Harvard Üniversitesi, Antisemitizm Söylemleriyle Gündeme Gelen Rektörü Görevde Tutma Kararı Aldı

Harvard Üniversitesi yönetim kurulu, antisemitizm açıklamalarıyla gündeme gelen rektör Claudine Gay hakkında dikkat çeken bir karar aldı.

Üniversitedeki en yüksek yönetim organı Harvard Corporation, Claudine Gay'in görevine devam edeceğini dile getirdi.

Claudine Gay, Pennsylvania Üniversitesi ve MIT rektörleri, üniversite kampüslerinde antisemitizmle ilgili olan kongre konuşmasında karşı karşıya kaldılar.

Kongre Üyesi Elise Stefanik, Yahudilerin soykırımı için çağrıda bulunmanın üniversitelerin kurallarını ihlal edip etmeyeceği sorusuna 'Evet', ya da 'Hayır' cevabı talep etti. Başkanların tepkileri, soykırım çağrılarını yeterince kınamadıkları için oldukça eleştirildi.

Claudine Gay ise Yahudilerin soykırımı hakkında "çekimser" cevap veren isimlerdendi.

Yahudilere yönelik soykırım çağrılarının üniversite politikası altında bir 'sorun' olmadığı sorulduğunda, Dr. Claudine Gay'nin yanıtı bunun 'konuya bağlı' olduğu yönündeydi.

The Harvard Corporation: "Bu çalkantılı ve zor zamanda, oybirliğiyle Başkan Gay'in yanındayız."

twitter.com

Meclis, eğitim ve iş gücü komitesi, Harvard'da antisemitizim hakkında bir kongre soruşturması yaptığını duyurdu.

Pensilvanya Üniversitesinin başkanı Liz Magill, eleştirilerden ötürü istifa etti.

Claudine Gay, Harvard Crimson ile yaptığı röportajda kongre ifadesi sırasında verdiği yanıt için herkesten özür diledi. Bunun yanı sıra 700'den fazla öğreti üyesi, görevden alınma çağrılarına karşı Claudine Gay'i destekleyen bir dilekçe imzaladı.

12 Aralık'ta Harvard Corporation, Claudine Gay'in başkanlığına destek bildirisi yayınladı.

'Harvard Corporation üyeleri olarak, bugün Başkan Gay'in Harvard Üniversitesi'ndeki liderliğini sürdürmesine verdiğimiz desteği tekrardan teyit ediyoruz.'

"Kapsamlı müzakerelerimiz, Başkan Gay'in topluluğumuzun iyileşmesine yardımıcı olmak ve karşılaştığımız çok ciddi toplumsal sorunları ele almak için doğru lider olduğuna güvenimiz tamdır."

"Bu çalkantılı ve zor zamanda, oybirliğiyle Başkan Gay'i destekliyoruz. Harvard'da açık söylemi ve akademik özgürlüğü savunuyoruz. Öğrencilerimize karşı şiddet çağrılarının ve sınıf deneyiminin bozulmasına müsamaha gösterilmeyeceğine dair güçlü inancımızda birlik içindeyiz."

"Harvard'ın misyonu, derin toplumsal sorunların ele alınmasına ve yapıcı söylemin teşvik edilmesine yardımcı olacak bilgi, araştırma ve keşfi ilerletmektir. Başkan Gay'in Harvard'ı en iyi şekilde ilerleteceğinden eminiz.

İlginizi çekebilir:

Elon Musk, Open AI'nın Eski CEO'su Sam Altman'ı Kovduran Yöneticiyi İşe Almak İstiyor
Instagram'da Paylaştıkları Bi' İlginç Fotoğraflarla Aklın Sınırlarını Zorlayan Birbirinden İlginç Kişiler!
Erkek Arkadaşı Tuvalet Kağıdı Vermeyi Reddettiği İçin Terk Eden Kadın Tartışma Yarattı

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
13.12.2023

Bu kadın ne demiş de böyle olmuş diye merak ettim ama bulabilene helal olsun. Medya'da İsrail'in çıkarına gelmeyen her şeye öyle bir "anti-semitik" yaftalaması var ki neyin ne olduğunu anlamak zorlaşıyor. Nereye baksam "anti-semitik tutumundan dolayı eleştirilen" vs içeriği olmayan, subjektif tanımlar var.

13.12.2023

Girdiğim Amerika menşeili 8. haber sitesinde ancak nedeni bulabildim. Kampüste Yahudilere şiddeti savunmaya varan görüşler açıklayanlar olmuş, bunu bu rektöre sormuşlar, o da Amerika'da fikir özgürlüğünü belirleyen Anayasa'nın First Amendment'i kapsamında olan konular, her ne kadar hoş görüşler olmasa da burası bir üniversite ve fikir özgürlüğü var demiş. Dediğine de pişman edilmeye çalışılmış.

13.12.2023

anlaşılan onedio beğenmedi bunu

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ