Onedio Logo

ABD'den Türkiye'ye 'Hamas' Tepkisi

Kapak Görseli
null Görseli

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in hafta sonunda AK Parti Konya 5’inci Olağan İl Kongresi'ne katılmasına ABD’den tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, basın toplantısında konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtta, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ABD'nin donanımlı bir yabancı terör örgütü olarak gördüğü Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Meşal ile görüşmesinin Washington’ı kaygılandırdığını ve bu kaygıyı Türk yetkililere ilettiklerini söyledi.

null Görseli

Rathke, Meşal'in Konya'da Davutoğlu ile birlikte kongreye katılması ve konuşma yapmasıyla ilgili sorulan soruya verdiği yanıtta 'Hamas bizim yabancı terörist örgütleri listemizde. Hamas'a karşı duruş ve tavrımızda bir değişiklik söz konusu değil. Hamas, önceki zamanlarda olduğu gibi terörist faaliyetlerini sürdüren, geçtiğimiz yaz mevsiminde de İsrail ile olan çatışmada da taşıdıkları niyetleri göstermiş bir örgüttür. Üst düzey Türk yetkilileri ile Hamas ve Türkiye arasındaki ilişkiler hakkındaki endişelerimizi dile getirmeyi sürdürüyoruz, bunlar içinde Halid Meşal'in son ziyareti de var' dedi.

Türk hükümetinin Hamas üstündeki etkisini bildiklerinden dolayı, soğukkanlılığın sağlanması ve gereksiz şiddet olaylarının önlemesi için, Türk hükümetinden Hamas'a baskı yapmasını istediklerini dile getiren Rathke, Meşal'in hafta sonundaki Türkiye ziyaretinden sonra ABD'nin endişelerini yeniden dile getirdiğini belirtti.

Rathke, gazeteci Sedef Kabaş'ın sosyal medyada paylaştığı bir mesaj gerekçesiyle gözaltına alınmasına ilişkin soruya verdiği yanıtta da, 'Bu konuya ilişkin bilgim yok. Ancak buradan ve Türk yetkililer ile ilişkilerimizde, gazetecilere yaklaşım ve özgür medya ile siyasi ya da başka muhalif görüşlerin özgürce açıklanabilmesi ile ilgili olarak endişelerimizi paylaştık. Bu bizim önemsediğimiz ve yeri geldiğinde Türk yetkililere dile getirdiğimiz bir konudur' dedi.

DHA

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'nın YouTube Kanalına Erişim Engeli Kararı
Fatih Altaylı'nın YouTube Kanalına Erişim Engeli Kararı
Başörtülü Yazar Berrin Sönmez Diyanet’e Tepki Gösterip Başını Açtı
Başörtülü Yazar Berrin Sönmez Diyanet’e Tepki Gösterip Başını Açtı
"Sisi" Lakaplı Seyhan Soylu'dan Şok Aşk İtirafı: Cübbeli Ahmet Hayatta En Çok İstediği Şeymiş!
"Sisi" Lakaplı Seyhan Soylu'dan Şok Aşk İtirafı: Cübbeli Ahmet Hayatta En Çok İstediği Şeymiş!