Hakim ve Savcı Sınavı Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM Hakim ve Savcı Sınav Merkezleri Nerelerde?

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek hakim ve savcılar için sınav düzenlenecek. ÖSYM, hakim ve savcılık sınavı için başvuruları için açıklamada bulunmuştu. Şimdi gözler hakim ve savcılık sınavının yapılacağı güne çevrildi. ÖSYM, hakim ve savcılık sınavının yapılacak merkezleri de duyurdu. Peki, hakim ve savcılık sınavı ne zaman? Hakim ve savcı olma şartları neler? İşte hakim ve savcılık sınavı ile ilgili tüm detaylar…

Hakimlik ve savcılık sınavı başvurularının yaklaşmasıyla birlikte hakimlik ve savcılık sınavı ile ilgili internette yapılan aramalar çoğalmış durumda. Hukuk fakültesi mezunları, hakim ve savcılık sınavı için başvuru günlerini beklerken, sınavın yapılacağı tarihi de araştırıyor.

HAKİMLİK VE SAVCILIK SINAVI NE ZAMAN?

Yazılı sınav, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 25-26 Aralık 2021 tarihlerinde, belirtilen sınav merkezlerinde 4 oturumda yapılacak.

Hakimlik ve Savcılık Sınavı Başvuruları Başladı mı?

Adaylar başvurularını, 2-10 Kasım 2021 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleriyle) veya mobil uygulamalarından veya diledikleri bir Başvuru Merkezinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar.

Hakimlik ve Savcılık Sınav Merkezleri

Hakimlik ve savcılık sınavları Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilecek. Ankara Çankaya’da, İstanbul 1. bölge (Kadıköy, Maltepe, Ataşehir) ile İstanbul 3. bölge(Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş, Kağıthane, Sarıyer) ve İzmir’de (Karşıyaka, Bornova ve Çiğli) yapılacak .

Popüler İçerikler

9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”
Mahmut Tuncer'in Kızı Gizem Tuncer'in "Çulsuz Sevgili İstemem" Açıklaması Çok Dikkat Çekecek