Hataylı ve Tokatlı Kadınlardan Cepheye Sıcacık Mesaj: Anne Sarması ve İçlik

Afrin'e yönelik gerçekleştirilen 'Zeytin Dalı' harekatı sürerken Hataylı kadınlar askerler için yaprak sarma hazırlayıp cepheye gönderdiler. Tokat'ın Turhal ilçesinde ise bir grup kadın askerler için 'içlik' örüyor.

Hatay’ın Hassa ilçesi Akbez Mahallesi’ndeki kadınlar, askerlere gönderilmek üzere yaprak sarması hazırladı.

'Hepsi bize emanet'

AA'da yer alan habere göre, Mehmetçik için yaprak sarması hazırlayan Hassalı bir kadın, Hatay sınırında görev yapan askerlerin annelerine de seslenerek, “Asker anneleri, evlatlarınızı merak etmeyin. Hepsi bize emanet inşallah. Bol bol onlara dua edin, dualarınızı eksik etmeyin. Sadaka çıkarın bol bol. İnşallah hepsi sağ salim dönecek. Keşke biz de yanlarında olup, onlara yardımcı olsak. Bir silah verseler de biz de gitsek cepheye vatanımızı korumak için. Dualarımız, onlarla İnşallah, sağ salim dönecekler” dedi.

'Askerlerin ağzı yanmasın'

Yaprak sarması hazırlayan Hassalı anneler ayrıca askerlerin ağzı yanmasın diye sarmaları acı yapmadıklarını belirtip, Mehmetçik’e turşu ve ayran da gönderdi.

Hazırlanan dolmalar, araçlarla sınırın sıfır noktasında bekleyen askerlere teslim edildi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde bir grup kadın da, Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçikler için "içlik" örüyor.

'İçlikler soğuktan ve kurşunlardan koruyacak'

Kadınlardan Miyase Daşkıran, Suriye'ye giden askerler için bir şeyler yapmak istediklerini ve içlik örmeye karar verdiklerini ifade ederek 'Savaşlarda annelerimiz cephelere mermi taşırdı. Şimdi öyle bir durum olmadığı için onlara, eşlerimize, çocuklarımıza yaptığımız içliklerden örüyoruz. Dualarımızla birlikte Suriye'de çarpışan askerlerimize gönderiyoruz. Bunlar soğuktan koruyacak, dualarımız da inşallah kurşunlardan koruyacak.' dedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Milli Eğitim’in Yeni Müfredatında Tartışmalar Devam Ediyor: Din Kültürü Dersleri 572, Atatürkçülük 77 Sayfa
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
24.01.2018

Türk kadını bambaşka ya.. Hem kılıç tutar asker olur, hem ocak tüter evin hanımı olur, hem kalem tutar engin olur, hem çocuk doğurur ana olur. İşte bu kadınlar bu aslanları doğuruyor.. Canım annelerim..

24.01.2018

Bir insan herhangi bir olay ile ne kadar gurur duyabiliyorsa, o kadar gurur duydum. Olum şaka maka biz çok güzel bir milletiz ya. Dünya üzerinde böyle bir birlik ve beraberlik yok. Ve belki de, ilk kez, "gerçekten" herhangi bir konuda en güzeli, en iyisi, en asili olduğumuza şüphe ile yaklaşmadığımızdan dolayı bizi de keyif, huzur, mutluluk kapladı. Destan yazılası bir yüreğe sahibiz.

Pasif Kullanıcı
24.01.2018

Ne olursa olsun,harika bir milletiz.Annelerimin ellerinden öperim,öperiz

TÜM YORUMLARI OKU (25)