Hafızalara Kazınan Kokularıyla Eskiden Her Eve Mutlaka Girmiş 15 Nostaljik Parfüm

Kokular insanı hiç ummadığı anda geçmişe götürebilir. Aşağıdaki parfümlerden en az birini ya babanız ya anneniz ya da ilk aşkınız kullanmış olabilir. Eğer siz de kullandıysanız nostalji serimize hoş geldiniz...

1. Brut

Yılların parfüm açığını neredeyse kendi başına göğüslemiş olan bu markanın şişesi de efsaneydi. Bu parfümün en önemli özelliği, kullanan kişinin dokunduğu herhangi bir şeye de konunun geçmesiydi. Akıllardan çıkmayan sloganı: 'Brut, erkeğin özü'

2. Rebul

Nostaljik parfüm dediğimiz zaman Rebul'u anmadan edemeyiz. Hala daha üretimi devam eden parfüm, özellikle 90'ların en çok tercih edilen kokularından biriydi.

3. Old Spice

İşte size tam bir baba kokusu. Bir ara yeniden üretildi galiba ama eskisi kadar sükse yapamadı. Muhteşem ferah bir kokusu ve enteresan bir reklamı vardı.

4. First Class

İşte size bir dönemin janti parfümü! Oldukça keskin kokusu olan bu parfüm, o dönemin trendini takip eden bütün erkekler tarafından kullanılmıştı.

5. Jagler

Evde Jagler kullanan bir baba varsa, ondan gizli bu parfümü kullanan da bir erkek çocuk mutlaka vardır. Dönemine göre oldukça farklı ve baharatlı bir kokuyla kısa sürede fark edilmişti. Kadın parfümü de vardı ancak erkek parfümü kadar güzel değildi. Hala üretimi devam ediyor.

6. Pino Silvestre

Şişesi bile salonda süs olarak kullanılacak kadar güzel olan bu parfüm de tam bir baba parfümüdür. Şeklinden anlaşılacağı gibi çam ağacının bütün güzel kokuları adeta şişenin içindeydi. Oldukça nostaljiktir!

7. Bellissima

Eğer küçükken annenizle bir altın gününe gittiyseniz bu kokuyu duymamış olmanız imkansız. Çünkü o dönem 10 kadından 8'i bu parfümü kullanıyordu. Açıkçası biraz ağır bir parfümdür ama beğeniliyordu.

8. Viva Cappio

Annelerin özel günlerde kullandığı bu parfüm, tam bir tuvalet masası demirbaşıydı. Yuvarlak kapaklı şişesi neredeyse sihirli, kristal bir küreyi andırıyordu.

9. Capitol

90'ların sonlarına doğru çıkan bu parfümün de yumuşak bir kokusu vardı. Adeta bir yaz gecesi parfümüydü. Liseliler babasından gizli gizli sıkıp okula giderdi, öyle söyleyeyim.

10. Impulse

Bu parfümü bilenlerin şu an çoluk çocuğa karışmış olması lazım.  Parfümün efsane reklam sloganı: 'Hiç tanımadığınız bir erkek size çiçek verirse, sakın şaşırmayın'

11. Snob

Bu parfümü unutmak mümkün değil. Hem kokusu hem de siyah beyaz reklamı, parfümün piyasaya çıktığı dönem epey bir konuşulmuştu.

12. Amadeus

90'ların bir klasik kokusu da Amadeus. Yumuşak ama güçlü bir kokusu olan bu parfüm daha sonra yeniden üretildi. Şu an ne durumda hiç bir fikrim yok.

13. Anais Anais

Bu parfüm için çeyiz parfümü desem yalan olmaz. Çünkü çok çok önemli bir düğün, bir özel gün olmadıkça çeyizin içine konacak kadar değerliydi. Biraz da pahalıydı hatta.

14. Verdure

Tam bir orta halli ve herkesin alabileceği Verdure'nin bir sürü farklı çeşidi vardı. Genel olarak en çok bu yeşil olanı kullanılıyordu. Reklamını da hatırlatayım: 'Karar ver, Verdure'ni seç öyle gel'

15. Dunlop

Şu ana kadar saydığımız parfümlerden belki de daha pahalıdır Dunlop o dönem. Sonra bir sürü taklidi çıktı. Kokusu tam olarak sportif, kıpır kıpır bir şeydi.

Popüler İçerikler

Açıklama Geldi! Hz. Meryem Olduğunu İddia Eden Kadının Görüntüleri Gündem Oldu!
Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
YORUMLAR
27.04.2021

Akat 2000 yok

27.04.2021

Carminella,Equal,Caldion,Akat,Perspektif,Cabotine,Privacy...Yukarıdakilerin dışında aklıma ilk gelenler...Elbette çoğu hala var ama 2000lerin başında bu saydıklarım da çevremde popülerdi.

27.04.2021

Jagler ve First Class nasıl bir içeriğe sahipse fotoğrafları gördüğüm anda kokularını burnumda hissettim.

TÜM YORUMLARI OKU (7)