekli sütyenler takıyor ve hatta bazen bantla göğüslerini yapıştırıyor.

Daha fazla kadının kilolarıyla, çatlaklarıyla, lekeleriyle, memeleriyle mutlu olduğu hallerini paylaşması bu konuda güvensiz hissedenlere ilham verici olabilir.

Ne dersiniz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Kadın Güzelliğinin Bedenden Gelmediğini Savunan Bakış: Sarkık Memeler Hareketi
İki Yüzlü Olduğumuzu Kabullenelim: Günümüzün Kalıplaşmış Güzellik Standartlarındaki Çelişkiler
Küçük ve Büyük Memelere Sahip Kadınların Hayatlarındaki Farklılıkları Biliyor musunuz?

Popüler İçerikler

Tarih Verildi: 500 TL'lik Banknotlar Yolda
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''
YORUMLAR
15.05.2021

al birini vur ötekine. "taş" gibi olan "ben arzu nesnesiyim" diyor, "sarkık/tombik" de "benim bundan eksiğim yok, ben de arzu nesnesiyim, çünkü kadınım" diyor. abi mesele, birilerinin diğerlerinden DAHA seksi olması, DAHA arzulanabilir olması falan değil. kadınların kendilerini arzu nesnesi olarak görmesi, bu işin sürekli olarak güzellik-faşizanlığına uzanması ve (ONEDİO dahil) toplumun bu saçmalığı körüklüyor olması.

15.05.2021

Taş gibi memelerim bebeğimi emzirdikten sonra bozuldu ama Allahın onları yaratma amacını sonuna kadar yerine getirdiler! Ve çok güzeller sizin güzellik altınızı skeym!!

15.05.2021

:)))

15.05.2021

istediğiniz kadar kendinizi kandırın "daş">"sarkık"/"tombik". kendinizi bu güzellik standartlarında arzu nesnesi (eşya) kalıbına oturttuğunuz sürece, rekabette hiçbir şansınız olmayacak.

TÜM YORUMLARI OKU (13)