Hayallerinizdeki Avrupa Turu İçin Gerekli Olan Schengen Vizesi En Rahat Şekilde Nasıl Alınır Bir Bir Anlatıyoruz!

Herkesin hayallerinde mutlaka bir Avrupa görmek vardır. İhtişamlı tarihi, sarayları, mimari yapılarıyla ve dürüst olmak gerekirse ekonomik imkanlarıyla hem gezip görmek hem de çoğu zaman yaşamak istediğimiz ülkeleriyle hayallerimizi süslüyor. Ancak vize işlemleri en başından beri hep göz korkutmuştur. Evrak işleri, formaliteleri, red yemeleri derken gözünüze başlı başına bir imkansızmış gibi görünebilir. Ancak bu içerikte size dikkat etmeniz gereken her şeyi anlatacağız, hadi başlayalım!

En başından başlayalım: Schengen Vizesi nedir?

Schengen, Avrupa ülkelerinin çoğunu kapsayan AB pasaportsuz seyahat bölgesini ifade eder. Dünyadaki en büyük serbest seyahat bölgesidir.

Schengen vizesi ise, Schengen Bölgesi’ne üye devletlerden herhangi birine seyahat edenlerin seyahat başına turizm veya iş amaçlı 90 güne kadar kalmasına izin veren kısa süreli bir vizedir.

Schengen vizesi Avrupa için en yaygın vizedir. Vize sahiplerinin herhangi bir Schengen Bölgesi dahilinde serbestçe seyahat etmesine ve Schengen üyesi ülkelerden herhangi birinden dönüş yapmasına izin verir. Schengen Bölgesi içinde gümrük kontrolleri yoktur.

Ancak, Schengen üyesi ülkelerden birinde 90 günden fazla süre boyunca okumayı, çalışmayı veya yaşamayı planlıyorsanız Schengen Vizesi yerine bu Avrupa ülkesinin ulusal vizesine başvurmanız gerekir.

2018 yılında 14,2 milyondan fazla insan Avrupa’da seyahat etmek için Schengen vizesini kullandı!

Schengen Vizesine başvurabilmeniz için birçok şart da mevcut, kısaca onlara göz atalım.

Birden fazla Schengen ülkesine seyahat etmeyi planlıyorsanız konaklama günleri bakımından en çok kalacağınız ülkenin Elçiliğine / Konsolosluğuna başvurmanız en doğrusudur. Birden fazla giriş vizesi aldıktan sonra vizede izin verilen süre boyunca tüm Schengen Bölgesi ülkelerine seyahat edebileceksiniz.

Vize başvurusunda bulunurken elçilikten/konsolosluktan randevu aldığınızda gerekli belgeleri bizzat elden teslim etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Randevuyu her zaman ilgili kurumda yer almaya yönelik bürokratik süreç için tahmini olarak gerekli süre bu olduğu için gidişinizden en az 15 gün önce almanız önerilir.

Her Schengen ülkesi isteyen tarafa vize düzenleme konusunda aşağı yukarı aynı şartları paylaşır. Yine de, konsolosluğa/elçiliğe bağlı olarak gerekli belgelerde ve ayrıca başlıca kimlik doğrulama evrakları ve mevcut ekonomik durumunuza göre küçük farklar olur.

İstenilen belgelerin toplu örneklerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Schengen Vizesi'ne başvururken birçok belge sunmanız gerekiyor ancak bundan önce seyahat sebebinizi de doğru belirlemelisiniz.

En geçerli sebepler şöyle sıralanabilir: İş amaçlı, arkadaş ve aile ziyareti, turizm ve tatil, kültürel ve spor etkinlikleri, havalimanı transit ve gemiyle transit geçişler, resmi ziyaret, tıbbi nedenler, kısa süreli eğitim ve araştırma amaçlı.

Tüm bu sebepler de kendi içinde belli vize sürelerine ayrılıyor. Schengen ülkelerini ziyaret etme nedenlerinize, ziyaretlerinizin sıklığına bağlı olarak Schengen konsolosluğu size tek girişli vize, çift girişli vize veya çok girişli vize düzenleyebilir.

Tek girişli vizenizin geçerlilik süresi, vize başvuru formunuzda belirttiğiniz Schengen Bölgesi’nde kalacağınız gün sayısına ve size Schengen vizesini düzenleyen konsolosluğun kendi kararına bağlıdır.

Sık seyahat eden biriyseniz 5 yıla kadar geçerli olan AB vizesini almak için başvurabilirsiniz, ancak Avrupa için 5 yıla kadar geçerli olan çok girişli vizeniz olsa bile Schengen Bölgesi’nde 180 günlük dönemde 90 günden fazla kalamayacağınızı unutmamalısınız.

Eğer turist olarak Avrupa'yı gezmek istiyorsanız ve bunun için Schengen Vizesi'ne başvuracaksınız yapmanız gerekenler şöyle:

Öncelikle bankanızdan son 6 aya ait hesap özetini çıkarmanız gerekiyor ki gittiğiniz yerlerde maddi olarak yeterli olduğunuzu gösterebilin. Banka hesabı olmayan veya bu seyahat sırasında masraflarını karşılayacak kadar parası olmayanlar ziyaret edecekleri arkadaşlarından veya akrabalarından yaşadıkları yerdeki ilgili ofiste “resmi sponsorluk yazısı” imzalamasını talep etmelidir. Vize başvurusunda bulunurken belgenin aslını yanınızda bulundurduğunuzdan emin olun.

Başvuran kişinin seyahatinin açıklaması, zaman dilimi ve tüm kişisel bilgileri bir mektup halinde yazılmalı.

İlk kez seyahat edecekseniz şu belgeleri de düzenlemeniz gerekiyor:

  • Son üç yıla ait gelir vergisi beyanları

  • Randevu mektubu

  • Şirketin tüzel kişiliğine ilişkin kanıt

  • İşverenden alınmış bir referans mektubu

  • Başvuran kişi çalıştığı şirketin sahibi ise ticari sicil, vergi beyanları ve en yeni banka hesap özeti iliştirilir.

  • Uçuş bileti rezervasyonu 

  • Schengen bölgesinde konaklamanıza ilişkin konaklama kanıtı

  • Vize türüne göre belirtilen diğer belgeler

Turistik Vize Hizmetleri için daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Eğer gideceğiniz ülkede tanıdıklarınız varsa işiniz biraz daha kolay olabilir, ancak yoksa da kalacağınız otel ve rezervasyonlarınıza ait belgeleri de başvuru için düzenlemelisiniz.

Akrabalarınızı/arkadaşlarınızı ziyaret edecekseniz, tüm seyahat masraflarınızın karşılayacağını beyan ettiğiniz takdirde, finansal durumunuza ilişkin kanıt talep edilir; masraflarınızı akraba/arkadaş karşılayacaksa Schengen ülkesinde ikamet eden kişiye (bu durumda arkadaşa ya da akrabaya) yetkili makamlar tarafından düzenlenmiş resmi bir belge gönderilir.

  • Schengen ülkesinde ikamet eden akrabanın/arkadaşın resmi davetiyesi başvururken istenir.

  • Başvuran kişi masrafları tek başına karşılayacaksa akrabanın/arkadaşın adı, adresi ve pasaportunun kopyası yeterli olacaktır. Arkadaş/akraba söz konusu Schengen ülkesinin bir vatandaşı değilse oturma izninin kopyası da gerekli olacaktır.

Aile/akraba ziyaretleriniz için daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Schengen ülkelerinde akrabanız ya da arkadaşınız yoksa ve tamamen turistik bir gezi planlıyorsanız da ibraz etmeniz gereken belgeler şu şekilde olmalı:

  • Başvuran kişinin banka hesap özeti (tercihen son 6 aya ait)

  • Schengen Bölgesinde seyahat edilen günlerin ayrıntılı uçuş seyahat programı, otel rezervasyonları veya Schengen ülkesinde ikamet eden bir kişiden resmi bir davetiye mektubu.

Tamamen iş için Schengen Vizesine ihtiyaç duyuyorsanız;

  • Schengen ülkesine ziyaretin maksadını açıklayan bir teyit mektubu

  • Başvuran kişinin iş yerinin (şirket/kuruluş) kısa bir profili

  • Aslının onaylı kopyası olacak şekilde Muhtıra ve Şirket Sözleşmesi (anonim şirketlerle tescilli)/ İş Ruhsatı (ilk düzenlenen ve şimdiki yenileme)/ Şahıs Şirketi/Ortaklık belgeleri.

  • Cari banka hesap özetleri

  • İşverenden seyahatin maksadını dikkatli bir şekilde açıklayan mektup ve aynı zamanda Schengen bölgesinde geçirilecek günlere ilişkin uçuş seyahat programı.

  • Schengen bölgesindeki ortak şirketten, aynı zamanda ilgili konsolosluğa da fakslanmış davetiye mektubu. Bu mektubun toplantılara veya ticaret, sanayi veya iş ile ilgili diğer etkinliklere katılmak üzere bir davetiye görevi görmesi gerekir.

  • Başvuran kişinin masraflarıyla ilgili olarak, ya işverenin mektubunda ya da ortak şirketin davetiyesinde, başvuran kişinin Schengen Bölgesinde konakladığı sürede seyahat masraflarını her iki tarafın karşılayacağı belirtilmelidir.

  • Uçak bileti rezervasyonları

  • İki şirket arasında önceden ticari ilişkiler olmuşsa söz konusu etkinliğin kanıtı

  • Schengen bölgesinde konakladığınız döneme ilişkin konaklama kanıtı.

Bir eğitim ya da okul için gidiyorsanız;

Eğitim için,

  • Schengen ülkesinde katılacağınız uygun kuruma kayıt belgesini başvurunuza eklemelisiniz.

Okuma maksadıyla seyahat,

  • Yeni başlayanlar iki başvuru formu doldurur:

  • Bir Schengen ülkesi Üniversitesine/Yüksek Okuluna/Okuluna kabul mektubu

  • Kişinin Schengen bölgesinde ikamet edip orada kaldığı sırada finansal olarak kendini idare edebileceğine dair kanıt.

Ya da tüm bunlarla uğraşmak yerine 1998 yılından beri müşterilerine profesyonel hizmet sunan Vize Ofisi'ne başvurun, onlar sizin için tüm ayrıntıları düşünsün!

Türkiye'den vize isteyen tüm ülkelere vize başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilen Vize Ofisi özellikle Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, İtalya başta olmak üzere Schengen ve dünya ülkelerinin vize işlemlerini yürütüyor. 

Vize Ofisi bünyesinde yer alan ekipler ile 24 saat boyunca aktif bir şekilde iletişim kurabilir ve Schengen Vizesi işlemlerinize dair aklınızda oluşan tüm soruları sorabilirsiniz.  Bu sayede vize için başvuru gerçekleştirmek istediğinizde süreç başlangıcından itibaren son noktaya kadar alanında uzman ve profesyonel personellerden bilgi almanız mümkün hale gelir. 

Ülkemizin dört bir köşesinde yer alan şubeleri sayesinde çalışma ekipleri her zaman destek olmak ve sorularınızı yanıtlamak için hazır bulunur.

Vize Ofisi'nden online destek almak için internet sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal medya hesapları için;

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
YORUMLAR
12.10.2020

en rahatı İdata. oradan alın vizenizi.

12.10.2020

idata nedir?

Pasif Kullanıcı
12.10.2020

Sonuna reklam koymasan ölürdün zaten editör 😬

Schengen vize işlemleri, vize başvurusu, vize sorgulama ve vize takip ile ilgili merak ettiğiniz her türlü bilgiye bizi arayarak ulaşabilirsiniz. İzmir Vize Danışmanlık. https://www.izmirvizedanismanlik.com/

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ