Hamilelikte 7. Hafta: Bebeğinizin Sindirim ve Solunum Sistemi Oluşmaya Başladı!

Hamileliğin 7. haftasında bebeğiniz ilk döllenmiş yumurta halinden 10 bin kat daha büyümüş hale gelmiştir. Bu büyümenin daha çok baş bölgesinde yoğunlaştığı gözlenir. Gebelikte 7. haftada annedeki değişiklikler, bebeğe oranla son derece yavaştır ve dışarıdan hamile olduğu hala belli değildir. Bu haftada ayrıca bebeğin baş bölgesinden popoya kadar uzunluğu hemen hemen 4-5 mm. civarına gelmiştir.

Bebeğin kol ve bacakları, el ve ayakları iyice ortaya çıkmaya başlıyor.

Henüz normal el ve ayaklar gibi görünmeseler de şu an paletlere benzediklerini söylenebilir.. Ancak ileriki haftalarda parmakları oluşmaya başlayacak. 7 haftalık bebeğinizin kuyruk sokumu henüz bir kuyruk gibi görünüyor olsa da birkaç hafta içerisinde kuyruk kısmı yok olacaktır. Bebeğiniz bu hafta, geçen haftadaki halinin 2 katına ulaştı.

Gebelikte 7. haftada ve diğer haftalarda bebeğinizin yüzü şekil almaya başlar.

Gözleri, göz kapakları, burun delikleri, ağız ve kulaklarının başlangıçları bu hafta içerisinde oluşmaya başladı. Bebeğiniz büyümeye devam ediyor. Bebeğinizin beyni gelişmeye devam ettiğinden bu haftalarda kafası vücuduna göre daha hızlı büyüyor. Böbrekleri bu hafta vücudun atık sistemini yönetmeye başlayabilecek. Sindirim ve solunum sistemi oluşmaya başladı. Birkaç hafta sonra hareket edebilecek olan bebeğinizin kasları ve lifleri de oluşmaya başladı.

Son haftalar içerisinde rahminiz normal boyutunun iki katına ulaşıyor.

Rahminizde oluşan basınç nedeniyle daha sık tuvalet ihtiyacınız olacaktır. Sabahları fazlasıyla mide bulantısı yaşayabilirsiniz. Fakat bu bulantılar sonraki haftalarda azalmaya başlayacaktır. Gebelikte 7. haftada hamilelik öncesindeki kanınızdan yüzde 10 daha fazla kana sahipsiniz. Gebeliğin son haftalarında bu oran yüzde 40 ile 45 arasında olacaktır.

Gebelikte 7. hafta ilk doktor kontrolünüze gideceğinizin habercisidir.

Hem sağlıklı bir doğum gerçekleştirmek hem de sizin ve bebeğinizin sağlığı için iyi bir kontrol başlangıcı yapmak faydalı olacaktır. Doktorunuza sormak istediğiniz tüm soruların listesini bir gece önceden hazırlayın. Neler hissettiğinizi ve varsa endişelerinizi mutlaka belirtin. Soru sormaktan çekinmeyin. Kullandığınız ilaçların listesini mutlaka doktorunuza gösterin, gebelik döneminde kullanılabilecek ilaçlara göre doktorunuz listeyi kontrol edip, hangilerini kullanıp, kullanmamanız gerektiğini söyleyecektir.

Gebeliğin önemli evrelerinden birinde olduğunuz için beslenmenize ve sağlığınıza normal zamanda olduğundan daha fazla önem vermelisiniz.

Bebeğiniz, sizin yaptıklarınızdan veya yapmadıklarınızdan doğrudan etkilenmektedir. Bu nedenle uymanız gereken beslenme ve sağlık kurallarına dikkat etmelisiniz.

Gebeliğin ilk döneminde kendinizi normal zamana göre yorgun hissedebilirsiniz.

Bedeniniz ve duygularınız da bu değişiklikten etkilenecektir. Bu nedenle gebelik döneminde kendinize daha çok dikkat etmeli, doktorunuzun tavsiyesiyle hafif egzersizler yapmalısınız.

Cinselliğin önünde duran bir engel yoktur!

Doktorunuzun size belirttiği özel bir durumunuz yoksa, ortada cinsellikten uzak durmanızı gerektirecek bir durum da yoktur.

Popüler İçerikler

Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!
Fernando Muslera, Jose Mourinho'yu Hedef Aldı: "İstemiyorsa Gidebilir"
Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!