Hamilelik Fotoğraflarını Tutulma Sırasında Çektiren Kadından Dünyanın En Etkileyici Karesi

Hamilelik döneminde çekilen fotoğraflar bir bakıma önemlidir. Bebeğinizi beklerken yaşadığınız heyecan yüzünüzden okunur. Hele bir de her açıdan büyüleyici yerlerde çekildiklerinde... Buzzfeed'den sizler için derlediğimiz belki de şimdiye kadar çekilmiş en etkileyici hamilelik fotoğrafından gözlerinizi alamayacaksınız.

Birçok insan tutulmayı daha iyi nasıl izleyebileceğini düşünürken, Nichole Carver çok daha tutku dolu bir şeyler planlıyordu; hamile haliyle bir fotoğraf çekimi...😍😍

Carver, neredeyse son yüz yıldır Amerika'da bir ilk olan tutulma zamanında fotoğraf çekimi yapılmasını planlıyordu. Yaşadığı yer Georgia ise %99.1 oranında bütünlüğe ulaştığı için, daha iyi bir yer olamazdı.

Yine de mükemmel bir fotoğraf çekimi o kadar da kolay değildi. Güneş tutulması yalnızca bir iki dakika sürüyordu ve gözlerine zarar gelmemesi için gerekli önlemleri almaları gerekiyordu.

Carver'a bu fikri veren ise, kayın validesi Lisa Cruikshank olmuş. Kendisi de aynı zamanda fotoğrafçılık yapıyormuş.

Profesyonel fotoğrafçı olan bir kayın valide gerçekten birçok konuda üzerimdeki stresi azalttı. Eğer bu işe yaramazsa, bundan başka bir sürü seçeneğimiz olduğunu biliyorduk. Bunu da, Lisa sayesinde öğrendik. 

Peki işe yaradı mı?

Hem de o kadar güzel işe yaradı ki!

Bu güzel çekim, biraz da şansımızın yaver gitmesiyle ilgiliydi. 'Lenslerin üzerine bir de tutulma gözlükleri kullanmaya çalışmak gerçekten çok zordu. Gözlerimi kapattım ve 20 poz kadar da açmadım.'

Ayrıca zamanlamadan ötürü Güneş o kadar yüksekteydi ki, Carver ile Güneş'i aynı karede yakalamak gerçekten çok zordu. Bu yüzden Cruikshank iki fotoğraf çekti. Biri gelinin fotoğrafı, diğeri de tutulmanın fotoğrafıydı. Sonra bunları bir araya getirdi.

Fotoğrafa gelen yorumlar tahmin edeceğiniz üzere son derece pozitifti.

"Kırk yıl düşünsek, böyle bir fikir aklımıza gelmezdi."

'Harika bir sanat eseri oldu ve kısacık birkaç saniye içinde bu fotoğrafı çekebilmek gerçekten çok çaba gerektirdi. Bence bu işin kahramanı Cruikshank oldu. Bu ftoğrafla gözümde daha da büyüdü.'

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
5 Yaşındaki Çocuk Şüpheli Şekilde Hayatını Kaybetti: Son Sözü "Anne Beni Bir Şey Isırdı" Oldu
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
02.09.2017

iyi hoş ama dünyanın en etkileyici fotoğrafları değil :(

02.09.2017

çok güzel. çok

07.09.2017

ne oluyo tutulma esnasında foto çekince, ben bişey anlamadım. fotolarda da olagan üstü bişey göremedim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ