Halk Arasında Yaygınlaşan Yanlış Bilgilerin Doğrusunu Paylaşan 16 Uzmandan Herkesin Okuması Gereken Bilgiler

Bazılarına siz de benim gibi şaşıracaksınız.

Şu ana kadar kesinlikle bir meyvenin bütün vitaminin kabuğunda olduğunu ya da sarılık olan yeni doğmuş bir bebeğin üzerine sarı tülbent örttüğümüzde işe yaradığını duymuşsunuzdur. Bunlar gibi daha birçok bilgi halk arasında yanlış olsa da kabul görüyor.

Fakat bu bilgilerin çoğu tamamen bilimsellikten uzak bir şekilde gün geçtikçe daha çok yayılıyor. Bu doğru bilinen yanlışların aslında ne kadar tehlikeli olduğunun da farkında değiliz. Bu sadece sağlık için değil elbette, birçok alan için geçerli.  İşi uzmanına bırakmak ya da danışmak yerine büyüklerimizin ya da arkadaşlarımızın sözleriyle hareket ediyoruz, onlara inanıyoruz.

1. Bunun da önüne geçmek için Twitter'da alanında uzman kişiler, halk arasında doğru bilinen yanlışların neler olduğunu paylaşmaya başladı. İçlerin de şaşıracağınız, bu zamana kadar inandığınız ama aslında yanlış olan birçok bilgi mevcut.

Bizler de sizler için bu bilgileri toparladık. 

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16. Sizin bu şekilde inandığınız ya da uyguladığınız yanlış bilgiler var mıydı? Gelin yorumlarda konuşalım.

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Kızıl Goncalar Yönetmeni Ömür Atay'dan Esprili Veda Paylaşımı
YORUMLAR
05.02.2021

Muhasebeci olarak; - Dolandırıcı değiliz. - Bir gerizekalı isen seni herkes dolandırabilir, - 2 tane rakam bile okuyamıyorsan ne sikime ticarete atıldın, - Muhasebeci başka müşavir başkadır. - Hayır iyi kazanmıyoruz.

06.02.2021

uff muhasebe de büte kaldigim aklima geldi sayenizde calismaya gidiyorum! 😒

05.02.2021

Sevdim bu içeriği, böyle içeriklerin devamı gelse ne güzel olur.

05.02.2021

Madem öyle bende bilgilendiriyim biraz, Ben Grafikerim • 50 Liraya Logo yoktur • Grafikerler bu mesleği hobi olsun diye yapmıyor. • Her Grafikerim diyen Grafiker değildir. • Kendi fikirlerinizi söyleyebilirsiniz ama işin geri kalanını grafikere bırakın ve karışmayın, en iyi sonucu bu şekilde alırsınız. • Yaptırdığınız tasarımı grafikle hiçbir alakası olmayan 30 kişiye danışmayın, boşuna kafanızı karıştırmayın.

TÜM YORUMLARI OKU (65)