Havalar Soğuyunca Vücudumuzda Meydana Gelen Birbirinden Şaşırtıcı 7 Değişiklik

Dilimizin daha çok çalıştığını duyunca şoka girdim...

1. Diliniz normalden daha çok çalışır.

Soğuk ve dondurucu havalarda dudaklarınız çok daha kuru hissedeceği için içgüdüsel olarak onları yalarsınız. Geçici bir nemlediricilik sağlasa da bu alışkanlık dudaklarınızın daha hızlı çatlamasına sebep olur. Tükürük çok çabuk bir şekilde buharlaşır ve dudaklarınız eskisinden daha da kuru olur. Ayrıca içinde hassas dudaklarınız için zararlı enzimler bulundurur.

2. Dişleriniz acıyabilir.

Eğer hassas dişlere sahipseniz dışarıda hava çok soğukken keskin bir acı hissedebilirsiniz. Bunun nedeni soğuk havanın dişlerin içindeki sinirlere ulaşarak  canınızı acıtmasıdır. Dişçiler soğuk havalarda dişlerinizi korumanız için dışarıdayken burnunuzdan nefes almanızı ve ağzınızın üstünü atkı ile kapatmanızı öneriyor.

3. Kan şekeriniz yükselebilir.

Soğuk havadan dolayı vücudunuz kan şekeri seviyenizi arttıran stres hormonları üretir. Çoğu kişinin havalar soğudukça kan şekeri de yükselir çünkü soğuk havada dışarı çıkıp egzersiz yapmak zor gelir. Fiziksel aktivite kan şekerini düşürdüğü için doktorlar kış aylarında egzersizleri evde yapmayı öneriyor.

4. Kilo verebilirsiniz.

Çoğu insan kışın kilo alır ancak soğukken vücudun kalori yakması çok daha kolaydır. Vücudumuz soğuk havalara adapte olmak için ısı üretirken ekstra enerji kullanır. Yani üşürken titrediğimizde ısı üretmek için daha fazla kalori yakarız.

5. Daha fazla kırışıklığınız olabilir.

Soğuk havalarda cildimiz çok daha hassas ve savunmasızdır. Kış aylarında havadaki nem oranı azaldığı için cildimiz kurumaya başlar ve kırışıklıklara çok daha meyilli olur.

6. Görme yeteneğiniz kötüleşebilir.

Kış aylarında gözlerimiz daha fazla risk altındadır. Kış ayı da olsa çoğu insan güneş gözlüğü takmaz ve yerdeki kardan yansıyan güneş ışığı gözlerimiz için oldukça zararlıdır. Gözlerimizi kaplayan ince gözyaşı tabakası kuru havaya ve rüzgara karşı çok hassastır ve soğuk havada kuruyan bu tabaka canınızın acımasına sebep olabilir. Doktorlar kışın dışarıya çıktığınızda suni gözyaşı damlası kullanmanızı öneriyor.

7. Susuz kalmanız çok daha kolaydır.

Kış aylarında normalden daha az susarız ve genelde yeterli miktarda su içmeyi unuturuz. Soğuk havalarda çok daha az terlediğimiz için su içme alışkanlığımız da azalır. Ancak susamamanız vücudunuzun suya ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez, günlük olarak ihtiyacınız olan miktarda su içmeniz oldukça önemlidir.

Kış aylarında size bu değişikliklerden hangisi oluyor? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Paylaşımlarıyla Hem Kış Mevsimine Resmen Giriş Yaptığımızı Kanıtlayacak Hem de Güldürecek 15 Goygoycu
Kadınların Kış Mevsiminde Yaşadıkları Zorlu Anları Yansıtan Bu İllüstrasyonlarda Kendinizi Bulacağınız Kesin!
Kendini Isıtmanın Yolunu Bulamazsa Ölebilir! Kış Mevsimine Alerjisi Olan 21 Yaşındaki Kadın

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"