Para piyasası uzmanları TL'deki değer kaybını ve Dolar/TL kurundaki yükselişi birkaç temel nedene bağlıyor.
Enflasyonun çift hanelerde kalmaya devam etmesine karşın Merkez Bankası'nın son bir yıl içerisinde politika faizini yüzde 24 seviyesinden yüzde 8,25'e kadar indirmesinin TL'nin cazibesini azalttığı ve yatırımcıların TL varlıklara olan ilgisinin azaldığı belirtiliyor.
Enflasyonun yüksek seyretmesine karşın faiz indirimlerinin sürmesi sonucunda Türkiye negatif reel faiz veren bir ülke konumuna gelmiş durumda.
Fonlama maliyetleri yükselmiş olsa da, ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti hâlâ yıllık enflasyonun altında bulunuyor.
Bir diğer gerekçe ise Merkez Bankası'nın azalan döviz rezervlerinin Türkiye'nin TL'yi destekleme kapasitesine olan güveni azaltması olarak dile getiriliyor.
TL'nin baskı altında olmasına yol açan bir diğer neden ise koronavirüs salgını nedeniyle ülkeye döviz girişinde yaşanan düşüş olarak öne çıkıyor.
yazık ! çok yazık! söylüyorum ama linç yiyorum burda. DAHA DA KOTU OLACAK. ULKE VENEZUELLA YA DONECEK. INSANLAR SOKAGA DOKULECEK, YAGMA OLACAK. durum kötüye gidiyor. TL bes para etmez hale geldi. devlet la casa del papel gibi kendine para basıyor hergun. onlar kendini kurtarıyor yarin obur gün yurtdisina kacacak hepsi. olan bizlere olacak, garibana olacak.
Demekki neymiş satılan o fabrikalar bitirilen tarım hayvancılık bir tarafımıza çok sağlam girermiş,sıra geldi hülogların gerçek açlıkla yüzleşmesine,ha bunların zaten akıllı olanları malı götürdü onlar rahat aptal olanları da bu gibi platformlarda yorum filan kasmaya çalışıp her kelimelerinde ben aptalın tekiyim diye bas bas bağıranlar.
Refah seviyesinde Papua Yeni Gine'yle yarışıyoruz.... ....... Ekonomimiz zirvede... Ama... Kaf dağının zirvesinde.... .....