Hacettepe'de Öğrencinin Mezuniyet Konuşması Dekan Tarafından Engellenmeye Çalışıldı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezuniyet konuşması yapan öğrencinin sözleri Dekan Deniz Demiryürek tarafından engellenmeye çalışıldı. Salondan yükselen yoğun tepkiler sonrasında Dekan Demiryürek öğrencinin konuşmasına izin vermek zorunda kaldı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde tepki çeken bir olay yaşandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Kaya Avşar, mezuniyet konuşmasını yaparken Fakülte dekanı Deniz Demiryürek tarafından engellenmeye çalışıldı. Salonda bulunan katılımcıların tepkisi üzerine öğrenci Avşar konuşmasına devam etti. O anlar cep telefonu ile kaydedildi.

"Bilim demokrasinin ön planda olduğu özgür platformalarda ilerler"📹

Medyascope'un aktardığı habere göre, Tıp Fakültesi öğrencisi Kaya Avşar’ın engellenmeye çalışıldığı konuşma şöyle:

“Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Bilim, baskıların, siyasi kaygıların olmadığı demokrasinin ön planda olduğu özgür platformlarda ilerler. Aidiyet duygusu yüksek akademisyenlerimizin kendi kaderlerini kendileri belirlediğinde daha ileri gidebileceğimizi düşünüyorum. Üniversitemiz kadrolarının dahil olmak üzere öncelikle siyasilerin beklentilerini karşılamaktan çok üniversitemizdeki bilim insanlarının isteklerinin değerlendirilmek olmalıdır”

Bu sözler üzerine salonda salonda büyük bir alkış koptu. Fakülte dekanı Demiryürek ise, Avşar’ın konuşmasını engellemeye çalıştı. İkili arasında kısa bir tartışma yaşandı. Dekanın bu hareketinden sonra salonda tepkiler yükseldi. Tepkiler üzerine Dekan Avşar’dan uzaklaşarak konuşmasını yapmasına izin verdi.

Konuşmasına devam eden Avşar, “Türkiye’deki bütün akademisyenlerin desteklenmesi, ilmin aydınlattığı üniversitelerde demokrasinin hakim olması gerektiğine inanıyorum. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Sosyal medyada Kaya Avşar'ın konuşmasına destek, Dekan Deniz Demiryürek'in müdahalesine tepki var...

Popüler İçerikler

Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
05.07.2022

Dekanın ardının kılı ağarmış, gelecek kaygılarına daha hassas davranacağına engellemeye çalışıyor. O yeni mezun olmuş genç kadar cesaretin yok kalıbına türkürsünler.

Pasif Kullanıcı
08.07.2022

Çünkü o koltuğa nasıl ve kimleri ekarte ederek geldiğini,kimlerden referanslar aldığinı iyi biliyordur. Eğer kimseye eyvallahı olmasa bu pırlanta gibi parlayan gencin duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi için hiç bir makamin tepkisini umursamadan gereken desteği kendisi verirdi gence. "Konuş oğlum bu kürsü senin ve sen konuş biz dinleyeceğiz " derdi.Atatürk'ün dediği gibi"Genç düşünceli demek ,gerçek düşünceli demektir."

05.07.2022

Göt korkusu.

06.07.2022

Daha çoook korkacaklar

05.07.2022

Rezil herif.

TÜM YORUMLARI OKU (43)