Haluk Levent Sosyal Medya Üzerinden İnsanların Duygularını İstismar Eden Hesaplara Karşı Uyardı

Ne yazık ki böyle insanlar aramızda...

Haluk Levent'in müzisyenliği dışında pelerinsiz bir süper kahraman olması herkesin malumu.

Kurduğu AHBAP olsun, şahsi çabaları olsun yardıma ihtiyacı olan kişilere Hızır gibi yetişiyor.

Ancak o da sosyal medyadaki yardımseverleri istismar edenler hakkında uyarıyor.

İnsanların duygularını istismar eden bu hesabı RULING ortaya çıkardı.

Twitter'daki Duru'nun Annesi isimli hesabı illa ki görmüşsünüzdür.

Duru'nun Annesi isimli hesap SMA hastası evladı için el emeği göz nuru yiyecekler satıp kızının tedavi masraflarını karşılamaya çalışan bir anneye ait.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Twitter'dan tedavi için yardım topluyor.

Ancak bir diğer hesabın Duru'nun annesinin kullandığı fotoğrafları göstererek insanlardan yardım istediği ortaya çıktı.

Hatta bu hesap profil resmi olarak da Çetin Çiçek'in kızı Elif Yağmur Çiçek'in fotoğrafını kullanıyor.

Gerçek profil ise bu.

Öyle ki Haluk Levent daha önce Elif Yağmur ve ailesini ziyaret bile etmiş.

Ancak yine de bu istismarcı profilin tuzağına düşmüş.

Özellikle insanların duygularını kullanan böyle istismarcı profiller olabileceğinden haberdar olmalı, sonra da maddi ve manevi desteklerimizin gerçek ihtiyaç sahiplerine gideceğinden emin olmalıyız.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Akılalmaz Olay: Sadece 2.5 Ayda İki Kez Büyük İkramiyeyi Kazandı
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
23.09.2019

Bakın, yardım kampanyaları, yardım hesapları vs gibi olanakları kullanarak yalandan yere para toplayan çok hesap var.. Herkes gördükleri ibana 3-5 lira ne koparsa gönlünden atıyor ama 1000 kişi sahte yardım hesabına 5 lira atsa 5 bin lira para yapar. Cidden çok iyi para.. BDDK normalde para transferi yoğun hesapları takibe alır herhangi bir şahsın hareketsiz hesabına bir anda para yığılmaya başladığında ilgili banka bunu bildirmek zorunda. Bildirir de ama 5-10 bin liralık bir kaç günlük geliri de takibe değer görmezler. Mesela bi kadın vardı avrupa da bilmem ne sanat merkezine çağırıldım deyip özellikle ekşi kullanıcılarını yolmuştu.. Kadından haber var mı ? Ne yaptı ne etti. Bu sebebe her sikim hıyar diyene elinizde tuz ile koşmayın az araştırın aq. Bugün ülkede ki herkes 1 tl bir hesaba atsa 80 milyon lira yapar.

23.09.2019

Keza derneklerde öyle.. Bugün her yerde ilanları olan gerekli izinleri almış ve bağış kampanyası adı altında somalili çocuklar, çinde ki uygur türkleri derken bir sürü dernek kısa sms ile 5-50 lira arasında para topluyorlar. Derneklerin bağışın %90'ını masraf adı altında kendilerine alma hakkı var yani bir dernek 1 milyon lira para topladığında 100 bin liraya Afrika da on kuyu açtırır 900 bin lira idare, yönetim, çalışan masrafı sgk diye kendi hesabına işler ve bu yasal bir şey.. Çevrenizde, mahallenizde, şehrinizde kısaca elden görerek para verip yardım edebileceğiniz insanlara yardım edin. Sosyal medya da el altından yayılan yardım çağrılarına "emin olmadan" itibar etmeyin

23.09.2019

Bu orospu çocukluğu ya başka bir halt değil. Bir hesap vardı gene birada görmüştüm annesi kanser diye yabancı bir kadının resimlerini kullanıp sonra ortaya çıkınca intihar ettim ben bir arkadaşıyım diye sayfayı yönetmeye falan çalışmıştı. Manyaksiniz ya gerçekten.

23.09.2019

içerikten hiç bir şey anlamadım. hangisi gerçek annesi hangisi değil?

23.09.2019

Durunun annesi 2 ve çetin çiçek gerçek. Ayşe kaya isimli hesap çetin çiçeğin kızının resmini kullanarak ve Durunun annesi 2 hesabının sattığı ürünlerin resmini kullanarak acıtasyon ile dolandırıcılık yapıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (7)