Hayaletli Yerlere İnananların Mutlaka Görmesi Gereken Bir Kale: Hindistan’daki Gizemli Bhangard Kalesi

Perili ya da hayaletli kalelere inanır mısınız? Bir kale düşünün ki ormanın içinde, muhteşem bir manzaraya sahip ama kaleye girmeden bir uyarı tabelası var! Tabelada geceleri kaleyi ziyaret edenlere yasal işlem başlatılacağı yazıyor. Kalenin gerçekten gizemli mi yoksa bunun turistleri bölgeye çekmek için uydurulan bir hikâye mi olduğu bilinmez ama hayalet görmek ve adrenalin yaşamak için birçok turist kaleyi ziyarete geliyor. Gelin birlikte Bhangard Kalesine ve kalenin gizemine yakından bakalım.

Bhangard Kalesi'ni tanıyalım.

Bhangard Kalesi Hindistan'ın Sariska bölgesindeki ormanda Jaipur ve Alwar şehri arasında bulunuyor. 1573 yılında Raja Bhagwan Das, oğlu Madho Singh için bu kaleyi yaptırmış. Kalenin Lahori Kapısı, Ajmeri Kapısı, Phulbari Kapısı ve Delhi Kapısı olarak adlandırılan 4 giriş noktası var. Nachan Ki Haveli denilen dansçı sarayı, Jauhari Bazar denilen pazar yeri ve birçok Hindu tapınağı kale sınırları içinde yer alıyor. Kale Delhi'ye 235 km, en yakın havaalanına 88 km uzaklıkta.

Kalenin gizemi

Bu kalenin gizemi ve ürpertici hikâyeleri halen yerel halk arasında dilden dile dolaşıyor. Kaleye gelen turistlere hem halk hem kaleye ziyaretçi çekmek isteyen rehberler tarafından anlatılan bu hikâyeler dikkat çekici ve bir o kadar da korkutucu.

Tantrik'in karşılıksız aşkı

İlk hikayeye göre, kara büyü ile ilgilenen bir Tantrik (Hintçe büyücü demek) olan Singhiya, Bhangarh prensesi Ratnavati'yi görür görmez âşık olur. Ittar (Hintçe parfüm demek) seven prenses Ratnavati, bir gün pazara parfüm almaya gittiğinde onu kendine âşık etmek isteyen Singhiya hazırladığı iksir ile parfüm şişesini değiştirir.

Prenses ve bütün köyün lanetlenmesi

Bunun farkına varan prenses Ratnavati, şişeyi kayaların olduğu bölgeye atarak kırar. Gizemli bir şekilde yerinden oynayan kayalar Singhiya’yı ezerek öldürür. Rivayete göre Singhiya, kayalar altında son nefesini vermeden önce prensesi, ailesini ve bütün köyü lanetler. Singhiya öldükten sonra prenses, ailesi ve köyün çoğunluğu kısa bir süre içerisinde öldü ve köy harabeye döndü. Yerel halktan bir kesim hala prenses Ratnavati'nin tekrar dünyaya geleceğine, köyün eski zengin ve güzel günlerine geri döneceğine inanıyor.

Sadhu'nun laneti

İkinci hikayeye göre, kalenin inşası sırasında dağ eteği yakınlarında yaşayan Baba Bala Nath adında bir Sadhu (Hintçe aziz demek) bu kalenin yapımına tek bir şart ileri sürerek izin verir. Şartı ise kalenin gölgesinin kendi evine ulaşmaması.

Kale ve köy neden harabeye döndü?

Kale yapıldıktan sonra kalenin gölgesi evinin üstüne gelmedi fakat daha sonra yapılan sütunların gölgesi evinin üstüne gelince sinirlenen Baba Bala Nath kalenin içinde yaşayanları ve köyü lanetler. Lanetin üzerinden kısa bir süre sonra kale ve köy harabeye döner. Sadhu Baba Bala Nath'in taş evi halen kalenin yanında görülebiliyor.

Bhangard Kalesi neden lanetli olarak biliniyor?

Kalenin tamamen terk edildiği 1873 yılından sonra geceleri kaleden ağlayan kadın sesleri, dans eden insanların bilezik sesi ve orada ölen insanların hayaletlerinin sesi duyulduğu iddia ediliyor. Ayrıca kaleye gün batımında giren insanların bir daha dışarı çıkamadığı söyleniyor.

Hayalet köyün kaderi

Halk, bölgenin lanetli olduğunu düşündüğü ve duydukları seslerden rahatsız oldukları için yerleşim yeri olarak kaleden uzak bir yer tercih etti. Ziyarete gelen turistler kaleyi gezerken tedirgin oluyorlar ve birinin kendilerini izleyip takip ettiğini düşünüyorlar.

Gaurav Tiwari'nin hazin sonu

Yıllardır bu gizemi çözmek için birçok kişi kaleyi ziyaret etti. Gaurav Tiwari isimli bir paranormal araştırmacı kalede bir gece geçirdi ve hiçbir hayalet görmediğini söyledi. Kale ziyaretinden beş yıl sonra Gaurav Tiwari, eşine kendisinin kötü bir güce doğru çekildiğini, bu kötü gücü kontrol edemediğini söyledi ve intihar etti. Birçok insan bu ölüme Bhangard Kalesi’nin lanetinin sebep olduğuna inanıyor. Bhangarh Kalesi bu iddialar sebebiyle Hindistan'ın en perili ve korkunç yeri olarak kabul edilir.

Gün batımı ve gün doğumu kuralı!

Bhangard Kalesi’nde yetkili makamlar tarafından konulan bilgilendirme ve uyarı amaçlı bir tabela bulunuyor. Gelen turistler hayalet görmek amacıyla geceleri kaleyi ziyaret etmekte ısrar ettiği için yetkililer bu uyarı tabelasını asmak zorunda kalmış. Hint dilinde yazılmış tabelada 'Gün doğumu ve gün batımı zamanı Bhangrad Kalesi sınırlarına girmek ve kale etrafında gezmek yasaktır. Uyarıları dikkate almayıp kaleye girmeye çalışanlar için yasal işlem başlatılır' yazıyor.

Çil Çil Altınını Kimseye Vermeyen Tılsımlı Mağara Asarkaya'nın Gizemini Birlikte Çözüyoruz!
Hayran Kalmamak Elde Değil: Berrak Sularıyla Sizi Hayrete Düşürecek 10 Harika Bölge
Kalabalıktan Sıkılanlar Buraya: Enerjinizi Yükseltecek İstanbul'da Yer Alan En Güzel Yeşil Alanlar
Sıra Dışı Yerleri Sevenler Buraya: Dünyadaki Saklı Kalmış Cennetten Köşeler
Sıradanlıktan Sıkılanlar İçin Alternatif Rotalar: Türkiye'nin Az Bilinen En Güzel Köyleri

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Asgari Ücretin Açıklanmasından Sonra Cumhurbaşkanı’na Mesaj Atan Kadir İpek Gözaltına Alındı
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı