Hafta Sonunu Evde Değerlendirmek İsteyenlere Birbirinden Güzel 11 Shot Oyunu

Hafta sonu akan suların durduğu tek an değil mi? Ah bir cuma olsa diye düşündüğümüz anların hemen sonrasında bu hafta sonu ne yapsak sorusu geliyor?

Eh her hafta sonu da dışarı çıkılmaz ki canım diyen arkadaşlara evde eğlenceyi doruğa taşımalarına yardımcı olacak bir sürü oyun derledim. Hem birazcık alkolün ve eğlenmenin kimseye zararı olmaz değil mi?  😝🎈🎉👻

Yok efendim alkolde neymiş diyen arkadaşlar için oyunları su ya da alkolsüz bir içecek ile oynayıp tuvalete gitme yasağı koyabilirsiniz.

1. Amiral Batarken siz bir kaç shot atmaya ne dersiniz?

Küçüklüğümüzün Amiral Battı oyununu bir hafta sonu eğlencesine dönüştürmeye ne dersiniz? Bu sefer gemilerin üzerinde shotlar yüzecek, kaybeden taraf sarhoş olmakla cezalandırılacak.

Amiral Battı'nın nasıl oynandığını hatırlamak için.

2. Kendi Jenga'nızı kendiniz yapabilirsiniz!

Bir shot oyununun en eğlenceli kısmı insanlara normalde yapmayacakları şeyleri yaptırmak olabilir. İşte bu fırsat için bir sürü ufak tahta parçasının bir tarafına kendi yaptırımlarınızı yazın ve her çubuğu çeken üzerindekini yapmaya başlasın. Eh kuleyi devirene ne ceza vereceğinizi de siz belirlersiniz.

3. Yeni nesil şişe çevirme derken?

Bu oyunu iki şekilde oynayabilirsiniz. Az kişi iseniz şişe her döndüğünde denk geldiği shot'ı için, çok kişi iseniz denk gelen kişiye bir yaptırımda bulunun ve shot içmesini sağlayın.

4. Krallara layık bir oyunla devam etmesek mi? King's Drinking Game!

Benim en sevdiğim oyunlardan biridir kendisi, oldukça eğlenceli olup sarhoş oldukça daha da eğlenceli olmaya başlar. 

Bu oyun için masanın ortasına bir bardak ya da şişe koyup bir deste kağıdı karışık olarak çevresine dizin. Masada kendinize göre bir kural oluşturun masanın en küçüğü başlar, masanın en uzunu başlar gibi. O kişi başladıktan sonra oyun saat yönünde dönmeye başlıyor.

Şimdi kartların anlamlarına gelelim;

2- Seçtiğiniz kişi içer.

3- Kartı seçen içer.

4- Kartı çeken bir kelime söyler ve diğer oyuncular içinde o kelimenin geçtiği herhangi bir şarkı söylerler. Aklına şarkı gelmeyen oyuncu içer.

5- Erkekler içer.

6- Kızlar içer.

7- Ortaya konulan bardağın içerisine ilk üç 7'yi çeken içki koyar son 7'yi çeken bütün içkiyi içer.

8- Tuvalet jokeridir. 8'i çeken oyuncu tuvalete gidebilir ya da kartı birine satabilir.

9- Kartı çeken oyuncu bir kelime söyler ve diğer oyuncular o kelime ile  kafiyeli başka kelimeler söyler. Aklına kelime gelmeyen oyuncu, içer.

10- Kartı çeken oyuncu bir kategori belirler. Mesela araba markaları, diğer oyuncular araba markası söylemek zorundadırlar. Söyleyemeyen oyuncu, içer.

J- Herkes içer.

Q- Kartı çeken oyuncuya diğer oyuncular soru sorarlar. Aklına soru gelmeyen oyuncu içer.

K- Kartı çeken oyuncu bir kural belirler. Mesela sık kullanılan bir kelimeyi yasaklar. Oyun boyunca kelimeyi kullanan oyuncular içer.

A- Kartı çeken oyuncu içmeye başlar. Çemberdeki diğer oyuncular içkilerinden birer yudum alana kadar içmeyi bırakmaz.

5. Efsanelerden bahsetmeden olmaz: Beer Pong

Bira pinponu olarak çevirebileceğimiz oyun için gerekenler bir masa, 20 adet plastik bardak bir adet pinpon topu. Masanın iki tarafına fotoğraftaki gibi 10 adet plastik bardak dizin ve içlerine bira doldurun. İki gruba ayrılın hangi grubun başlayacağına karar verin. Tıpkı pinpon gibi topu karşınızdaki takımın bardaklarına atın.

Oyunun kuralları;

1- Sektirerek atma: Topu masaya sektirerek atarsanız, karşı takım topunuzu engelleyebilir, ancak top karşı takımın bardaklarından birine isabet ederse karşı takım iki bardak içmek zorunda kalır.

2- Eğer seken top karşı takım tarafından tutulursa; topu tutan kişi topu kullandığı eliyle arkasından atabilir ya da ters eli ile direk atabilir. (Yarışmacı solak ise kullandığı eli sol, ter eli sağ olacak şekilde düşünülür.)

3-  Direk atma: Masaya değdirmeden topu direk atarsanız karşı takım müdahale edemez. İsabet ettiğinde 1 adet bardak içilir.

4- Sırayı alan takım oyuncuları her atışlarında rakip takımın bardaklarına isabet ettirirse bu durumda 2 atış hakkı daha kazanır.

5- Oyunda beraberlik olduğunda 3'er bardaktan toplamda 6 bardak ile bir daha oynanır.

6- Eğer oyunda beraberlik durumu var ise ve ilk başlayan taraf son bardağı da isabet ettirip oyunu bitirdiyse karşı tarafa da bir hak tanınır.

6. Tekrarlanan kelimeleri oyuna çevirsek?

How I Met Your Mother'da Robin her 'but um' dediğinde shot attıkları gibi siz de kendinize bir TV programı seçebilir ve TV programındaki sunucunun sürekli tekrarladığı kelimede shot atabilirsiniz.

Mesela; Çarkıfelek yarışmasında her Lüleburgaz'ın L'si denildiğinde.

7. Bozuk paraları en son masa futbolunda kullananlara mükemmel fırsat Shot Dart!

Bu oyunda kurallar biraz daha basit ama her şey içtikçe zorlaşıyor. 

İlk olarak ortaya boş bir shot bardağı koyuyorsunuz ve her oyuncuya 25 kr dağıtıyorsunuz. Ardından bir oyuncu 25 kuruşu sektirerek bardağa sokmaya çalışır. Bardağa isabet ettiremeyen oyuncu hakkını kaybeder. Ve sıradaki oyuncuya geçer. Eğer bardağa isabetli bir atış olursa; atışı yapan kişi masadaki oyunculardan birine shot atmasını söyler ve atış hakkı devam eder. Aynı şekilde 3 defa peş peşe 25 kuruşu bardağa isabet ettirirse o zaman oyuna bir kural getirme hakkına sahip olur. Mesela; ben içtiğimde herkes içer gibi.

8. Benim hafızam çok iyidir diyenleri bu oyuna alalım.

İlk olarak bu oyun için ya küçük bir gruba ya da büyük bir masaya ihtiyacınız var çünkü oyunun ilk kuralı iki elinizin de masada olması.

Elleriniz ile masada tempo tutmaya başlıyorsunuz. Masada belirlenen kişi oyuna başlar, eli ile masada tempo tutarken aynı zamanda bir elini havaya kaldırıp bir işaret yapar. Ve oyunu yanındakine geçirir. İkinci kişi aynı şekilde tempo tutarken ilk önce ilk oyuncunun yaptığı işareti ardından da kendi hareketini yapar. Oyun bu şekilde üçüncü kişiye aktarılır. İşaret sırasını karıştıran ya da masayla tempo tutmayı unutan içkisinden bir yudum alır.

9. En gizli sırlarınızı açığa çıkartacak tek oyun "Ben Hiç!"

Çok basit olan bu oyunun tek kuralı 'ben hiç xx yapmadım' şeklinde bir cümle kurmak ve xx yapmış olanların içmesi. Anlatıldığında çok saçma gözüken bu oyunu zenginleştirip yaratıcı hale getirecek olan tabi ki sizlersiniz.

10. Shot oyununu bir yarışmaya dönüştürmek isterseniz işte tam size göre bir oyun Flippy Cup!

Bu oyun için iki grup oluşturulur. Ardından masaya karşılıklı olarak oyuncular dizilir. Her oyuncunun önünde bir plastik bardak ve içinde de belirlenen miktarda bira vardır. İlk sıradaki oyuncular birayı içerler, bardağı masanın kenarına koyup altından bir parmak hamlesi ile bardağı ters çevirir. Eğer yapamazsa bardağı ters çevirene kadar dener. Birayı bitirip bardağı ters çeviren grupta sıra bir sonraki oyuncuya geçer. İlk olarak bütün bardakları ters çeviren grup kazanır.

11. Son olarak Blackjack'i shot ile oynamayı denemeye ne dersiniz?

Normal Blackjack ama bu sefer kaybeden bütün shotları içiyor. 

Blackjack'in nasıl oynandığını hatırlamak için.

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!