Hamile Kalmayı mı Planlıyorsunuz? Her Annenin ikinci Bir Çocuğa Sahip Olmadan Önce Bilmesi Gerekenler

Hamilelik sırasında, 9 ayda rahminizin boyutunun yaklaşık 500 katı genişlemesi ve ardından orijinal boyutlarına geri dönmesi gerekir. Pek çok kadın hamilelik sırasında hafıza bozukluğu ve kafa karışıklığı yaşadıklarını bildirdiği için beyin de dikkat edilmesi önemli bir alandır. Ama öyle olsa bile, insanların bir çoğu isteyerek bunu ikinci hatta üçüncü kez yaşıyor. Ancak unutmayın, her hamilelik farklıdır.

1. İkinci kez gebe kalmak sizi daha çok yorabilir.

İlk hamileliğinizde ne kadar enerjik hissettiğinizi hatırlıyor musunuz? Bu hayatınızda özel bir zamandı ve eşinizden, arkadaşlarınızdan ve ailenizden bolca ilgi gördünüz. Fakat ikinci hamileliğinizde, zaten ilk çocuğunuza bakma sorumluluğunuz vardır ve bu, kendiniz için daha önceki hamileliğiniz kadar zamanınız olamayacağı anlamına gelir.

2. Doğumunuz farklı bir şekilde gerçekleşebilir.

Doğum deneyimi, ilk hamileliğinizden ikinci hamileliğinize kadar da farklılık gösterebilir. Aslında, çoğu kadın ikinci gebelikte emeğin sıklıkla azaldığı ve sonuçta ortaya çıkan her doğumla daha da kolaylaştığı konusunda hemfikirdir. İlk doğumla ilgili olan deneyiminiz yardımcı olur ve ikinci kez daha donanımlı olabilirsiniz.

Öte yandan, ilk kez sezaryen geçirdiyseniz, “sezaryen sonrası vajinal doğum” da olduğu gibi bir VBAC şansı oldukça düşüktür. Ancak, bu durumdan duruma farklılık gösterebilir.

3. Bebeğin hareketlerini çok daha erken hissedebilirsiniz.

Bebeğin ilk hareketlerine hızlanma denir ve genellikle ilk gebeliklerde, onları ilk kez on altıncı ila yirmi beşinci hafta arasında hissedebilirsiniz. İkinci hamilelikte, bebeğin hareketlerini 13 hafta kadar erken hissedebilirsiniz, çünkü nasıl hissettiklerini zaten biliyorsunuz.

4. Göbeğiniz daha erken görülebilir ve öncekinden daha büyük olabilir.

İlk kez hamile olan birçok kadın için, bebek çarpmaları genellikle ikinci trimesterde görülür ve genellikle ilk 3 ay boyunca belli olmaz Fakat ikinci bir hamilelik sırasında veya ondan sonraki herhangi bir zamanda, yumru daha erken ortaya çıkar.

Uzmanlar bunun karın kaslarının biraz gerildiği ve orijinal boyutlarına geri dönmemiş olabilecekleri için olduğunu söylüyor. Yani ikinci bir hamileliği saklamak, ilk hamileliği gizli tutmak kadar kolay değildir. Ayrıca, bu aynı zamanda daha fazla çatlak izi anlamına da gelebilir.

5. Sabah bulantısı ya yok olabilir ya da çok daha güçlü olabilir.

Sabah bulantınız, ikinci hamileliğinizde ilk hamileliğinizde olduğu kadar yoğun olmayabilir. Hatta bazı kadınlar için korkunç sabah bulantıları oluşmaz. Bazıları için ise ilk seferden çok daha kötü olabilir.

6. Meme hassasiyeti azalabilir veya hiç olmayabilir.

İlk gebelikler genellikle çok fazla meme hassasiyeti içerir, sütyenler ölümcül bir düşman haline gelir. Ancak birçok kadın için ikinci hamilelik yaşadıklarında göğüslerinde böyle aşırı bir hassasiyet oluşmaz.

7. Yedikleriniz ve içtiklerinizden tiksindirici gelmez.

Ayrıca, ikinci hamileliğinizde, yiyecek isteklerinizin veya isteksizliklerinizin ilk kez olduğu kadar belirgin olmadığını da görebilirsiniz.

8. Bebeği daha aşağıda taşıyabilirsiniz.

Tek bir hamilelikten sonra karın ve pelvik kaslar zayıflar. İlk hamileliğinizde karnınız yukarıda durmuş olabilir, ancak ikinci hamileliğinizde, kaslar eskisi kadar esnek olmadığı için bebeği daha düşük taşıyabilirsiniz. Bu da pelvik bölgede basınç ve ağrıya neden olabilir. Pelvik eğimler ve Kegeller rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir.

9. Doğum sonrası kasılmalar daha yoğun ve ağrılı olabilir.

Bebeğinizi doğurduktan sonra, rahim orijinal boyutuna geri dönmek için çok çalışmak zorundadır. Ve kasıldıkça, doğum sonrası kasılmalar veya ağrılardan şikayetçi olabilirsiniz. İlk doğumunuzdan sonra adet kramplarına benzer hafif bir versiyon hissetmiş olabilirsiniz.

Ancak bunlar ikinci gebeliklerde ve sonrasında daha da şiddetlenir. Aslında, emzirirken onları en zirvede hissedebilirsiniz. Çalışmalar, çoklu doğumlu ağır vakalarda, sağlıklı emzirmeyi sağlamak için ağrı yönetiminin gerekli olabileceğini göstermektedir.

10. İkinci hamilelikler daha fazla sırt ağrısına neden olabilir.

Hamilelik sırasında vücudunuzda üretilen birçok hormon rahatlatıcıdır. Görevi, kaslarınızı ve eklemlerinizi gevşeterek vücudunuzu doğum yapmaya hazırlamaktır. Özellikle ilk hamileliğiniz sırasında sırtınızda ağrıyan ağrılar ve ağrılar hissetmiş olabilirsiniz.

Ancak ikinci hamileliğinizde veya sonrasında herhangi bir ağrının daha da kötüleşmesi muhtemeldir. Karnınız tekrar genişler, bu da zaten gevşemiş eklemleri ve kasları daha da gevşeterek rahatsızlığa neden olur.

Bu içeriklerde dikkatinizi çekebilir:

Annelik ve Hamilelikle İlgili Yaptığı Paylaşımla İnsanları İkiye Bölen Sosyal Medya Kullanıcısı
Bebeklerin Genellikle Neden Gecenin Geç Saatlerinde Doğduğunu Merak Etmiş miydiniz?
Bilim Her Derdinize Deva Oluyor: Hamile Kalmak İsteyenler İçin Uzman Doktorlardan Gelen Tavsiyeler

Popüler İçerikler

İzmir'de 5 Küçük Kardeşi Öldüren Yangında Acı Detay: Kapıyı Kilitleyerek Giden Annenin İfadesi Ortaya Çıktı!
Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
Üç Milyon Emekliyi Bekleyen Tehlike: 2025'te 12 Bin 500 TL Maaş Almaya Devam Edebilirler!