Hanefi Avcı Mynet’e Konuştu: “FETÖ’nün Başına Mustafa Özcan Geçebilir”

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı görevinde de bulunan ve FETÖ’nün kumpas davasında cezaevinde kalan Hanefi Avcı, Mynet Genel Yayın Yönetmeni Ersel Yıldırım’a konuştu. Avcı, FETÖ örgütünün başına Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı Mustafa Özcan’ın geçebileceğini ifade etti.

15 Temmuz darbe girişiminden önce yazdığı “Haliç’te Yaşayan Simonlar” kitabıyla ve yıllar öncesi polis raporuyla “FETÖ” tehlikesine dikkat çeken Hanefi Avcı, Mynet’e özel röportaj verdi.

Kaynak

Örgütün, 15 Temmuz darbe girişimine bir subayın MIT’e haber vermesiyle erken aldığını söyleyen Avcı, örgüt üyelerinin tüm iletişimi kesmek için İstanbul Acıbadem’de buluştuğunu ancak teröristlerin planlarının halkın sokağa çıkmasıyla önlendiğini söyledi

Hanefi Avcı, son günlerde sağlık durumunun iyice kötüleştiği ifade edilen örgüt lideri Fetullah Gülen hakkında da açıklamalarda bulundu.

“Gülen, örgütün tüm operasyonlarını bizzat yöneten kişidir. Onun izni olmadan hiçbir şey yönetilemez. Yaşı ilerledi muhtemelen, demans var unutkanlık var. O haliyle muhtemelen örgüt üyeleriyle ziyarete gelenlerle görüştürmek istemiyorlar. Bu gerçeğin tabana yayılmasını istemiyorlar. FETÖ'nün o halinin bilinmesini istemiyorlar.”

“Darbeyi bunlar yaptı biz yapmadık diyorlar bunu dünya biliyor. Oradaki bütün yapıyı Gülen'in kendisi tutuyor. Hastalığı daha ileri bir seviyeye geldiği için tedavi için evinden çıkarılmış olabilir. Örgütün içerisinde senelerce yaşamış clickler var. Gülen ölürse örgüt dağılır.”

“Örgütün mahrem yapılanmasını Gülen'e bağlı olarak yıllardır Mustafa Özcan yönetiyor ekonomik anlamda, parayı kullanan da o. Gülen'den sonra Mustafa Özcan örgütün başına geçebilir. Bu arada bu örgüt çöktü. Ama böyle uzun seneler boyunca faaliyet gösteren büyük örgütlerin çöküşü bile birkaç seneyi alabiliyor.”

Hanefi Avcı'nın Mynet'e özel röportajının tamamını okumak için tıklayınız...

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in Yayınlanan Son Görüntüsünde Güçlükle Konuşması Dikkat Çekti
“FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen Kaçırıldı” İddiasının Detaylarını Hande Fırat Açıkladı

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Kayseri'deki Olaylara İlişkin Açıklama: "Yabancı Düşmanlığına Müsade Etmeyiz"
Suriye’de Tansiyon Yükseldi: Türk Vatandaşlarına, Araçlarına ve Türk Bayrağına Saldırılar Yapıldı
Gelir İdaresi Başkanlığı Açıkladı: Akaryakıt, Sigara ve Alkole Zam Geldi!
YORUMLAR
11.06.2024

gebersin. insanlardan akıl denen şey yok. kim sorarsa dünyadaki en zeki canlı ama insan kadar aptalca davranan başka bir canlı yok. bir insan nasıl böyle bir örgüte ve ya örgütlere, tarikat veya cemaatlere üye olur, kendi aklını başkasına kiraya verir hiç anlamıyorum. Ben neden başkasının lafı veya talimatı ile hareket edeyim ki?. aklım mı yok, fikrim mi yok. işte kendi aklına ve fikrine güvenmeyenler lider, reis, Şeyh, vb adlar altında bazı insanların boyindurugu altına giriyor. Bu kişilik yoksunlugudur. siyasi partilerde bile bir lidere koşulsuz bağlılık, her denileni yapma gibi davranışlar da aynı şekilde.

11.06.2024

cevap veriyorum :akapeliler .

11.06.2024

zaten fethullah gülenin cemaati bitmiş durumda ama tekrar yapılanıyorlar bitmedi diye insanların vatanseverlik duygularını kullanıp koltuklarını sağlamlaştırıyorlar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ