Hande Fırat: 'HDP'ye Kapatma Davasının İktidarın Talimatı Gibi Algılanması Çok Yanlış'

Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısında HDP'ye açılan kapatma davasında 'iktidarın herhangi bir müdahalesinin olmadığını' söyledi.

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, HDP'ye açılan kapatma davasına ilişkin olarak, 'HDP'ye kapatma davasının iktidarın talimatı gibi algılanması çok yanlış, iktidarın hiçbir talimatı yok' görüşünü savundu.

"Toplumun yüzde 70’i HDP’nin kapatılmasından yana"

Fırat, 'HEP’ten bu yana' başlıklı bugünkü yazısında, 'AK Parti’ye göre; konu siyasetin değil, yargının kararı. Davanın iktidarın talimatı gibi algılanması çok yanlış. İktidarın hiçbir talimatı yok. 'Siyasetçiler konuştu, yargı harekete geçti' demek doğru değil. Diğer yandan bazı kamuoyu araştırmalarına göre toplumun yüzde 70’i HDP’nin kapatılmasından yana. Siyasetçiler toplumda gördüğü tabloyu dile getirebilirler' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Yargıtay Başsavcısı HDP'ye Kapatma Davası Açtı

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
19.03.2021

Evet, yargı AKP'den bağımsız bir şekilde kendisi aldı bu kararı. Zaten burası da Lüksemburg

Pasif Kullanıcı
19.03.2021

Kürtler Akp'den kaçmasın diye söylenen bir yalan. İşin gerçeği şu: Bunca yıl Akp'nin talimatıyla Hdp'nin kapatılması engelleniyordu. Bugün Akp'nin talimatıyla bu engel kaldırılıyor. Çünkü muhalefetin "Terörle ilişkiliyse neden kapatılmıyor" söylemi Akp'yi köşeye sıkıştırmış durumda. Vatandaş da bir şeyleri sorgulamak zorunda kalınca kapatmak zorunda kaldı, yoksa Akp bu altın yumurtlayan tavuğu kesmek istemez. İkinci bir ihtimal de: Kapatma davasının yargıdan dönmesi. Böylece Kürtlere karşı "kapattırmadık" propagandası yaparken milliyetçi kitleye karşı da "Biz kapatmak istedik ama yargı kapattırmadı, bizim suçumuz yok" propagandası yapacaklar. Ama bir koltukta iki karpuzu ne kadar taşıyabilirler bilemiyorum.

19.03.2021

Ben de öyle algılamıştım. Demek ki yanlış algılamışım

TÜM YORUMLARI OKU (6)