Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır? En Güzel Haşhaşlı Revani Tarifi…

Haşhaşlı revani tatlısı, geçmişten günümüze sofralara taşınan şerbetli bir tatlıdır. Çörek, poğaça ve ekmek gibi hamur işlerine lezzet katan haşhaş, revani tatlısına da çok yakışmaktadır. Zamanı kısıtlı olanlar için adeta kurtarıcı bir tatlı olan haşhaşlı revani tarifi, özellikle kalabalık misafirler için tercih edilen en pratik tatlılar arasında yer almaktadır. Haşhaşın verdiği çıtırlık ile müthiş bir tatlıya dönüşen haşhaşlı revani tatlısı nasıl yapılır? İçeriğimizde en güzel haşhaşlı revani tarifine sizler için yer verdik. 

Şerbetli tatlılar arasında oldukça revaçta olan haşhaşlı revani tatlısı, pratik yapımı ve enfes tarifiyle misafir sofralarını taçlandıran bir lezzettir. Haşhaşlı revani kolay yapımına ek olarak lezzet bakımından da sıklıkla tercih edilmektedir. Tatlının hamuruna isteyenler portakal kabuğu rendesi ekleyebilirler. Bu sayede tatlı hoş kokuya sahip olacaktır. İlk defa yapacak olanlar haşhaşlı revani nasıl yapılır araştırırken sizi en güzel haşhaşlı revani tarifi ile baş başa bırakabiliriz. İşte, kolay ve lezzetli haşhaşlı revani tarifi, malzemeleri ve yapım aşaması…

Haşhaşlı Revani Malzemeleri

- 3 tane yumurta

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı şeker

- 1 su bardağı irmik

- 1 su bardağı sıvıyağ

- Yarım su bardağı haşhaş

- 1 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

Şerbeti İçin;

- 1 çay bardağı süt

- 1 paket krem şanti

Haşhaşlı Revani Tarifi

- İlk olarak revaninin kekini hazırlamanız gerekiyor. Bunun için; şeker ve yumurta iyice çırpılır. Daha sonra sıvı malzemeler olan süt ve sıvıyağ eklenir. Ardından Kuru malzemeler; irmik, haşhaş, un, vanilya ve kabartma tozu sırasıyla eklenerek güzelce çırpılır. Yağlanan tepsiye hazırlanan kek hamuru dökülerek 170 derece fırında pişirilir.

- Şerbeti için su ve şeker küçük bir tencerede kaynatılır. İlk sıcaklığı geçen şerbet soğuk olan kekin üzerine dökülür. Daha sonra krem şanti ve sütü iyice çırpıp kıvam aldığında buzdolabına kaldırılır. 20 dakika sonra krem şanti kekin üzerine yayılır. Üzerine tekrar haşhaş dökerek süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır? Kemalpaşa Tatlısı Tarifi…
Cevizli Tel Kadayıf Tarifi: Kadayıf Nasıl Yapılır?
Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? Kolay Etimek Tatlısı Tarifi…
Kolay ve Pratik Kremalı Cheescake Tarifi! Cheescake Nasıl Yapılır?
Şöbiyet Tatlısı Nasıl Yapılır? Baklavalık Yufkadan Şöbiyet Tarifi…
Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır? İşte Tam Ölçülü Kıbrıs Tatlısı Tarifi…

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood