Haftanın İlk İşlem Gününde Gündemde Öne Çıkanlar: Piyasalarda Neler İzlenecek?

Yurt içinde haftaya Hazine'nin düzenleyeceği ihale ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak konut fiyatları verileriyle başlanacak.

Bir çok ülkede 'Paskalya' nedeniyle piyasalar kapalı bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomide hamd olsun üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda artık hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır" dedi.

Bankacılık Kanunu’na ilişkin düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Rusya, Türkiye’den ithal edilen greyfurt, nar, üzüm, portakal ve biber alımına yönelik kısıtlamaların kaldırıldığını duyurdu.

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) Başkanlığına görev süresi dolan Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun yerine İbrahim Ömer Gönül atandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanı Boris Johnson da dahil olmak üzere toplam 13 İngiliz hükümet üyesinin Rusya'ya girişinin yasaklandığı duyuruldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ile yaptığı görüşmede savaş sonrası Ukrayna’nın yeniden inşasını ele aldıklarını açıkladı.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'de, sokağa çıkma kısıtlamaları ve fabrikaların kapatmasına rağmen GSYH 2022 yılının ilk çeyreğinde tahminlerin üzerinde büyüme gösterdi. İlk çeyrekte GSYH geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,8 arttı. Piyasalarda beklenti artışın yüzde 4,6 olacağı yönündeydi.

Çin'de sanayi üretimi piyasa beklentilerine paralel, yüzde 5,0 artış gösterdi.

ABD'ye Şubat ayında net sermaye girişi 162,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), uluslararası yatırım pozisyonu ile konut fiyat endeksi rakamlarını açıklayacak. Konut fiyatları yılın ilk ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 77,4 seviyesinde artış göstermişti (10.00, 14.30).

Bloomberg HT tarafından tüketici, beklenti ve eğilim endeksleri öncü verileri açıklanacak (09.55). 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti genel merkezinde MYK toplantısına başkanlık edecek (16.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil ihalesi gerçekleştirecek. Bir önceki 10 yıllık enflasyona endeksli tahvilde faiz sıfırın altına inerek, yüzde -2,38 seviyesinde oluşmuştu.

Avrupa'da Paskalya tatili nedeniyle öne çıkan bir verinin olmadığı günde, İspanya dış ticaret rakamları takvimde yer alıyor (11.00).

Brezilya'da IGP-10 enflasyon endeksi yayımlanacak (14.00).

ABD'de günün beklenen tek verisi NAHB konut piyasası endeksi Nisan ayı rakamları olacak. Endeks bir önceki ay 79 seviyesinde gerçekleşmişti (17.00).

St. Louis Federal Rezerv Bankası Başkanı James Bullard, ABD ekonomisi ve para politikası hakkında konuşacak (23.00).

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!