Ayçiçek yağında stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artması riskine karşı vatandaş, marketlere akın etti. Birden fazla ayçiçek yağı alan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı marketlerde yağ satışı 1 adet ile sınırlandırıldı.
Ayçiçek yağında stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artması riskine karşı vatandaş, marketlere akın etti. Birden fazla ayçiçek yağı alan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı marketlerde yağ satışı 1 adet ile sınırlandırıldı.
Enerji fiyatları, artan tarımsal girdiler ve kur farkı yanı sıra günlerdir süren Rusya – Ukrayna savaşı, ayçiçek yağının stoğunu ve fiyatlarını etkiledi. Stokların tükenme ve fiyatların daha da artma riskine karşı vatandaşlar marketlere akın etti.
Esenyurt ilçesinde ise Esenyurt Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi'nde bir zincir marketin yağ alımını sınırlandırdığı, 4,5 litrelik yağların 145 TL'den satıldığı görüldü.
Zincir marketin ayçiçek yağı satış reyonlarına, “Tüm müşterilerimizin faydalanabilmesi için, yağ satışlarımız 1 adet ile sınırlıdır” yazısı asıldı.
Yaşananlara tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Etme bulma dünyası… İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşananlarla dalga geçiyorlardı. AKP dönemi ekmek, akaryakıt ve taneyle kısıtlandırılarak satılan yağ kuyruklarıyla hatırlanacak” ifadelerine yer verdi.
siktirsinler bende yaşadım o yılları pide kuyruğundan başka kuyruğa girdiğimi hatırlamam gıdada ,bide devlet dairesinde girerdin mecbur bilgisayar yoktu bi şey yoktu ...amq amelesi bile her öğlen yarım ekmek arası 150 gram kavurma eksi kaçar yerdi be ,lahmacun kokereç fakir yemeği idi şimdi soğan ekmek domates biber yiyemezsin ...bilinçli muhtaç ettiler insanları daha doğrusu kör cahilleri diyeyim..
Bir dönemin sonu geliyor..
Önceden kuyruk vardı.... .... Şimdi rezillik var.... Reis'in yarattığı rezillik.... .... 😠🤪😡