Havaalanında Parmak İziyle Geçiş Dönemi Geliyor

TAV Grubu, havaalanlarında geçişleri hızlandıracak ‘parmak izi okutma’ sistemine geçileceğini duyurdu. Dış kapılardaki X-ray cihazları da hızlı geçiş için kaldırılacak.

TAV Grubu Üst Yöneticisi Sani Şener, havalimanlarının kontrol noktalarındaki yoğunluğu azaltacak iki yeniliği açıkladı.

‘Smartgate’ veya ‘i-gate’ olarak bilinen parmak izi kontrollü geçiş sistemi sayesinde havalimanlarındaki kuyrukların azaltılması planlanıyor. Sani Şener, sistemin işleyişini şöyle anlattı:

“Önce pasaportunuzu göstereceksiniz, kapı açılacak, sonra içeriye girip parmak izi basarak geçeceksiniz. Pasaport alınırken parmak izi alındığı için o parmak izleri orada olacak.”

İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili izin çıktığını belirten Şener, parmak iziyle geçişlerin hem girişte hem çıkışta olacağını ve yalnızca Türk vatandaşları için geçerli olacağını kaydetti.

Dış kapılardaki x-rayler kaldırılıyor

Havaalanlarına ilk girişlerdeki x-ray cihazlarının da kaldırılması konusunda izinlerin çıktığını söyleyen Şener, çok yakında deneme çalışmalarının başlayacağını ve uygulamanın hayata geçeceğini aktardı.

Havalimanlarında iki defa x-ray kontrolünden geçildiği için kuyrukların uzadığına dikkat çeken Şener, “Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu'nda karar alındı. İzmir ve Ankara'da başlıyoruz. En dış kapıda x-ray cihazları olmayacak. Daha sonra da İstanbul'da uygulamaya geçecek” dedi.

İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarını işleten TAV Grubu, Türkiye'de beş, yurt dışında da 9 havalimanı işletmesine sahip.

Kaynak: AA

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı