Hava kirliliği denince akla gelen ilk şehir Pekin olsa da aslında Londra’da da kirlilik bazı dönemler çok daha kritik seviyelere ulaşıyor. Bunu biz demiyoruz; hava kirliliğini güvercinlere giydirdikleri sensörler yardımıyla ölçmeyi amaçlayan programın başındaki isim olan Pierre Duquesnoy söylüyor.
Kendi işlerimiz için itiraz etme veya karşı çıkma imkanları bulunmayan ve ortalama yarım kg ağırlığında, yeri geldiğinde 100 km hızla uçabilen kuşlara vücut ağırlıklarının %5 ine denk gelen 25 gr lık bir cihaz takılması hayvanların uçuş esnasındaki aerodinamikleri ve günlük yaşantılarında sıkıntılar yaratabileceğinden bu şekilde bir uygulama yapılmasını çok yanlış buluyorum.
insanların kendilerinden daha az yaşam hakkına sahipmiş gibi diğer canlılara böylesi zorbalıkları zeka kabına sığınarak yapmaları cahilliktir, caniliktir. bir kuşun, yerdeki dünyayı insanların kendilerinden çok daha iyi biliyor düşüncesine kapılarak bir grup insanın sırtına bir ağırlık bağlayıp yeryüzüne salması nasıl ki kabul edilemez derecede aşağılayıcı bir duygu ise, bir insanın bir kuşa yaptığı da aynı derece de kabul edilemezdir. bunu kabul edip, bu durumu sevimli gören her beyin de, kendi duygularından yoksunlaşmaya başlamış, içten içe çürümeye başlamıştır.
çok güzel bir uygulama vede çok şirin :)