Hani Ev Ev Üstüne Olmazdı? Bağcılar'da Dikkat Çeken Apartmanın Belediye ve DASK Raporu da Varmış

Bağcılar'daki üst üste konulmuş iki farklı binayı andıran 9 katlı bir apartman görenleri şaşırttı. Bina sakinleri ise yapının sağlamlık konusunda belediye ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) raporları olduğunu söyledi.

DHA'da yer alan habere göre, Bağcılar'da bulunan 9 katlı binanın alttan 4 katı farklı bir bina, diğer 5 katı ise farklı bina gibi görünüyor.

Ayrıca, üst üste iki binayı andıran yapının dış cephesindeki çatlak ve döküntüler de dikkat çekiyor.

Dış cephesi tamamlanmamış olan zemin kat ve 1. kat, tekstil atölyesi olarak kullanılıyor.

Bina sakinleri dış görünüşten rahatsız

Toplam 14 dairenin bulunduğu binanın sakinleri, apartmanın görünüşünden rahatsız olduklarını, yan tarafında ve arkasında bulunan hükümet konağı inşaatı nedeniyle dış cephe çalışmalarına başlayamadıklarını belirtti.

"Binanın sağlamlığıyla ilgili raporları var" 🎥

Bina sakinlerinden tekstil atölyesinin sahibi Cebrail İlbeyi, ise şöyle konuştu: 'Binanın arkadan ve önden kötü görüntüleri var ama bu binanın arkadan ve önden yapılan inşaatlarıyla ilgili. Yandaki ve arkadaki inşaatlar bittiğinde dış cephe çalışması yapacaklar ve düzeltecekler. Binanın sağlamlığıyla ilgili raporları var. DASK raporları, belediyenin gelip kolon testi yaptığı ve bu binada sorun yok dediği raporları var. Bununla ilgili bir sorunu yok.'

"Hükümet konağı bittiğinde dış cephesi yapılacak"

Bina hakkında şikayet olmadığını söyleyen İlbeyi, 'Bizimle ilgili bir şikayet yok, biz de şikayette bulunmadık. Daha önce bina sahipleri belediyeden bu binanın sağlamlığıyla ilgili çalışma yapılmasını istedi. Arkada da hükümet konağı inşaatı devam ediyor. Hükümet konağı bittiğinde dış cephesi yapılacak.' dedi.

Sosyal medyadan da binanın bu görüntüsüyle ilgili farklı yorumlar geldi...

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
14.02.2019

Bence sanatçı burada protest bir yaklaşım sergilemiş. Cam balkonlar günümüzü simgelerken, inşaat duvarına bakıyor oluşu hem çarpık kentleşme için bir gönderme olurken aynı zamanda geleceğin karanlık olduğuna dair bir eleştiri. Binanın dökülen boyaları ekonomik krize bir gönderme özelliği taşırken binanın şekli ile "ülkenin götü başı ayrı oynuyor" diyerek mevcut durumu protesto ediyor

13.02.2019

Yarın bir gün belediyeden açıklama gelir. Biz alttaki binaya ruhsat ve proje vermiştik, ama üstteki bina kaçak diye. Malum Kartal'da çöken binanın 5 katı ruhsatlı 3 katı kaçaktı.

13.02.2019

yangın merdiveni bile var adamlar güvenlikten taviz vermemiş

TÜM YORUMLARI OKU (14)