Halı Nasıl Temizlenir? Halı Temizliği İçin Ne Kullanılır?

Hepimiz için yaşam alanımız yani evlerimiz büyük önem taşır. Evlerimizde en önemli iki kriter bulunmaktadır. Bunlardan biri evimizi gösteren eşyalarımız, diğeri ise eşyalarımızı gösteren temizlik. Tabiki bu kriterlerden en önemlisi ise temizlik oluyor. Çünkü temizlik sadece eşyalarımızı ve evimizi güzel göstermekle kalmıyor sağlığımızı da etkiliyor. Evde en çabuk kirlenen eşyalardan biri halılar oluyor. Gün içerisinde sürekli üzerine bastığımız veya zaman zaman üzerlerine bir şeyler döktüğümüz halılar türüne göre içerisinde toz da hapsedebiliyor. Bu yüzden halıların temizliği özellikle hanımlar için büyük önem taşıyor. Birçok kişi halı temizliğine dair detayları internetten araştırıyor. Peki, halı nasıl temizlenir? Halı temizliğinde ne kullanılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Halılar zamanla yüzeylerinde biriken toz, kir ve lekeler yüzünden kötü bir görüntüye sahip olurlar. Bununla da kalmaz kötü kokarlar. İşte bu özellikle hanımların hiç istemediğimiz bir durumdur. Bu durum hem evi kötü gösterirken hem de içerisinde biriken tozlardan dolayı çeşitli alerjilere bile neden olabilir. Bu yüzden halıları düzenli olarak temizlemek veya temizletmek gerekmektedir. Birçok kişi halısını kendi temizlemeyi tercih ediyor. Bu yüzden halı temizliğinin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Halının nasıl temizlendiğine ve halı temizliğinde ne kullanılcağına dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Halı Nasıl Temizlenir? Halı Temizliği İçin Ne Kullanılır?

Öncelikle ilk yapmamız geren halımızı temiz toz ve kırıntılardan arındırılmış bir yere getirelim. Ardından emiş gücü yüksek bir elektrik süpürge yardımıyla güzelce bir süpürelim. Halının yüzeyinde bulunan saç, kıl, tüy ve kırıntı adına ne varsa gitsin. Bu işlem size halının yüzeyindeki kir ve lekeleri daha rahat görmenizi sağlayacaktır. 

Halının yüzeyinde bulunan lekeleri belirleyin ve önceliğiniz bu lekelerden kurtulmak olsun. Bunun için yapmanız gereken; eğer halınız açık bir renk ve üzerin de çay, yemek, meyve ve buna benzer türde lekeler var ise, bir sprey şişesinin içine şişenin yarıdan az kısmına kaliteli marka jel kıvamlı çamaşır suyu koyalım ve geri kalan kısmına ılık su doldurarak iyice çalkalayalım. Lekeli yüzeylere bu karışımı sıkalım ve bir orlon bez parçasıyla lekeyi silelim. Eğer leke çıkmamış ise işlemi tekrarlayalım.

Tüm lekelerden kurtulduktan sonra halının tamamını temizleme işlemine geçelim; Bunun için bir leğene sıcak su koyalım ve elimize bir kalıp beyaz sabun alalım. Bu beyaz sabunu sıcak suya daldırın ve sonrasında halının yüzeyine ıslak bir şekilde hafifçe sürtün. Ardından elinize orlon bir bez alın ve sabunladığınız yerleri bir güzel silin. Bu işlemi sıra sıra tüm halı bitimine kadar yapın. Bu işlem de bittikten sonra artık durulama işlemine geçebiliriz. Bunun içinde leğenimize sıcak su koyalım ve içerisine bir kapak yumuşatıcı koyalım. Bez olarak da bu sefer pamuklu fazla suyu emebilecek türden bir bez kullanalım. Halınızı bu suyla güzelce silelim ve durulama işlemini bitirelim. Artık halınız temiz ve çok hoş kokuyor olacaktır. Önemli olan halılarınızı uzun zamanlar geçirmeden çok fazla kirlenmesine müsaade etmeden belli rutin aralıklarla bu işlemi tekrarlamaktır. Hem halının hijyenik olması hem de sağlık kuralları gereği bu işlem ayrı bir önem arz etmektedir. Unutmayın temizlemekten ziyade yapılan temizliği korumak önemli.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Petek Temizliği Nasıl Yapılır? Petek Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir?
Fayanslar Nasıl Temizlenir? Karamış Fayanslar İçin Püf Noktalar...
Koltuk Nasıl Temizlenir? Koltuk Temizliği İçin Ne Kullanılır?
Duvar Temizliği Nasıl Yapılır? Duvar Temizliği İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?

Popüler İçerikler

Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"