Hanımlar, Doğurganlıktan Uyarılmaya Dek Etkileriyle Vajina Sağlığınıza Gerekli Önemi Vermek İçin Bunları Yemelisiniz!

Vücudumuzda meydana gelen herhangi bir değişikliğin çeşitli hastalıklarla sonlanabildiğini biliyoruz. Keza kadınlar iyi bilir ki vajina da dengesizliklerden hoşlanmaz ve diğer vücut kısımlarına nazaran çok daha hassastır.

Özellikle dış etkilerden çok kolay etkilenebilen vajina pH'ının değiştiği her an mikroorganizmaların gelişmesi için uygun ortam oluşturabilir.

Vajina sağlığınız için yapabileceğiniz kolay yol, size yardımcı olacak besinler.

Öncelikle dengeli bir vajinal pH 3,8 ila 4,5 aralığında olmalıdır. Çok uzun süre denge bozulduğunda, bakterilerin gelişmesi ve üriner sistem enfeksiyonları gibi rahatsızlıklara neden olma riski var.

Bu durum tüm kadınların her gün pH'ını test etmeye başlaması gerektiği anlamına gelmez. 

(Fakat tabii olası bakteriyel vajinozis belirtileriniz varsa, evde yapılan testler teşhis edilmesine ve daha hızlı tedavi edilmesine yardımcı olabilir.)

Aman hemen endişelenmeyin, vajinanız kendini koruma ve temizleme konularında oldukça iyidir, tabii sizin yardımlarınızla.

Hijyen, güvenli seks ve düzenli jinekolojik muayeneler gibi uygun vajinal bakımların tümü, pH'ınızın kontrol altında tutulmasında rol oynar.

Kişisel bakıma vakit ayıramayan herkesin tercih edebileceği bir seçenek olarak, bazı besinleri tüketerek vajinanızı kolayca sağlıklı tutabilirsiniz!

Her şeyin kolay bir yolu var...

Peki nedir bu besinler? Haydi başlayalım.

Kızılcık üriner sistem enfeksiyonlarıyla mücadele için birebir.

Kızılcık bakterilerle savaşmak için güçlü asidik bileşikler; bağışıklığınızı artırmak için ise antioksidanlar, E vitamini ve C vitamini içerir.

Tabii şekerli kızılcık sularından bahsetmiyoruz. Tazesinden yiyebilir, şeker ilavesi olmayan kızılcık sularından da içebilirsiniz.

Doğurganlık ve polikistik over sendromuyla savaşta tatlı patates!

Bu patateslerin özellikle hamile kalmaya çalışan kadınlar için bazı yararları da var. Beta karoten ve A vitamini bakımından zengin tatlı patatesler, uterus duvarlarını güçlendirmeye ve korumaya yardımcı olur.

Ayrıca beta karoten ve A vitamini, hem kadınlarda hem de erkeklerde doğurganlık ve üreme üzerine doğrudan etkileri olduğunu gösteren çalışmalar da var.

Tatlı patateslerde bulunan besin maddeleri ayrıca karşı cinse bizleri yakınlaştıran o mucizevi hormonların üretimine yardımcı da olur.

Mantar enfeksiyonlarını önlemek için türlü türlü probiyotikler...

Bu besinlerdeki canlı ve aktif kültürler, vücudumuza mantar enfeksiyonlarını önlemede yararlı olan bakterilerin artışı sağlar. Daha da iyisi, kalsiyumun (ki yoğurtta büyük oranda bulunur) PMS semptomlarına yardımcı olduğu biliniyor.

Ayrıca vajinanın pH seviyesinin dengelenmesinde büyük bir rol oynadığı için, diğer enfeksiyonları da önlemeye yardımcı olabilir.

Kan dolaşımında iyileştirme ve daha iyi bir cinsel hayat yolunda bitkisel yağların önemini görmezden gelmeyin.

Omega-3 yağ asitlerinin dolaşım ve kan akışına yardımcı olduğu bilinir ancak bunun cinsel tahrik için iyi bir haber olduğunu da biliyor muydunuz? Ayrıca vajinal kuruluğu da çözüme ulaştırabilir.

Balık yağında da bulunan Omega-3 yağ asitlerinin ağrılı kanamaları sırf bunun için üretilmiş ilaçlardan daha etkili bir şekilde tedavi etme özelliği de var.

Daha iyi bir orgazm için bir ısırık elma...

2014 yılında yapılan bir araştırmada, günde bir elma yiyen kadınların daha iyi bir cinsel yaşamı olduğu ortaya çıktı. Elmalarda bulunan fitoöstrojen phloridzinin cinsel işlevi iyi hale getirdiği, uyarılma ve orgazm kabiliyetini arttırdığı düşünülüyor. Deneyin, görün.

Bonus: Günde iki veya daha fazla porsiyon turunçgil tüketen kadınların rahim uru geliştirme olasılığı daha düşüktür.

Östrojen seviyeniz düşükse çözümünüz soyada.

Soyanın içinde de bulunan ve östrojeni taklit eden fitoöstrojenler, östrojen seviyesi düşük kadınlar için ve vajinal sağlık için iyi bir yardımcı!

Düşük östrojenin semptomlarından biri vajinal kuruluk olduğu için, bu derde sahipseniz de soya dermanınız olabilir. Soya tüketimi kasların daha fazla su almasını sağlar ve aynı zamanda kadınlarda cilt ve damar sağlığı için de önemli bir yere sahip.

Vajinal duvarları güçlendirmek ve libidoyu artırmak için avokado.

Avokado, libido üzerinde olumlu etkileri olan sağlıklı yağlar, B6 vitamini ve potasyum içeriyor. Bu libido takviye edici meyve (evet, bir meyve!) östrojen seviyelerini arttırır, vajinal duvarları kuvvetlendirir ve hatta içerdiği doymamış yağlar nedeniyle tüp bebek başarısın bile artırabilir. 

Biliyor muydunuz?  Belki de içeriğine bir atıf olarak avokado ağacı Aztekler tarafından “testis ağacı” olarak adlandırılıyordu.

Vajinal kuruluğu azaltmaya yardımcı olacak, yeşil yapraklılar!

Özellikle koyu yapraklı yeşillikler (ıspanak, pazı gibi) kanda arındırıcılık görevini üstlenerek kan dolaşımını hızlandırırlar.  Bu durum da vajinal kuruluğu önlemeye ve uyarılmaya yardımcı olur.

Bu yeşillikler aynı zamanda E vitamini, magnezyum ve kalsiyum açısından da zengindir ve hepsi de vajinal kaslar dahil olmak üzere genel kas sağlığı için vazgeçilmezdir.

İşte bu kadar kolay!

Dileğimiz odur ki, tüm vücudunuz sağlıkla dolup taşsın.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
30.10.2018

Gümüş suyu kullanılıyor antioksidan yerine geçsin diye ama başkalarını sizden korumaz. Başkasından değildir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ