'Halkı Zehirliyor': Gülseren Budayıcıoğlu ve Kitaplarından Uyarlanan Dizileri Tartışma Yarattı!

Son yıllarda Gülseren Budayıcıoğlu'nun kliniğe gelen danışanlarının hikayelerini yazdığı kitapları televizyon sektörünü ele geçirmiş durumda. Reyting rekorları kıran, seyircinin severek izlediği ve merak ettiği diziler hep Budayıcıoğlu'nun elinden çıkan yapımlar oluyor. İstanbullu Gelin'le başlayan bu durum şimdilerde Yalı Çapkını ve Çöp Adam dizisiyle de devam ediyor. Ağır dram yüklü senaryoların seyirciye izletilmesi de beraberinde tartışmaları getirdi. Sosyal medyada birçok kullanıcı Budayıcıoğlu ve dizilerini hastalıklı durumları romantize ettiği gerekçesiyle eleştirdi. Öte yandan Bu düşünceye karşı çıkan kullanıcılar da oldu.

İstanbullu Gelin, Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda, Doğduğun Ev Kaderindir, Camdaki Kız, Yalı Çapkını ve Çöp Adam ünlü psikolog Gülseren Budayıcıoğlu'nun eserlerinden uyarlama diziler olduğunu hepimiz biliyoruz.

Gerçek hayat hikayelerinden oluşan bu diziler de izleyici tarafından genel olarak sevildi. Her biri reyting rekorları kırıyor, yıllardır bu dizileri konuşuyoruz. Adeta Gülseren Budayıcıoğlu, danışmanlarının hikayeleriyle televizyon kanallarını zapt etmiş durumda.

Uzun süredir psikolojik alt yapısı olan, bazen kaldıramadığımız sahneler imza atan bu diziler ağır eleştiriler de alıyor. İnsanların kaldıramayacağı, çarpık ilişkilerin ve bazı durumların dramatize edilmesi bir kesimi rahatsız ediyor.

Bu dizilerin yayınlandığı ilk dönemlerde olduğu gibi yine sosyal medyada diziler ve Gülseren Budayıcıoğlu eleştirildi. @portakalaromali yaptığı paylaşımla tartışma yarattı.

Kaynak: portakalaromali

Kullanıcı, Çöp Adam dizisindeki sorunlu yerleri yazdı.

Hastalıklı durumların dramatize edilmesinin halkı zehirlemek olduğunu belirtti.

Daha sonra da bu paylaşım tartışma yarattı. Kimi kullanıcı gibi düşünürken kimisi de eleştirdi.

Siz bu konuda hangi taraftasınız? Sizce Gülseren Budayıcıoğlu'na "Dur" demek gerekli mi?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Önce Küvet Şimdi de Hizmetçi Fantezisi: Çöp Adam Dizisindeki Dikizleme Sahnesi Gündem Oldu!
Çöp Adam Kimin Hikayesi? Gülseren Budayıcıoğlu Çöp Adam Dizisi Hakkında Açıklama Yaptı

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
29.12.2022

Silah ve mafya dizileri için gösterilen tepkileri bu diziler hak etmiyor mu? Ruh sağlığı sıkıntısı olan kişileri iyileştirmek için para alan bu kadın birde onların hayatını ifşa edip daha çok para kazanıyor.. bahane ise ibret hikayesi bunlar, ondan anlatıyorum diyor!! Ülke de herşey bu kadar zorlaşırken,kadının pervasızlığının bu kadar alkışlanması ve savunulması asıl Stockholm sendromu bu ya

29.12.2022

Kimse "İstemeyen izlemesin" falan demesin. Bir kişi izlemeyince sorun çözülmüyor. İzleyenlerden birileri "Kötü" demeyi biliyorsa izleyip de "Ojaaa çok iyi" diyen zihniyetler de var. Dizileri izlemek istemiyorsak geçebiliriz evet, ama bu iğrenç sahneleri öven insanların ağzını bantlayabilir miyiz? Bir şeyi önlemenin tonlarca yolu varken, tepki gösteriyoruz diyerek yaşanılan tüm rezalet olayları yeniden çekmek neye yarar? Resmen tecavüzün önüne geçmek için yeniden tecavüzü yaşaman gerek demek gibi bişi. Diziler toplumu yansıtır demişti Murat Soner, alın size toplumumuz. Umarım kitap okumayan ve bu dizilerin kitaplardan uyarlandığını görüp de sırf bu sahneler yüzünden böyle kitapları okumaz insanlar. Rezalet.

31.12.2022

Savunan var yâ.. (: "Gerçek hayatta da varmış da üç maymunmuş." falan.. E seks de gerçek hayâtın bir parçası, anı akım medyada neden bir erotik ya da pornografik yapımımız da olmasın ki bu kafaya göre??

TÜM YORUMLARI OKU (20)