Harekâtın 105'inci Yılında Binlerce Kişi Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Sarıkamış Harekâtı'nda kaybettiğimiz 90 bin askerimizi anmak için düzenlenen yürüyüşe genç, yaşlı binlerce kişi katıldı.

Birinci Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı'nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe soğuk havaya rağmen binlece kişi katıldı.

Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda vatandaş sabahın erken saatlerinde 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' etkinliğine katılmak üzere Sarıkamış'ın Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde bir araya geldi.

Kars merkez ve Sarıkamış ilçesinden otobüslerle zirveye taşınan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 kilometre yürüyerek toplanma alanına ulaştı.

Toplanma alanına Meclis Başkanvekili Celal Adan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Tarım ve Orman Bekir Pakdemirli'nin yanı sıra çok sayıda milletvekili de geldi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Mehteran Takımı çeşitli marşlar seslendirdi.

Jandarma Sahil Güvenlik öğrencileri yürüyüşe katılarak dev Türk bayrağı taşıdı.

Duaların ardından binlerce kişi yürüyüşe geçti

Ellerinde Türk bayrakları bulunan binlerce kişi burada şehitler için dua ettikten sonra soğuk hava ve kar yağışı altında Ay-Yıldızlı Tören Alanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Tören alanında, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulup şehitler için saygı atışı yapılacak programda, bir subay tarafından Sarıkamış Harekâtı'nın tarihi anlatılacak.

Etkinliğin sonunda hava şartları müsait olursa SOLOTÜRK, tören alanı üzerinde gösteri yapacak.

Ajansların objektifine yansıyan kareler 📸

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
05.01.2020

Geleneksel Hatırlatma 90.000 asker şehit olmadı. 43.000 civarında askerimiz şehit oldu. 90.000'i kim yaydıysa Rus kaynaklarında geçen abartı bir rakamdır. 90.000 askerimizin şehit olsaydı eğer Anadolu Ruslara tamamen savunmasız kalırdı. 2 taraf da zor koşullar yüzünden ilerleme kaydedemedi. Kayıpların nedeni Enver Paşa değil harekat için gereken kaynakları cepheye zamanında ulaştıramayan Hafız Hakkı Paşadır Şehitlerimiz ruhu şad olsun Geleneksel hatırlatma sonu

Haberi okuyunca bunu yazmaya hazırlandık Ağzına yüreğine sağlık .. Toplam ordu bile 90 bin değilken 90 bin şehit demekte gereksiz duyar kasmak oluyor .. Doğrular yeterince açık ve acı kulaktan duyma bilgilerle bunu daha çok kanatmanın bir anlamı YOK !

05.01.2020

Hava soğuk falan değildi. Ben de oradaydım. Bir süreden sonra montu bile çıkarıp yürüdüm.

06.01.2020

aziz şehitler ruhunuz şad olsun.

TÜM YORUMLARI OKU (5)