Hâlâ İyiler, Kötülerden Daha Kalabalık: Gülse Birsel'in İçinize Umut Dolduracak Yazısı

Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği şu dönemde, Hürriyet gazetesi yazarı, senarist ve oyuncu Gülse Birsel'in umut aşılayan köşe yazısı yüreğimizi bir parça da olsa ısıtacak cinsten. Birsel, 'Motivasyonunu düşürme. Kimseye düşman olma. Kimseyi hedef gösterme' diyor ve ekliyor: 'Hâlâ iyiler, kötülerden daha kalabalık.'

Sevgili vatandaşım. Yapma böyle. İçini karartma.

Yazının tamamı için tıklayınız.

Twitter'dan olumlu yorumlar gecikmedi

Tabi tepki gösterenler de oldu!

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
04.01.2017

71 doğumlu birinin 70'lerde neyin tillahını gördüğünü merak ediyorum. Oysaki o günleri gerçekten gören müjdat gezen, tarık akan, levent kırca gibi adamlar yıllardır ülkenin uçuruma sürüklendiği söylediler ve haklı çıktılar. Peki bu sırada siz ne yapıyordunuz? O adamların tiyatroları kapatılıyorken, oyunları yasaklanıyorken, medyadan uzaklaştırılıyorken, içeri tıkılıyorken sizin keyfiniz yerindeydi. Ekonomik krizmiş ne zaman gördün sen krizi? Hayatında hiç açlık yaşadın mı da gelmiş biz neler gördük diyorsun? Ve son olarak her zaman Atatürkü dilinizden düşürmüyorsunuz. Çünkü sizde biliyorsunuz ki Atatürk bu ülkenin son kalesidir. O kale yıkılırsa cihatçılar, şeriatçılar sizin kellenizi anında uçuracağını adınız gibi biliyorsunuz. Artık şu aydın kisvesi altında insanlara öğüt vermeyi bırakın. Aydın dediğin adam bedel öder. Öyle sıcacık evinde oturuken elinde kahve analiz yapmak kolay.

04.01.2017

Hatalı değil boştur, tutarsızdır. Tiyatrolar kapanırken sesin çıkmasın şimdi tiyatroya gidin de. Bu ülkede kimin bölücülük yaptığı, kimin insanları ayrıştırdığı bellidir onlara ses çıkarma sonra birlik çağrısı yap. Ortada çözüm önerisi falan yok. Kendi kendine bişey yazdığını zannediyor. Bide ukalaca daha iyi bi fikrin varmı diyor. Tabiki vardır tek akıllı sen misin? Benim önerim artık birilerinin sorumluluk almasıdır. Eğer alamıyorsa gitmesidir. Bana bu olayların çözümü için teminat vermesini sağlamaktır. Birlik olmak istiyorsan bu şekilde birlik ol. Hükümeti çözüm üretmeye zorlayalım hep birlikte.

04.01.2017

Yarın Keçiören Metrosu açılacak ve mümkünse her gün kullanacağım, yeni terör saldırısı -Allah korusun!- buraya olabilir diye binmeye korkuyorum doğrusu. Ben işe metroyla gitmeye korkacak duruma geldiysem, rahat rahat sokağa çıkamam ve de gönül rahatlığıyla eğlenemem. Ben vatandaş olarak teröre destek vermiyorum, elimden gelen neyse yapıyorum. Asıl terörü engelleyecek olan kolluk kuvvetleridir, vatandaş olarak benim gezip tozmamla bu iş düzelmez. Özetle Gülse Birsel; benim bir önerim yok ama, seninki de pek iyi bir öneri sayılmaz.

04.01.2017

Öneriyi yanlış anlamış olabilirsin. Önerinin temelinde Sözde Medeni Ülkelerin beslediği it sürüsünden korkmaman gerektiğine önem veriliyor. Bence de en mantıklısı bu dur. Tabii bu değil ki hergün endişeyle yaşamıycaz. Evet diken üstünde olucaz ama BU VATAN İÇİN HER ŞEY DEĞER.

04.01.2017

Okumak var anlamak var birde ANLAMAK var ! Kadın hiç bir şey olmamış gibi davranın demiyor zaten, bazı sivrilerde Nişantaşında lüks dairende bu yazıları yazmak kolay demiş. Yahu terör semt mi seçiyor yoksa senin aylık gelirine mi bakıyor ? AAAAA bunun geliri iyi buna bulaşmayalım mı diyor ? Of ya neyse kime ne anlatıyorum. Harika bir yazı yazmış ... varol Gülse Birsel . Teşekkürler

TÜM YORUMLARI OKU (42)