Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş: ‘Hipotermi Tehlikesi Var’

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin en çok etkilediği illerin başında Hatay geliyor. Sosyal medyada paylaşılan mesajlara göre kentte birçok yerde enkaz altında kalanlar var. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası yaşanan son durumu açıkladı.

HaberTürk’te Fatih Altaylı’nın programına bağlanan Lütfü Savaş’ın açıklamaları şu şekilde;

‘Şu an hava derecesi 2-3 derece ve yağmur yağıyor. Kötü hava koşulları yarın da devam edecek. Vatandaşların hipotermiden hayatını kaybetme tehlikesi var”

Hipotermi, insan vücudunun faaliyet göstermesi için gerekli ısıyı ürettiğinden daha hızlı kaybetmesi sonucunda ortaya çıkan ve vücut ısısının tehlikeli derecede düşmesine neden olan bir acil tıbbi durumdur.

İlgili haber

Benim Başıma Gelmez Demeyin: 'Hipotermi Geçiren Birine Nasıl Yardım Edilir?'

“Kente yavaş yavaş kurtarma ekipleri gelmeye başladı. Ancak dışarıda kalan insanların çok büyük ihtiyaçları var. Şu an elektrik, su, doğal gaz kesik. Mahrumiyet bölgesi gibi olduk”

“Deprem sonrası en çok sıkıntı Kahramanmaraş ve Hatay’da var. Yerel imkanlarla vatandaşların bakımını sağlamamız mümkün değil. Çok acil yardıma ihtiyacımız var”

“Biz iş makinelerimiz ile elimizden geleni yapıl enkaz altındakileri kurtarmaya çalışıyoruz ama yeterli olmamız imkansız. Burada şu an çok az insan arama kurtarma işinde. Dışarıdan daha iş bilen personele çok ihtiyacımız var.”

“Kente ulaşan yollarda çok büyük sorun yok. Bazı yerlerde yıkım var ancak ana yollar çalışıyor."

Lütfü Savaş’ın açıklamalarını, Fatih Altaylı gözyaşlarıyla dinledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Hatay Kırıkhan'da Bir Vatandaş İsyan Etti: 'Biz Burada Unutulduk, AFAD Yok!'
Kahramanmaraş Depreminin Vurduğu Hatay'dan Durumun Ciddiyetini Gözler Önüne Seren Görüntüler
Hatay İçin Çağrı: ‘Ciddi Yardıma İhtiyaç Var’

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
YORUMLAR

Hepimiz böyleyiz. Durup durup ağlıyoruz. Koca koca insanları ağlattı adi müteahhitler. Üç kuruş para kazanacağız diye koca ülkeyi mahvettiniz.

06.02.2023

Yıkılan binaların kaç tanesi imar affından faydalanmış? Bir başbakan ülkenin %80i imar affından faydalandı diyerek böbürlenir mi? İmar rantıyla yolunu bulanlar, belediyeler yapılan binaları neden denetlemez?

06.02.2023

CHP li Belediyeler aciz görünsün diye Hükümet Devletin elini cekti ve resmen yalan söylüyorlar güya 15 bin AFAD ve Techizat saglandi diye.A spor bile siyasi malzeme yaparak yayin yapiyor.Cumhur ittifaki buradaki olaylara secim yatirimi gibi bakiyor.Utanma arlanma yok SIFIR...

06.02.2023

sabahtan beri muayen günündeki hormonları bozulmuş kadınlar gibi durup durup ağlıyorum. çocuğu gözünün önünde ölen anneler, annesine yardım edemeyen çocuklar kim ağlamadan izleyebilir ki? yabancı kanallardan Suriye'deki durumu da takip ediyorum, orada durum çok daha vahim. devlet yok organizasyon yok, dışarıdan yardım yok. Allah hepimize acısın.

TÜM YORUMLARI OKU (11)