Hamilelikte Eğilmek Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamilelik kadınların yaşamlarında son derece özel ve önemli dönemlerinden biridir. Bu süreçte anne adayları vücut hareketlerinden pozisyonlarına kadar pek çok konuda dikkatli davranmaya özen gösterir. Hamilelik döneminde normal yaşamda olduğu gibi eğilmeyi ya da bir yerden kalkmayı gerektiren zamanlar mutlaka olur. Ağır kaldırmanın gebelik döneminde sakıncalı olduğunuz hepimiz biliyoruz peki, hamilelikte eğilmek bebeğe zarar verir mi? İşte merak ettiğiniz bu sorunun cevabı…

Gebelik hem anne adayının hem de bebeğinin sağlına dikkat etmesi gereken önemli bir süreçtir. Bu zaman zarfında anne adayları eski yaşamındaki pek çok durum ve alışkanlıktan uzaklaşır. Buna eğilip kalmakta dahildir. Gebelik ilerledikçe hareket faaliyetleri ciddi anlamda kısıtlanmaya başlar. Peki, hamilelikte eğilmek bebeğe zarar verir mi? işte tüm detaylar…

Hamilelikte Eğilmek Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamilelikte eğilmek bebeğe zarar verir mi sorusunun cevabı hayırdır. Hamilelikte eğilmek bebeğe zarar vermez. Hamilelik döneminde öne eğilmek doğum sonuçlarınızı da etkilemez hatta düşüklere sebep olabileceği ile alakalı kesin bir kanıt da bulunmamaktadır. Ancak gebelikte gelmiş olduğunuz döneme bağlı olarak öne eğilmek zorlaşabilir. 

Öte yandan hamileyken eğilmek, mide asidinin yemek borunuzu yukarı çekmesine neden olabileceğinden bu durum gebelikte yaygın görülen şikayetlerden biri olan mide ekşimesi ya da mide yanması sorunlarını tetikleyebilir. Bunların yanı sıra bu süreçte eğilmek zararlı olmasa da gün içinde defalarca eğilmek gibi aşırı fiziksel talepler içeren işlerde bulunmak, çeşitli olumsuz doğum sonuçları risklerini arttırabilmektedir.

Hamilelikte Eğilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çeşitli ihtiyaçlarınızı gidermek için eğilmeniz gerekiyorsa aşağıdaki önlemlere dikkat ederek güvenli bir şekilde eğilip kalkabilirsiniz. Bunlar;

• Bir nesneyi yerden kaldırmak istediğinizde dizlerinizi yavaşça bükerek çömelme pozisyonuna geçin. Mümkün olduğu kadar sırtınızı eğmekten kaçının. Bu sayede düşme olasılığını ortadan kaldırabilir ve sırttaki eforu an aza indirgeyebilirsiniz.

• Otururken aniden kalkmamaya özen gösterin. Sırtınızı düz tutarken yavaşça kalkın, gerekirse bir yerlerden tutunarak destek alabilirsiniz. Oturduğunuz yerden kalkarken ellerinizi, dizlerinizi ve uyluklarınızı kullanmaya özen gösterin.

• Aniden eğilmek ya da bulunduğunuz yerden kalkmak baş dönmesine yol açabilir. Dolayısıyla eğilip doğrulurken yavaşça, destek alarak kalkmak daha faydalı olacaktır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Hamilelikte MR Çekilir Mi?
Gebelikte Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir?
Hamilelik Nasıl Anlaşılır Anlatıyoruz: Gebelik Belirtileri Nelerdir? Hamileliğin İlk Haftasında Neler Olur?

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık