Harcama Dengesini Koruyun! Şirketinizde Maliyetleri Azaltmanız İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

1. Şirketinizde dijital dönüşümü başlatın.

Hem yeni çağın gerekliliklerinden biri hem de maliyetlerinizi azaltmanın en önemli noktalarından biri. Şirketinizi dijital dönüşüme uygun hale getirirseniz pek çok ekstra masraftan kurtulmuş olabilirsiniz. Özellikle kağıt vs. masrafı olmayacaktır.

2. Harcamalarınızı özenle takip edin.

Gelecek planları yapmadan önce geçmişinizi sağlam bir şekilde incelerseniz aynı hatalara düşmez. Maliyetlerin fazla bölümlerini çıkartabilirsiniz. Maliyetlerinizi takip etmeyi operasyonlarınızın parçası haline getirin.

3. Giderlerinizi rakiplerinizle kıyaslayın.

Eğer arada bir uçurum varsa siz bir şeyleri yanlış yapıyorsunuzdur. Yanlışlarınızı tekrarlamamak için gider kalemleriniz de farklılıklar yaratabilirsiniz.

4. Piyasa araştırması yaparak ihale sistemi oluşturun.

Dış kaynaklarınız vasıtasıyla düzenli destek sağlıyorsanız oluşan yeni projeleriniz için ihale sistemi kurmanız sizin için faydalı olabilir. Bu projeleri ihale yöntemi ile dağıttığınızda gider kalemlerinizden biri eksilmiş olacaktır.

5. Gider talip sistemi kullanın.

Gider takip sistemleri; işletmenizin gelir ve giderlerini kolayca takip etme, ödemelerinizi planlama ve zamandan tasarruf etme imkânları sunar.

6. İhtiyaç ve taleplerinize uygun doğru sigorta poliçeleri edinin.

Güvenilir şirketlerin, ihtiyaçlarınıza uygun olan sigorta poliçelerinden yararlanarak maliyetlerinizi hem azaltmış olur hem de daha güvenli bir ortam sağlayabilirsiniz.

7. Ürün veya hizmetinizdeki gereksiz özellikleri ortadan kaldırın.

Olmasa da olur diyebileceğiniz, müşteri kısmını çok fazla etkileyemeyecek olan özellikleri ortadan kaldırarak maliyetlerinizi daha aza indirebilirsiniz.

8. Geri dönüşümden faydalanın.

Plastik, kağıt, metal ve cam atıkları ayrı ayrı kutularda toplayarak geri dönüşümden yararlanmak işletme giderlerini azaltmada önemli bir faktördür. Bu sayede hem doğaya hem de cebinize katkı sağlayabilirsiniz.

9. Kendinize fırsatlar listesi oluşturun.

Maliyet azaltmaya hizmet edecek tüm öneriler, fırsatlar listesine işlenir. Bunu yaparsanız neyi ne zaman yapacağınızı da bilmiş olursunuz. Liste oluşturmak gereksiz harcamalara karşı her zaman tetikte olmanızı sağlar.

10. Sık sık bütçe revizyonu yapabilirsiniz.

Tüm bunları yaparken gelir gider tablosunu sık sık güncellemeli, harcama ve ödemelerini daima kontrol altında tutmalı ve nakit akışını anlık olarak izlemelisiniz.

Popüler İçerikler

59 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Kerem Aktürkoğlu Benfica Tarihine Geçti
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Paylaşımında Kendisini Es Geçen Tarkan'dan Norm Ender'e İnce Hareket!
Narin'in Ağabeyleri Arasında Şaşırtan Diyalog! Telefon Konuşmaları Ortaya Çıktı: ''Ağlama Bak Herkes Gülüyor''