Haklarını Ödeyemeyiz: Hemşireliğin Dünyanın En Zor ve En Önemli Mesleklerinden Biri Olduğunu Gösteren Sebepler

Bu dönemde bir daha anladık ki, onlarsız olmaz.

Koronavirüs salgını döneminde sağlık çalışanlarının insan hayatındaki önemini bir kez daha gördük.

Eğer bazı meslekler kutsal sayılacaksa, ilk sırada kuşkusuz sağlık sektöründe insanlarla sürekli birebir iletişimde olan, hayat kurtaran ve iyileştiren çalışanlar gelir.

Elbette ön planda olanlar doktorlar olsa da, hemşireliğin ne kadar önemli bir meslek olduğu unutulmamalı.

Her meslek gibi hemşirelik de profesyoneldir. Ancak insani yönü en ağır olan meslektir belki de. Kalbinde sevgi, vicdan, merhamet, empati olmayan yapamaz.

Doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının bile kimi zaman hastayla kuramadığı özel ilişkiyi hemşireler kurar.

Bu yüzden tarihte gönüllü olarak başlamış olan bu mesleği yapmak ekstra bir özen ve sabır ister.

Yoğun bakım ve yenidoğan hemşirelerini ayrı bir mertebede tutmak gerekiyor. Onların yaptığı öz bakımı gerçekten kimse kimseye kolay kolay yapmaz.

Hastalara en yakınları gibi davranarak, büyük özveri ile çalışıyorlar.

Aynı anda pek çok işi bir arada yapabilir, beyin ve beden gücünü birlikte kullanabilirler.

Çok az meslekte olan bu beyin ve beden iş birliği oldukça zordur. 'Multitasking' denilen aynı anda pek çok iş halletmenin kitabını yazabilirler.

Özel hayatlarını çoğu zaman geri plana atar ve bundan şikayetçi olmazlar.

Hemşirelik yoğun temposu ve nöbet sistemi ile kişinin özel hayatını kısıtlayan bir meslektir. Ancak bu mesleği severek yapan hemşireler bu durumu kabullenerek bu mesleği seçtikleri için şikayetçi olmazlar.

Mesleklerini son derece profesyonel bir şekilde yapan hemşirelerin de insan olduğunu unutmamak gerek. Eğer hastane ortamını normalleştiremeseler mesleklerini yapamazlardı.

Hastanelerde hasta ve hasta yakınlarının en rahatsız olduğu durumlardan biri olan sağlık çalışanlarının normal davranışları, aslında onların bu işi profesyonel olarak yapabilmelerinin anahtarı. Eğer ölüme, acil durumlara sıradan insanlar gibi tepki verseler kimse sağlık hizmeti alamazdı. Bu yüzden duruma bu açıdan bakmak gerekli.

Hemşireliğin bir grup insan tarafından küçümsenmesi, mesleğin önemine herhangi bir gölge düşürmez. Küçümseyenleri bir haftalığına hemşire yapmaya kalksalar koşarak kaçacaklardır.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Tuğba Hemşire, Melek Hemşire, Dilek Hemşire, Şenay Hemşire, Yasemin Hemşire ve koronavirüs yüzünden kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarına minnettarız.

Hakları asla ödenmez.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Hemşireler Günü'nde Atılan ve Onların Bizim Kahramanlarımız Olduğunu Tekrar Hatırlatan En Güzel Tweet'ler
Dünyadaki En Değerli Mesleklerden Birine Sahip Olan Hemşirelerin Karşılaştığı 12 Zorluk
Hemşire Olmaya Dair Hislerini Twitter'da En İçten Şekilde İfade Eden 15 Kişi

Popüler İçerikler

Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı
Üç Milyon Emekliyi Bekleyen Tehlike: 2025'te 12 Bin 500 TL Maaş Almaya Devam Edebilirler!
Rasim Ozan Kütahyalı’dan Atatürk Sözleri: “Şeytan Taşlamakla Anıtkabir'de Yapılanlar Benzer Eylemler”
YORUMLAR
19.11.2020

Allahım şu zaman da hele bütün sağlıkçılara allah yardımcısı olsun ama bazı hemşireler var ki çaresizlikten yardıma muhtaç hastalara zorbaca davranan,doktor koca bulmak için VERMEYECEK yeri kalmayan,buz dolabı gibi suratla hastaların moralini bozan ve sanki dünyada hemşire olmak çok zormuş gibi egoist olanlar...İnanın üniversite okuduğum zaman böyle olan hemşireler ve hemşire adayları çok gördüm.Böyleleri hariç mesleğini isteyerek ve severek yapan bütün hemşirelere iyi bi insan oldukları için teşekkür ederim.

19.11.2020

Hemşirelik okuyorum, lütfen tek bir kötü davranış gördüğünüz zaman bunu meslek grubuna genellemeyin. Gördüğümüz zaman üzülüyoruz, bu mesleği parası pulu için değil her yönüyle temsil etmek için varım. Hassasiyetiniz için teşekkürler. Sahada görev yapan tüm meslektaşlarıma başarılar, sağlık ve bol motivasyon diliyorum Allah sabır versin 🙏 Yakında görüşeceğiz inşallah..

19.11.2020

Öncelikle şu iki konuyu açıklığa kavuşturalım, "Hakları ödenmez" ve "Allah yardımcıları olsun" gibi söylemler bazı mercilerin sağlık çalışanlarına karşı sorumluluklarından kaçma bahanesi gibi. Bence ödeme işi devlet tarafından halledilebilir, azıcık denesinler, kaldırsınlar adaletsiz döner sistemini, neredeyse asgari ücret olacak dönersiz maaşlar. Önemli birisi ekranlarda "Sağlıkçılara yapılan haksızlıklar için Allah hesap soracaktır". dedi bence bunlar önce devletin sonrada halkımızın halledebileceği konular. Ama şu korona bitince sağlık sektörünü karalamak için yine ellerinden geleni yapacak medya. Çünkü Sağlık tanımı itibari ile hastalık olmaması durumu olduğu için sadece kaybedildiğinde değerli. sonrasında kimsenin umurunda değil ne sağlık nede sağlıkçı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ