'İran'da her yıl kötü hava yüzünden 27 bin kişi ölüyor. Hava kirliliği halk sağlığını çok kötü etkiliyor. Bu yüzden kentte bir fabrikaya dava açıldı. Hakim fabrikanın CEO'suna 3 yıl boyunca akciğer hastalarını ziyaret etme cezası verdi' dedi.
Tahran Çevre ve Şehircilik Hizmetleri Komisyonu Başkanı Mehdi Pirhadi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Bu yıl Tahran'da 7 bine yakın kişi kötü havadan hayatını kaybetti. Eğer bu durum böyle devam ederse 8 sene sonra İran-Irak savaşında kaybettiğimiz insan kadar kayıp vereceğiz' dedi.
İran'da hava kirliliğinden en çok etkilenen yer başkent Tahran. Şehrin hava sirkülasyonu çok zayıf, nüfus yoğunluğu çok fazla. Şehrin sokaklarında kullanılan arabalar ise eski model. Üstelik motosikletlerin çok yaygın kullanıldığı düşünüldüğünde hava kirliliği giderek artış gösteriyor. Eğer yeterli önlemler alınmazsa İstanbul'un da bu hale gelmesi işten bile değil.
Türkiyede izmit üstüne pis hava yok oradan rüzgarla istanbula da geliyor
hasta ziyareti yerine ölenlerin mezarlarını temizleme cezası verilseydi
İran demişken bizdeki sözde insan güruhun;İran'daki zorunlu başörtüsü zorbalığına karşı bir kere ses çıkardığını duydunuz mu ? Ya da Afganistan'daki Taliban rejiminin kızların okumasını kadınların çalışmasını yasaklamasına karşı ?!