Hakkı Bulut Kimdir? Hakkı Bulut Kaç Yaşında ve Nereli?

Star Tv'nin sevilerek izlenen programı İbo Show'a her hafta birbirinden değerli sanatçılar konuk oluyor. Bu haftanın değerli sanatçıları arasında ünlü sanatçı Hakkı Bulut bulunuyor.  Peki Hakkı Bulut kimdir? Hakkı Bulut kaç yaşında ve nereli? Hakkı Bulut hayatı ve detayları haberimizde sizler için derledik...

Hakkı Bulut Kimdir? Hakkı Bulut Kaç Yaşında?

Yıllardır söylediği şarkılar ile sevilen seslerden biri olan Hakkı Bulut zaman zaman katıldığı televizyon programlarının ardından hayatı ile gündem oluyor. 75 yaşında olan Hakkı Bulut aslen Tunceli doğumlu. 9 kez evlilik yaptığı bilinen Hakkı Bulut'un son eşi Saadet Bulut'tur. Ayrıca Hakkı Bulut'un 2 tane çocuğu vardır.

Hakkı Bulut, 1967 yılında ilk plak çalışmasını yaptı. Leylam isimli ilk plağında Orhan Gencebay ve Arif Sağ kendisine bağlama çalarak eşlik ettiler. 1969 yılında Adana'da yapılan Altın Ses müsabakasında birincilik almasının ardından ikinci plak çalışmasını yaptı ve hemen akabinde yine güfte ve bestesi kendisine ait olan İkimiz bir fidanız isimli eserini (1969) okudu. Daha sonra bu eseri müsaade vererek onlarca sanatçının seslendirmesine olanak tanıdı. (Örneğin ;Tülay Özer 1974, İbrahim Tatlıses 1974, Kamuran Akkor 1975)

Sanatçı bu yıllarda yaptığı başta Ben Buyum, Falcı, Ben Köylüyüm, Dokunmayın Dünyama gibi eserlerle bugünkü arabesk müziğinin ilk temellerini 1969 yıllarında atanlardan biri olarak bu güne kadar 18 45'lik plak, 58 albüm çalışmasına imza attı. 900 eserinin beste ve güftesi kendisine ait olan sanatçı 6 Altın Plak, 1 Altın CD ve Ben Tövbemi Geri Aldım, Son Mektup isimli Long Play çalışması ile Altın Long Play ödülünü almış olup çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından defalarca ödüle layık görülmüştür.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!