Hamileyken Tekrar Hamile Kalma Durumu Olan Süperfetasyon Nasıl Gerçekleşir?

Birçok kadın hamileyken aynı süreç içersinde hamile kalamayacağını düşünür. Fakat bilim ve tespit edilen nadir vakalar bu durumun tersini işaret ediyor. İçeriğimizde süperfetasyonun neden olduğunu ve hangi kadınların bu olayla karşılaşma olasılığı olduğunu irdeliyoruz. Buyurun!

Dilerseniz önce süperfetasyon kavramını açıklayalım.

Süperfetasyon, anne adayının çocuk beklerken tekrar hamile kalması durumudur. Bunun ikizlere hamile kalmaktan farklı bir durum olduğunu da belirtmeliyiz.

Sabah bulantısı, bacak krampları, mide ekşimesi gibi birçok faktör hamilelik sürecini sinir bozucu hale getirebilir.

Hamileyken süreç içerisinde tekrar hamile kalınamayacağı düşünülür. Süperfetasyon ise hamilelik ve üremek ile ilgili olan tüm düşüncelerinizi değiştirebilir. Tespit edilen  süperfetasyon vakalarına göre hamile olduğunuz dönemde tekrar hamile kalabilirsiniz. Dünyada şu ana kadar kayıtlara geçen en az üç adet süperfetasyon vakası var.

Çifte gebelik yani süperfetasyon yukarıda da bahsettiğimiz gibi oldukça nadir görülen bir durum. Ne kadar sık olduğuna dair kesin bir bulgu olmasa da, bilime göre bu durumun gerçekleşmesi mümkün.

Sizin başınıza gelmesinden korkmak yerine bunun ihtimal dahilinde olduğunu bilmeniz yararınıza olacaktır. Hamilelik sırasında yumurtlama döneminin kesintiye uğradığını biliyoruz fakat bununla beraber diğer bazı faktörler de çifte gebelik yaşanmasını engeller. Rahmin döllenmiş bir yumurtayı taşımaya adapte olup başka bir döllenmeye izin vermemesi rahmin eşsiz bir özelliğidir.

Ayrıca vücut hamilelik sırasında bebeğin enfeksiyon kapmasını ve çifte gebeliği önlemek adına bariyer görevi yapan mukus tıkacı adlı bir salgı üretir.

Çifte gebelik yaşamak için ya hamileyken ovülasyon görmeniz ya da bölünmüş veya ayrıca oluşmuş bir rahme sahip olmanız gerekir. Bunlar ise nadir olasılıklardır. Bilim insanları tarafından henüz detaylıca araştırılmayan süperfetasyon literatürde ondan az vakada gözlenmiştir. Bu inanılmaz olayın gelecek araştırmaların konusu olacağına dair şüphemiz yok.

Peki, çifte gebelikte doğum nasıl gerçekleşir?

Çifte gebelik, doğum planlanırken işlerin olduğundan karmaşık hale gelmesine sebebiyet verebilir. Bu tarz doğumlarda bebeklerin fetal yaşları yakın olabilir. Yani bir yanda üç aylık, diğer yanda sekiz aylık bir bebekle karşılaşma olasılığı da düşük.

Çoğu durumda 37 ile 38 haftaları arasında doğan bebekler sağlıklıdır. Bu nedenle çifte gebelik yaşayan bir anne, bebeklerin tahmini doğum tarihlerini göz önüne alarak bu iki tarih arasında doğumu planlayabilir.

Her iki bebek de normal gelişim süreçlerini tamamlıyorsa anne için bir sorun olmaz. Fakat bebeklerden herhangi biri az gelişmişse bu büyük bir sorun doğurabilir. 

Peki, çifte gebelik sizin başınıza gelse tepkiniz ne olurdu?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Bebekler Anne Karnındayken Neden Tekme Atar?
İnanılmaz Zor ve Mucizevi Bir Süreç Olan Hamileliğin Tuhaf Olduğu Kadar Şaşırtıcı 10 Belirtisi
Hamileler veya Hamile Kalmak İsteyenler Buraya! Düşük Riskini En Aza İndirmenize Yardımcı Olacak Öneriler
Yıllardır Hamile Kalmaya Çalışırken Kocasının Kendisinden Sır Gibi Sakladığı Gerçekle Hayatı Kararan Kadın

Popüler İçerikler

Mide Bırakmadınız! Yalı Çapkını'nda Şimdi de Suna ve Ferit Birlikte Oldu!
Cübbeli Ahmet Çakarlı Araçla Geldiği Etkinlikte Şeriatı Savundu: Skandal Sözlere Tepki Yağdı!
Asgari Ücretin Açıklanmasından Sonra Cumhurbaşkanı’na Mesaj Atan Kadir İpek Gözaltına Alındı