Her Anne Adayının Kulağına Küpe Yapması ve Hamilelik Sürecinde Dikkat Etmesi Gerekenler

En güzel günlerinizi daha rahat ve sağlıklı geçirmeniz için yapmanız ve yapmamanız gerekenler bu içerikte!

1. Alkol ve sigara

Elbette her koşulda alkol ve sigara zararlı ama hamilelikte tüketilen bu zararlı alışkanlıklar erken doğuma, gelişim geriliğine ya da düşüğe yol açabilir.

2. Hamam, sauna ve kaplıca

Yüksek sıcaklık değerleri bebeğin organ gelişiminin devam ettiği süreçte sakatlıklara neden olabilir.

3. Kahve, çay ve bitki çayları

Önemli olanın doz olduğu unutulmadan kahve ve çay tüketilebilir ancak bitki çaylarının pek çoğu rahmi tetikleyici etki yaratabilir ve erken doğuma yol açabilir.

4. Taze ve küflü peynir

Pastörize edilmemiş taze ya da küflü peynirler düşük, erken doğum ya da doğum kusurlarına yol açabilecek listeria bakterisini içerir. Bu nedenle bu tip peynirlerin tüketilmemesine dikkat edilmelidir.

5. Az pişmiş ya da çiğ et ile karaciğer

Az pişmiş ya da çiğ ette düşüğe ve doğum kusurlarına neden olan toksoplazma riski bulunduğundan; karaciğer de yüksek miktarda A vitamini içerdiğinden tüketilmemelidir.

6. Giyim kuşam

Karın bölgesini içine almayacak ve uterus üzerinde baskı yapmayacak çorap ve taytlar tercih edilmelidir. Dar kıyafetlerden oluşan baskı nefes alma güçlüğüne neden olabilir. Ayrıca, bel ağrılarına yol açan ve bilek burkulmasına zemin hazırlayan topuklu ayakkabılara da dikkat edilmelidir.

7. Su tüketimi

Bebeğin bulunduğu amniyotik sıvı kendini sürekli yeniler, içilen su bu sıvıyı artırmasa da hücrelere besinlerin taşınmasını sağlar ve bu da hamileliğin daha rahat geçmesine katkıda bulunur.

8. Uyku pozisyonu

Hamileliğin özellikle son 3 ayında sırt üstü yatmak karındaki damarların sıkışmasına ve buna bağlı olarak ani tansiyon düşmesine neden olabilir.

9. Kilo alımı

“İki kişilik yemek” bir şehir efsanesinden ibaret olduğu için hamilelerin dengeli beslenmeleri, işlenmiş gıdalar ile aşırı şekerden uzak durmaları gerekir.

10. İlaç kullanımı

Baş ağrısı ya da nezle gibi durumlarda bile doktora danışmadan ilaç alınmamalıdır.

11. Egzersiz

Her ne kadar spor hayatın bir parçası olsa da doktora ve profesyonel birine danışmadan egzersiz yapılmamalıdır. Yüzmek, yürüyüş yapmak ve yoga bile bazı anne adaylarını zorlayabilir.

12. Kişisel temizlik

Terleme ve vajinal akıntıların arttığı bu dönemde her gün banyo yapmak ve zararlı kimyasallardan kaçınmak önemlidir.

13. Yolculuk

Uzun yolculuklarda sık sık mola vermek ve tabiri caizse bacakları açmak, sıvı almak ve ayakta kalmayı abartmamak sağlıklı olandır.

Popüler İçerikler

"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!