Hakem, Beyaz Kartına Başvurdu! Futbol Sahalarında Görmek İstediğimiz Hareketler

Portekiz'de Benfica ve Sporting Lizbon Kadın Takımı karşı karşıya geldi. Benfica, sahadan 5-0 galibiyetle ayrılırken, futbol sahalarında görmeye alışkın olmadığımız bir durum gerçekleşti. Hakem Catarina Campos, beyaz kartına başvurdu. Detaylar haberimizde.

Futbolda 1970'li yıllardan itibaren kullanılmaya başlanan sarı ve kırmızı kartı hepimizi biliyoruz. Fakat geçtiğimiz hafta sonu, futbolda görmeye alışkın olmadığımız bir durum gerçekleşti.

Cumartesi akşamı, Estádio da Luz Stadyumu'nda Benfica ve Sporting Lizbon'un kadın futbol takımları karşı karşıya geldi. Benfica, maçı 5-0 kazandı.

Benfica, ilk yarıda maçı 3-0 önde götürürken tribünde yer alan taraftarlardan biri rahatsızlandı. Sağlık ekiplerinin müdahale edebilmesi için de hakem maçı durdurdu.

Tribündeki taraftarın rahatsızlandığı gören iki takımın doktorları da taraftarın yardımına koştu ve ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Müdahelenin ardından tribünden ayrılan doktorlar, alkışlar eşliğinde görev yerlerine doğru ilerlerken maçın hakemi Catarina Campos, düdüğünü çaldı ve elini cebine götürdü.

Stadyumdaki herkes şaşkınlıkla ne olduğunu anlamaya çalışırken hakem Catarina Campos, iki takım doktoruna da beyaz kart gösterdi.

Peki beyaz kart nedir, hangi durumlarda gösterilir?

Portekiz Futbol Federasyonu’nun kararına göre sahada fair-play'e uygun şekilde hareket edenlere ve herkes tarafından hoş karşılanan davranışlara beyaz kart gösterilebiliyor. Bu sayede futbolun daha da güzelleşmesi amaçlanıyor.

Umarız ülkemizde ve tüm dünyada daha etik davranışlar içinde oynanan futbol karşılaşmaları izleriz. 😊

İlginizi çekebilir

Nerden Baksan Kral Hareket! Ümraniyesporlu Umut Nayir'in Hakem Kararına Tepkisi Alkış Topladı

Popüler İçerikler

Wanda Nara Yetişkin İçerikleri Sitesiyle Anlaştı: Mauro Icardi’nin Eşi Wanda Nara +18 İçerikler Üretecek
Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
23.01.2023

bizdede kalecinin kafasında korner direği kırsınlar amk

24.01.2023

Bizde Alex De S. Görmediyse kimse görmez

24.01.2023

aman abicim bu bize gelmez. topu sakatlık yüzünden taca atan beyaz kart isterim diye itirazda bulunup çift sarıdan kırmızıyı yer hiç lüzumu yok. keşke becerebilsek ama fairplay Türk futbolunda olmayan bir kavram.

TÜM YORUMLARI OKU (5)