Hamileliğe Hoş Geldin! İşte Gebeliğin 1.Haftasında Bilmeniz ve Yapmanız Gerekenler

Hamilelik belirtileri ilk haftadan baş gösterir. Muazzam bir yolculuğa çıkacağınız ve dünyalar güzeli bebeğinizi doğuracağınız bu sürece hoş geldiniz. Eğer hamileliğinizin ilk haftasında iseniz sizleri Onedio olarak da tebrik ediyoruz! 

Tıbbi olarak gebelik başlangıcınızı hamile kaldığınız adet döngünüzde (adet döngüsü üreme çağında olan bir kadının bir adet kanamasının ilk gününden diğer adet kanamasının ilk gününe kadar olan süreci tanımlar) gördüğünüz adetin ilk günü belirler. Bu nedenle gebeliğinizin birinci haftası aslında henüz hamile olmadığınız bir dönemdir.

Tıbben açıklamak gerekirse hamileliğinizin(gebeliğin) başlangıcını hamile kaldıktan sonra adet döngüsünün ilk gününü işaret eder. Son adet tarihine göre hesaplama yapılır. Doktorlar da hamilelik haftası hesaplarken bu bilgilerden yararlanır. Son adet tarihine göre ortalama 9 ay 10 günlük bir süreç sizi bekliyor.

Hamileliğin ilk belirtileri tamam. Peki ya sonra?

Hamilelik(gebelik dönemi) trimester adı verilen dönemlere ayrılır. Her bir trimester 3 aylık periyotları içerir ve ilk üç ay bebeğin organ gelişimlerinin başladığı evredir.

Bebeğinizin cinsiyeti genelde ilk trimester içerisinde belli olmaz.

Bebeğinizin cinsiyeti genellikle 4. ayda belli olur. Daha erken daha geç gösteren bebekler de olabilir. O yüzden sabırsız olmayın, kendinizi de bebeğimin cinsiyeti belli olmadı diye sakın üzmeyin!

Adet döngüsünün 14. gününde yumurtlama dediğimiz embriyolaşma süreci başlar.

Rahim, pelvis dediğimiz kemik çatısında yer alır ve kalın bağırsağa, idrar torbasına yakındır. Bu nedenle hamilelik sürecinde sık idrara çıkma durumu görülmesinin sebeplerinden bir tanesi de budur.

Gebeliğinizi planladıysanız eğer düzenli olarak doktora gitmeniz ve bazı alışkanlıklardan uzak durmanız gerektiğini biliyorsunuz.

Doktorunuzun tavsiyelerini dinleyin. Halk arasında süre gelen geleneklerden, habire yemekten uzak durun. Sürekli olarak kahve ve çay tüketiminden, sigaradan ve sigara içilen ortamlardan, alkolden de uzak durmalısınız.Sigara içilen ortamda siz de sigara içmiş oluyorsunuz ve bebeğinize zarar verirsiniz.

Günlük folik asit ihtiyacını mutlaka karşılayın!

Günlük olarak düzenli olarak 400 mikrogram folik asit almalısınız.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!