Havayolu Şirketinden İlginç Bir Uygulama: Artık Uçağa Binmeden Önce Yolcular da Tartılacak

Yeni Zelanda'nın havayolu şirketi Air New Zealand geçtiğimiz günlerde ilginç bir uygulamaya imza attı. Havayolu şirketi önümüzdeki 1 ay boyunca yolcuların kilosunu tartacak! Bakalım bu uygulama nedir ve neden yapıyorlar?

Detaylar içerikte!

Uçakla seyahat ederken bagajların ağırlığının tartılması olağan bir uygulamayken şimdilerle havayolu şirketlerinin uçağa binen yolcuları tartma uygulaması gündemde.

Yeni Zelanda'nın ulusal havayolu şirketi Air New Zealand, uluslararası uçuşlarda yolculardan uçağa binmeden önce tartıya çıkmasını talep ediyor.

Havayolu şirketinin 1 ay boyunca gerçekleştireceği bu uygulamanın nedenleri ise uçağın ağırlığını ölçebilmek ve onu daha iyi dengelemek.

Bir uçağın ağırlığını bilmenin yakıt tüketimini hesaplamada önemli olması ve yolcuların ağırlık bilgisine sahip olmanın güvenli bir uçuş sağlaması da bu nedenler arasında.

Konuyla ilgili açıklama yapan Air New Zealand‘ın yük kontrolü iyileştirme uzmanı Alastair James, yolculara “Endişelenmeniz için hiçbir neden yok. Güvenlik için uçağa binen her şeyin ağırlığını bilmek istiyoruz, bu sadece yasal bir gereklilik" dedi.

Uygulama şimdilik gönüllülük esasına göre yapılsa da ileri tarihlerde bu uygulamanın zorunlu olabileceği beklentiler dahilinde. Çünkü Air New Zealand'ın yolculardan tartıya çıkmalarını istemesi ilk değil.

Havayolu şirketi 2021 yılında yurt içinde uçan müşterilerden de tartıya çıkmalarını istemişti. Şirket bu durumu “Artık uluslararası uçuş yapanların da tartılma zamanı gelmişti." olarak açıklıyor.

2 Temmuz'a kadar sürecek uygulama kapsamında havayolu şirketi uluslararası seyahat eden 10 bin yolcunun tartılmasını hedefliyor.

Kilosunun tartılmasından çekinen yolcular için iyi haber şu ki, tartı verileri halka açık bir şekilde gösterilmeyecek, hatta havayolu personeliyle dahi paylaşılmayacak.

Umarım bu uygulama Türkiye'ye gelmez. Yoksa bizim millet fazla kilom çıkacak korkusu yüzünden tartılmamak için elinden geleni yapar. Yorum sizin.

Bunlar da İlgini Çekebilir

TikTok’tan Masanızda Bulunması Gereken 21 Sevimli Şey
2012 Yılında Çekirdekli Kolalı Cipsli Alışverişi Görünce Fiyatlar Kafamızdan Duman Çıkardı
İşe Yaradı mı? 100 Gün Boyunca Sadece Fast Food Tüketen Adamın Akıllara Durgunluk Veren Diyet Süreci!

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR

Doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum Bu güne kadar pilotlar gerekli yakıt miktarını hesaplarken yolcu başı ağırlığı 80 + 8 KG (8KG el bagajı) olarak kabul ediyorlardı, ama bu tam doğru değil uçağa 20KG olan çocuk da biniyor 130KG olan obez de. uçağın yükünün net olarak bilinmesi gereken yakıt miktarının net olarak hesaplanmasını sağlacaktır ve böylece uçuş maliyetlerinde hatırı sayılır bir düşüş sağlanabilir. Uçak araba gibi bir şey değil çünkü. Depoyu doldur fazlasını dönüşte kullanırız diyemiyorsun. Eğer uçağa gereğinden fazla yakıt alırsan aynı mesafedeki yakıt tüketimi artar ayrıca varış esnasında fazla yakıt varsa inebilmek için fazla yakıtın ya tüketilmesi ya da boşaltılması gerekir ki bu hem israf hem de zaman kaybı olur.

03.06.2023

Uçak düşerse ilk kimi atacaklarını belirliyorlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ