Hande Baladın'ı "Asitle Yakmakla" Tehdit Eden Şahsa Akıl Sağlığı Gerekçesiyle Ceza Verilmemesi Olay Oldu!

Filenin Sultanları'ndaki en güçlü ve başarılı isimlerden olan Hande Baladın'ın başı bir süredir dertte. Milli voleybolcu, geçtiğimiz aylarda kendisine tüyler ürperten türden mesajlar atan bir şahıs olduğunu söyleyerek mahkemeye başvurmuştu. Yargılanan sanığın 'akıl sağlığının yerinde olmadığı' gerekçesiyle cezasız kalması sosyal medyayı ayağa kaldırdı!

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın sevilen isimlerinden olan Hande Baladın, hızla yükselen kariyeriyle gündemden düşmüyor.

Özellikle son şampiyonalarda gösterdiği performansla başarısını katlayan milli voleybolcumuz güzelliğiyle de sosyal medyanın öne çıkanları arasında yer alıyor.

Baladın'ın kariyeri ve düşman çatlatan güzelliğiyle tüm gözleri üzerine çekmesi zaman zaman kötü sonuçlar da doğurabiliyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında sosyal medyadan Mustafa N. adlı bir şahıstan aldığı tehdit mesajlarını ifşalayan Hande Baladın'a gelen sözleri hepimizi ürpertmişti.

Mustafa N. hakkında yapılan şikayetler sonrası tutuklanarak 1 Ağustos'ta cezaevine gönderilmiş ve hakkında "zincirleme silahla tehdit" suçundan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası alması talep edilmişti.

Hakim karşısına çıktığında 'Bipolar hastasıyım, pişmanım, özür diliyorum' diyen şahsın tahliye edilmesi büyük tepki çekmişti.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde daha önce kaydı olduğu tespit edilen şahsın tutuksuz yargılanması devam ediyordu.

Bugün görülen İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Mustafa N. ile birlikte taraf avukatları da katıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada dosyaya sunulan sanığın akıl sağlığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu okundu.

Raporda, sanığın eylemi ve onunla ilgili davranışlarını anlama ve yönlendirme kapasitesinin önemli ölçüde azaldığı belirtildi. Bu durumda da şahsın suça ilişkin cezai sorumluluğunun olmadığının altı çizildi.

Rapora karşı verdiği beyanda 'Rahatsızdım.' diyen sanığın sözlerinden sonra Hande Baladın'ın avukatı Ece Yetkin ise yeni rapor alınmasını talep etti.

Mahkeme, Hande Baladın'ın suçtan doğrudan zarar görmediğini belirterek TVF'nin katılma talebi ile avukatın yeni rapor alınması taleplerini reddederek davayı da karara bağladı.

Mustafa N.'ye ceza verilmesine yer olmadığı hükmü verilmesi sosyal medyada büyük tepki yarattı.

Sizin konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlara bekliyoruz...

İlginizi Çekebilir

Milli Voleybolcumuz Hande Baladın'a Korkunç Tehditler Savuran Saldırganın Davasında Beklenmedik Karar!
Voleybolcu Hande Baladın'ın Yüzüne Asit Atacağını Söyleyen Sanık İçin İstenen Ceza Belli Oldu
Eczacıbaşı Kulübü'nden Mustafa Neşeli Hakkında Suç Duyurusu: 'Hande Baladın Antrenmanlarda Endişeli...'

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
01.02.2024

Akıl sağlığı yerinde değil diye suç işleme özgürlüğü mü olmuş oluyor yani?? Bu tehlikeli manyaklara ceza vermemek suça teşviktir, aynı zamanda masanıza bırakılacak olan cinayet dosyalarının sebebidir. Ne kadar umrunuzda tartışılır ama.. Hastaneye yatırılıp insan içine karışmaması lazımken olana bak,yazık..

01.02.2024

Bu şahsı bulup akıllandıralım. Yerinde olmayan akıl sağlığına kavuşturalım

01.02.2024

İşlenen suça kılıf olmaktan başka bir şeye yaramayan akli denge olayını kaldirsaniz artik... sapığı, katili, hırsızı, uğursuzu az ekmeğini yemedi yemeye de devam ediyor..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ