Haritalarda Yer Almayan ve Dünyanın Tanımadığı Bir Ülke Olan "Transdinyester" Hakkında İlgi Çekici Ayrıntılar

Dünya, yaklaşık 30 yıldır Transdinyester'i bir ülke olarak tanımamakta ısrar ediyor. Dünya liderleri sanki bu ülke hiç yokmuş gibi davranıyor. Ayrıntılar için buyurun...👇

Binlerce yıl boyunca dünyada birçok farklı toplum ve kabile vardı. Bu toplumlar farklı kültürler tarafından tanınarak var oluyordu.

Ancak bugün, 'Transdinyester' çoğu devlet tarafından tanınmıyor.

Transdinyester, Moldova ve Ukrayna arasında bulunan bir ülke. Sovyetler Birliği döneminde, Moldova'nın bir bölgesi olarak kabul edilen komünist toprakların parçasıydı.

1989'da Sovyetler Birliği çökmeye başladığında, ülke hiçbir hükme sahip değildi ve Ukrayna, Moldova ile toprağın mülkiyeti konusunda siyasi bir savaş yürüttü. Bu toprakta yaşayan insanlar Ukrayna'nın ya da Moldova'nın bir parçası olmak istemediler. Böylece 1990'da Transdinyester'i kurdular.

Kuruluşundan sonra Ukrayna, ülkenin bir Rus askeri karakolu olduğunu düşündü. Bu yüzden Transdinyester'nin amacının ne olduğunu öğrenene kadar ülkeyi engellemeye çalıştı.

Transdinyester'in yönetim şeklini tanımlamak zor. Hükümetin çalışma şekli, Amerikan siyasetinde olan tek meclisli bir yasama organına dayanıyor.

Bugün, ülke sadece Moldova, Romanya, Belarus ve Ukrayna tarafından tanınıyor, dünyanın geri kalanı aynı fikirde değil.

Transdinyester, insanların, yaşam tarzından dolayı bazı tarihçiler tarafından modern Sovyetler Birliği olarak adlandırılıyor.

Son yıllarda nostaljik tur yapıp, Sovyetler Birliği dönemine ait yapıları görmek isteyen Doğu Avrupalılar ülkeyi ziyaret etmeye başladı.

Gençlerin farklı bir görüşü olmasına rağmen, Sovyet döneminde yaşamış olan yaşlıların çoğu, komünist yaşam tarzını sevdiklerini ve iyi bir yaşam sürdüklerini belirtiyor.

Ülke, nüfusun tükettiği ürünlerin çoğunu, Ukrayna veya Moldova'dan tedarik ediyor, bu da sosyalist bir yaklaşım benimsediğini göstermekte.

Rusya, Transdinyester'in büyümesine maddi olarak yardım ediyor. Ukrayna ise  Rusya'nın askeri birliklerini Transdinyester topraklarına getirmesine izin verildiği için endişeli.

Ülkenin bozuk paraları plastikten yapılıyor. Plastik paralar, çoğunlukla nakit olarak ödeme yapan nüfusun işini kolaylaştırıyor.

Parayla ilgili bir başka ilginç şey de, kör insanların ellerindekinin ne kadar değerli olduğunu bilmeleri için farklı şekillerde yapılmış olmaları.

Ülke kurulalı 30 yıl geçmesine rağmen dünyadaki devletlerin çoğu onu bir ülke olarak tanımak istemiyor. Hatta dünya haritasına koymak bile istemiyorlar.

Ülke, fakir ve küçük ancak bu onu önemsiz yapmaz. Uluslararası mevzuata göre, ülke olarak kabul edilmemesi için hiçbir neden yok.

Transdinyester'i ülke olarak kabul edilmemesi gerektiğine dair en yaygın argüman ülkenin küçük olması. Ancak dünyanın en küçük ülkesi olarak kabul edilen Sealand, altı kişilik nüfusuyla gerçek bir ülke olarak kabul edildi.

Ayrıca Sealand'ın hükümeti ve kalıcı bir toprağı da yok.

Transdinyester, kalıcı bir toprağa hükümete ve neredeyse yarım milyon nüfusa sahip olmasına rağmen ülke olarak tanınmıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Herkesin Yalnızca Bir Böbreğinin Olduğu Nepal'deki Hokse Köyü Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler
Öğrendiğiniz Andan İtibaren Bilgi Şöleninde Boğulacağınız Birbirinden İlginç Kültürel Gerçekler
Bu Sınırlar İçinde Doğum Yapmak Yasak! Birbirinden İlginç Geleneklere Sahip Bir Köy: Mafi Dove

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
05.10.2022

sealand 'e gitsem mutlu olur muyum ki

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ