Havayı İçilebilir Suya Dönüştüren Şişe

Uzun süren bisiklet yolculukların en büyük problemi hızlıca biten su oluyor. Yoğun enerji harcayan bedenin su ihtiyacını karşılamak için yüksek miktarda sıvı tüketmek gerekiyor. Ne var ki bisikletlerin su şişeleri genelde küçük olduğundan su ihtiyacını karşılamada yeterli olmuyor. Havayı suya dönüştüren bu şişe ise suyun bitme derdini ortadan kaldırıyor.

Endüstriyel tasarımcı Kristof Retezar ‘ın geliştirdiği Fontus isimli şişe su üretmek için havadaki nemi kullanıyor. Filtrelerden geçen hava suyun damlalar halinde şişenin içerisinde depolanmasını sağlıyor. Tabii tahmin edebileceğiniz üzere litrelerce su elde edilemiyor ancak bir saat içerisinde 500 mililitrelik su depolanabiliyor.

Bu da böylesine devrimsel bir şişe için şimdilik yeterli görünüyor. Prototip aşamasında olan şişe için yakın zamanda bir fon toplama kampanyasının başlatılacağı belirtiliyor.

LOG

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
29.01.2016

Bisiklet sürücülerinin su ihtiyacı umurumda değil Afrika`da insanlar ölmemek için çamurlu su içiyor resmen...

29.01.2016

Dedikleri kadar verimli ise çok başarılı. Hali hazırda elektrik ile havadaki nemi toplayan makineler var. Ama çok pahalıya geliyor. Bu su şişelerini mesela rüzgar pervanesinin uçlarına taksak sadece rüzgar enerjisi ile yeterince su üretebilir mi?

29.01.2016

toplayacagı suyun temızlıgı de tartışılır

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ