İnsanlık, tarih boyunca her zaman güzel görünmenin peşinde oldu ve bunun için modayı kullandı. Ancak bazı trendler var ki, onları güzel görünme kaygısıyla açıklamak hayli zor. İşte gelmiş geçmiş en kötü moda trendleri.
İnsanlık, tarih boyunca her zaman güzel görünmenin peşinde oldu ve bunun için modayı kullandı. Ancak bazı trendler var ki, onları güzel görünme kaygısıyla açıklamak hayli zor. İşte gelmiş geçmiş en kötü moda trendleri.
Amerikalıların baggy pants, yani torba pantolon dediği bu trend hip hop müziğin etkisiyle ortaya çıksa da; özellikle 2000'lerin başında çok popüler olmuştu.
80'lerin moda açısından kötü hatırlanmasının belki de en büyük sebebi.
80'ler demişken, bu kötü trendi unutmak da olmazdı.
90'ların moda ikonlarının giydiği bu elbiseleri tekrar moda dünyasına kazandırmaya çalışsalar da, umarız böyle bir şey olmaz.
Glam rock, punk, gothic, kaykay kültürü gibi birçok farklı etkileşimi olan bu moda akımı; rengarenk baskılı giysiler, kabarık saçlar ve piercingler ile hatırlanıyor. 2000'lerin ortalarında tüm dünyada yaygın olan bu akım, neyse ki 2010'lara geldiğimizde ortadan kayboldu.
Her ne kadar bizim kültürümüzden dünyaya yayılmış olsa da, ağı çok düşük ya da şalvar pantolonların şu an gösteri dünyasında son derece popüler olması düşündürücü.
Bu makyajı nasıl anlatacağımızı bilemedik, ama 2000'lerden bu makyajı hatırlamayan yoktur. Solaryumdan koyulaşmış ten rengine bile birkaç ton koyu ve turuncumsu fondöten sürülür, bu makyaj açık pembe rujla tamamlanırdı. Bu makyaj trendinin genellikle sarı saçlılar tarafından tercih edilmesi de ayrıca ilginçti.
Yine 90'lar, yine ilginç bir akım. Takıdan tokaya, kemerden gözlüğe her şeyin rengarenk plastik olanı makbuldü.
Spor şıklığı çok yanlış anladığımız 2000'lerin başında kadife, payetli ve taşlı eşofmanlar sokak modasının gözdesiydi. Bir de spor giysileri şık parçalarla kombinlemek vardı ki, evlerden ırak.
80'lerden beri her dönem mutlaka yeni bir çirkin kot akımı çıkmıştır. Boncuklu, yırtık, desen yamalı, ekstra düşük belli veya aşırı taşlanmış; bu kotlar kesinlikle kötü görünüyor.
Konserlerde, moda çekimlerinde harika duran lateks günlük giyim için biraz (!) abartılı sanki.
Bunu seven kadın pek görülmemiştir, ancak erkeklerin uygulamayı en sevdiği moda akımlarından biri.
Bu akım erkekler için çok kötü, özellikle ayakkabı numaraları ne kadar büyükse ortaya çıkan görüntü de o derece kötüleşiyor.
Biliyoruz, yakın zamandan bir trend olduğu için o kadar da kötü gelmiyor, ancak ileride 2010'ların en kötü moda trendleri arasında mutlaka yer alacak.
Dozunda ve doğru kullanımda hiç de kötü olmayan bu trend, desenleri karıştırarak ve abartılı bir şekilde kullanımın kurbanı oldu.
Birkaç yıldır yine popüler olmaya çalışsa da üzülerek söylüyoruz ki; bu ayakkabılar gerçekten kötü.