Hangi Şarkıyı Ömrümüz Boyunca Dinleyebileceğimizi Yaşımız Belirliyor!

Neden herkesin müzik zevki bu kadar farklı, hiç düşündünüz mü? Biri Rock müzik sevdalısıyken, diğeri hoşlanmaz ve pop müzik dinler. Bazılarına göre rap müzik çekilmez haldeyken, bazıları için ise yaşam tarzıdır. Bu farklılığın sebebini ortaya koyan bilimsel bir araştırma ile karşınızdayız.

13-14 Yaşlarında Dinledikleriniz, Ömrünüz Boyunca Dinlediklerinizi Belirliyor

Veri Analiz Uzmanı Seth Stephen-Davidowitz’in yaptığı bir araştırmaya göre ömrümüz boyunca severek dinleyeceğimiz müzikler, 13-14 yaşlarında şekillenmeye başlıyor. 

Ancak bunun anlamı hep aynı şarkıyı veya grubu dinlemek değil, benzer kategoride yer alan şarkıları dinlemeye meyilli olmak.

Janet Jackson - That's The Way Love Goes şarkısı, şu anda 41 yaşında olan kadınlar arasında popüler.

The Cure - Just Like Heaven

Von Morrison - Crazy Love

Roy Orbison - Oh, Pretty Woman

Küçükken dinlediklerimizin ömür boyu devam edeceğine dair araştırma bu şekilde. Siz 12-13 yaşlarında ne dinliyordunuz? Araştırma ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın. 

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
11.05.2023

Vay arkadaş, memleketimdeki kadınlara bak neler dinliyormuş 🤣😅🤣 Hani hiç de bunları dinleyenine denk gelmedim ama.. Belki Avrupa da doğup, büyüyüp, sonra da ülkesine çifte emeklilik için gelip burada double maaşla keyif çatan hanım ablalarımız dinliyor olabilir bak.. Böylesi daha olası 🤣😅🤣 Ama haberde bir nebze doğruluk payı olabilir.. Şöyle ki, ben 84 doğumluyum, yani 90'lar çocuğuyum.. Ve hala 90'lar dinlerim.. Ben müzikalite ile doğru orantılı olduğunu düşünüyorum bu durumun.. Bence her tarzda 90'larda müzik hem kalite, hem duygusal yoğunluk, hem de çeşitlilik bakımından en üst noktasına ulaştı, sonra hızla dibe çökmeye başladı.. Ve şuan ise can çekişir halde.. Gerçi türümle alakalı her şey öyle ama.. İşte.. Elden bir şey gelmiyor azizim.. Nitekim doğa, zaman, tarih, dünya, yaşam hep döngü halindedir.. Başlar, en üst seviyeye ulaşır, geriler, tekrar başlar..

11.05.2023

90lar bambaşka bende daima dinlerim.

11.05.2023

Güzel şarkılar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ