Hayal Gücüyle Aklınızı Başından Alacak Sürrealist Sanatçı Redmer Hoekstra ile Tanışın!

Sizleri muazzam bir hayal gücü olan bir sanatçı ile tanıştırmak istiyorum dostlar. Öyle ki güçlü eserler ki insan şöyle demeden edemiyor: 'Hayal gücünün askerleriyiz!'

Sanatçının daha fazla çalışmasını görmek isterseniz Facebook hesabına ve İnternet sitesine göz atabilirsiniz.

1. Redmer Hoekstra 1982, Hollanda doğumlu bir sanatçı. 2009 yılında bir görsel sanatçı ve illüstratör olarak Zwolle Sanat Akademisi'nden mezun oldu.

2. Redmer Hoekstra, insanlar, hayvanlar ve gündelik nesneleri birleştirip onlardan yeni biçimler geliştirme konusunda ünlü bir sanatçı.

3. Sanatçının çalışmaları son derece ayrıntılı olmasına karşın ortalama olarak 32 ile 40 saat arasında sürüyor.

4. "Eserlerimin kendi garip mantığı var..."

Sanatçı çalışmalarını şöyle özetliyor:

Ben her zaman hayal kurmayı, yabancılaşma duygusu yaşamayı ve fantezileri sevdim. Çocukken dünyanın nasıl çalıştığına dair her türlü teoriye sahiptim. Akademi'de bunu yeniden keşfettim. Ben genellikle nesnelere yeni anlamlar veriyorum. Biçimle, işlevle ve anlamla oynayarak yeni kombinasyonlar elde ediyorum. Ve böylece genellikle bambaşka anlamlar ve duygular ortaya çıkarıyorum. Kimi zaman şaşırtıcı, tuhaf hatta komik olsa da yaptığım eserlerin kendi garip mantığı var. Fantastik ve gerçeküstü bir dünyanın mantığı bu...

5. Sanatçı yaptığı illüstrasyonlarda kendinin de belirttiği gibi bizlere sürreal bir dünyanın kapılarını açıyor.

Peki nedir bu akımın özellikleri?

6. Gerçeküstücülük ya da sürrealizm, Avrupa'da birinci ve ikinci dünya savaşları arasında gelişmiştir. Temelini, akılcılığı yadsıyan ve karşı-sanat için çalışan ilk dadacıların eserlerinden alır.

7. 1924'te "Manifeste du Surrealisme"i (Sürrealizm Manifestosu) hazırlayan şair Andre Breton'a göre gerçeküstücülük, bilinç ile bilinç dışını birleştiren bir yoldur.

8. Gerçeküstücülük akımı gerçek dışı anlamında değil, aksine gerçeğin insandaki iz düşümü şeklinde bir yaklaşımdır.

9. Sigmund Freud'un teorilerinden etkilenen Andre Breton için bilinç dışı, düş gücünün temel kaynağı; deha ise bu bilinç dışı dünyasına girebilme yeteneğiydi.

10. Breton’un yanı sıra Louis Aragon ve Benjamen Peret, otomatik yazı yöntemleri üzerinde deneyler yaptılar.

11. Sürrealist sanatçılar, yöntemli bir araştırma ile deneyi ön planda tutuyor, insanın kendi kendisini irdeleyip çözümlemesinde sanatın yol gösterici bir araç olduğunu vurguluyordu.

12. Sürrealistlere göre bilinçaltı; toplum, ahlak, din ve yasa gibi zorunluluk öğeleri ile oluşur. Bilinçaltını oluşturan etkiler ise çeşitli durumlarda ifşa olur.

13. Sürrealizm akımında Freud'un görüşleri doğrultusunda cinsellik ve cinselliğin bastırılması da büyük yer tutmuştur.

14. 1925'ten sonra gerçeküstücüler dağılmaya, başka akımlara yönelmeye başladı. Ancak bu akım, resimden, sinemaya, tiyatroya kadar birçok sanat dalını derinden etkiledi.

15. Andre Breton’un yanı sıra P. J. Jouve, Pierre Reverdy, Robert Desnos, Louis Aragon, Paul Eluard, Antonin Arnaud, Raymond Queneau, Philippe Soupault, Arthur Cravan, Rene Char, Federico Garcia Lorca, Salvador Dali, Rene Magritte sürrealizmin önemli isimleridir.

16. Sanatçının çalışmalarından başka örneklerle sizleri baş başa bırakıyoruz...

17.

18.

19.

20. Biz de sanatçıyı bu sıra dışı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz! 👏👏👏

Popüler İçerikler

A Millî Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki Play-Off Turu Rakibi Belli Oldu: Macaristan
Bahis Reklamı ve Teşvik İçin Soruşturma Başlatılmıştı: RTÜK Başkanı TV8 İçin İnceleme Başlatıldığını Açıkladı!
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
YORUMLAR
26.05.2016

Bence bu çalışmaları yapmak gerçekten zeki adamın işidir.Hayatı farklı yönlerinden görmek ve birbiriyle yakın olmayan iki maddenin arasına kocaman bir ilişki sıkıştırmak.

26.05.2016

19 numaradaki Zerrin Özer sanırım

26.05.2016

garilin bes bacagı var

26.05.2016

el ve gorili birleştirdiği için.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ